צוותים רפואיים עברו סדנא למניעת אלימות

אלימות נגד צוותים רפואיים הפכה לאתגר כלל ארצי שעמו מתמודדים מערכות הבריאות, המשרד לביטחון הפנים ומשטרת ישראל, תכנית 'עיר ללא אלימות', החלה בהכשרת צוותים רפואיים בבית החולים בני ציון בחיפה בהנגשה תרבותית למניעת אלימות.

12.02.2018 מאת: אמילי חלבי
צוותים רפואיים עברו סדנא למניעת אלימות

לאחרונה אף הסתיימו חלק מהמקרים בטרגדיה. בניסיון למנוע את המקרה הבא, החלה תכנית 'עיר ללא אלימות' בהכשרת צוותי רפואה בבתי החולים להתמודד עם תופעות האלימות בבתי החולים. 

בית החולים בני ציון מטפל במגוון רחב של אוכלוסיות מרקעים תרבותיים שונים ובשפות שונות. שוני זה מחייב לתת את הטיפול הרפואי לכלל האוכלוסייה תוך גילוי רגישות לפרט בחברה רב תרבותית. ייחודה של ההכשרה הוא ביכולתה להתבונן על ההנגשה התרבותית מפרספקטיבה של שמירה על כבוד האדם כציר ערכי מרכזי שנותן מקום ומרחב לאפיונים התרבותיים של כל מטופל.

במסגרת ההכשרה אשר ניתנה לצוות של אחים ואחיות בבית החולים בני ציון, נלמדו נושאים כמו יצירת שפה משותפת, הכרה עם המאפיינים השונים של מבקרי בית החולים ותרגום התובנות לפעולה תוך מתן מרחב ליוזמות אישיות. 

חברי הצוות למדו על התרבויות השונות, וגיבשו בחשיבה משותפת נוסחה להנגשת המידע הרפואי למבקרי בית החולים זאת על מנת לתת טיפול מיטבי למטופלים אשר מגיעים מקרב הגוונים השונים בחברה הישראלית.

משתתפי הסדנא אמרו שיום העיון תרם להם רבות להכרת התרבויות השונות שמהן מגיעים מבקרי בית החולים ובני משפחותים. לדברי המשתתפים הגברת המודעות תורמת רבות ליכולת ההקשבה והאמפטיה של צוות בית החולים, מה שיאפשר מתן שירות טוב יותר למטופלים ולהפחתת מתחים במהלך הטיפול.

אחת המשתתפות אמרה  "הסדנא נתנה לי כלים לתת שירות טוב יותר, באמצעות פעולות פשוטות אני יכולה להקל מאוד על המטופל". משתתפת אחרת ציינה כי "דברים שלא הייתי מודעת אליהם בגלל שלא הכרתי את התרבות גרמו למתחים במתן השירות, עכשיו זה ישתנה, יש לי כלים לפעול נכון יותר".

מנהל תכנית 'עיר ללא אלימות' בחיפה, איציק יתח אמר כי: "ההכשרה הנוכחית משמשת כחוליה נוספת במכלול הפעולות אותן מוציאה לפועל תכנית 'עיר ללא אלימות' בחיפה לקידום השיח החיובי בין התושבים. התחלנו כאן בתהליך שבכוונתנו להמשיך אותו בבית החולים בני ציון ולמנף אותו לבתי חולים נוספים בכל העיר".

סגנית ראש העיר והממונה העירונית על תכנית 'עיר ללא אלימות' בחיפה, יוליה שטראים, אמרה כי היא רואה חשיבות רבה בקידום הדיאלוג הבין תרבותי במרחב הציבורי. "העיר חיפה וכך גם המרכזים הרפואיים שלה הם פסיפס מגוון של רקעים, אמונות, תרבויות ודעות. אני משוכנעת שבאמצעות ההכשרה נוכל לתת מענה לדיאלוג חיובי בין מטופלים וצוותים רפואיים אשר מגיעים מרקעים שונים וכמו כן לקדם אינטגרציה בין עולים חדשים לתושבים ותיקים. אני מאמינה שכבוד הדדי ודיאלוג חיובי בין בני אדם משמשים ככלי מרכזי לקידום איכות החיים".

תגובות

מומלצים