שומנים

קיים בלבול גדול בקרב האנשים לגבי השומן שאנו צורכים, ולא כולם יודעים לעשות את האבחנה הנכונה מהו שומן טוב לבריאות הגוף ומה מזיק לבריאות שלנו.

06.01.2019 מאת: מאלכ הזימה
שומנים

לצערי חלק מהמחקרים המפורסמים, מטעים את האנשים בכוונת מכוון, לכן אשתדל לעשות קצת סדר בנושא הזה, בצורה פשוטה ומתוך ניסיון אישי בריפוי מחלות כרוניות שהמחולל שלהן היה השומן הרווי.

השומנים מתחלקים לשתי קבוצות:

שומנים בלתי רוויים

זהו שומן ההופך לנוזלי בטמפרטורת החדר הוא שומן המורכב מחומצות בלתי רוויות, לכן נקרא שומן בלתי רווי. שומן בלתי רווי הוא החיוני לבריאות תקינה, הוא מופק מהצומח : שמן זית, אגוזי מלך, אגוזי לוז, בוטנים, תירס ועוד. הדגש הוא שמן בלתי מזוקק.

חשוב לדעת, בניגוד לדעה הרווחת ,לשומנים מהצומח יש תפקיד חשוב,  הם הבסיס לבריאות טובה. השומנים הבלתי רוויים מסייעים להטמעת חלק מהוויטמינים החשובים בגוף כמו: A, D, E ו- K .

שמן מזוכך הנו שמן שנלקחו ממנו הרכיבים התזונתיים בתהליכי מעבדה בטמפרטורה גבוהה מאוד, ולכן אינו יעיל ואף מזיק.

סימפטומים העשויים להעיד על חוסר בשומנים : רזון, עור יבש, קשקשים בקרקפת.

שומנים רוויים

אלו שומנים מוצקים בטמפרטורת החדר, עשירים בחומצות רוויות ומכאן שמם: 'שומנים רוויים'. השומן הנמצא ברקמות הגוף הוא שומן רווי, אנו מזינים את הגוף בשומן רווי על ידי צריכת אוכל מהחי (בשרים, חלב ומוצריו, דגים וביצים).

השומן עוטף את התאים השונים, חוסם כניסתם של חלק מאבות המזון לתאים ובכך נוצרות חלק מהמחלות.

בכדי לפרק את השומן הרווי אנו חייבים לבצע פעילות גופנית ולצרוך שומנים בלתי רווים, בנוסף לצרוך מזונות מהצומח שמסייעים לגוף לפרק אותם משקעים של שומן רווי ובדגש על: כרוב לבן, חסה, מלפפונים, כרובית, שום, גויאבה, מיץ אשכוליות, קלמנטינה, ג'ינג'ר וקינמון.

אנשים הסובלים מיתר לחץ דם צריכים להימנע מצריכת הג'ינג'ר, הקינמון ועוד מספר תבלינים המעלים את הטמפרטורה של הדם.

הקשר בין שומן רווי מהחי והסרטן:

מאז ומתמיד זכו השומנים לתשומת לב מיוחדת מצד החוקרים, מרבית האנשים יודעים ואומרים לעצמם שעליהם להתרחק משומנים, ובה בעת , הם מרבים לאכול מהם, בממוצע האנשים צורכים 35%-40% מהקלוריות בצורת שומנים.

מרבית המחקרים האפידמיולוגים, שחקרו את הקשר בין תחלואה ושומנים מהחי, התמקדו בעיקר במחלות הלב. החל מאמצע המחצית השנייה של המאה העשרים, התחילו לחקור גם את הקשר בין צריכת שומנים ומחלת הסרטן.

בשנת 1982 התפרסם מחקר ראשון שחקר סוגיה זו והמליץ להפחית מצריכת שומנים עד מתחת ל- 30% מסך הקלוריות שבתפריט שלנו כצעד ראשון מונע למחלה.

מבלי להרחיב במלים, המחקרים הרבים שנערכו בהרבה מדינות, נמצא קשר מוכח לכך לגבי התפתחותה של מחלת סרטן השד, סרטן במעי הגס ומחלת לב. ככל שמגבירים צריכת אחוז השומנים מהחי אנו מעלים את הסיכוי להתפתחותן של מחלות הורגות אלו.

כמו כן, השומן מהחי הוא הגורם העיקרי לבעיית היתר לחץ דם, סוכרת ודלקות במפרקים ועל כך אני מסביר בהרצאות שלי, ובהמשך אפרסם מאמרים על אופן הריפוי של אותן מחלות.

תזונה נכונה להורדת השומנים:

להקפיד על צריכת מזונות מהצומח, להרבות מאכילת כרוב לבן, כרובית, חסה, מלפפונים, גויאבה ואגסים, זרעי פשתן וצ'איה.

להרתיח זרעי כמון ולסנן לשתות 3 כוסות ביממה, להכין תה מעלה מרווה ירוקה ולשתות לפחות 2 כוסות ביום.

להימנע מצריכת מזונות מהחי, אוכל מטוגן ואוכל מעובד.

 

תגובות

מומלצים