שיעור באפילפסיה לתלמידים

מומחי רמב"ם מסבירים לתלמידי בית הספר על מחלת האפילפסיה, רופא בכיר, אחות מומחית ואם לילדת חולת אפילפסיה לקחו על עצמם משימה להסביר לתלמידי יסודי אודות המחלה שיכולה לתקוף גם את אחד מחבריהם לספסל הלימודים

11.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
שיעור באפילפסיה לתלמידים

צילום דוברות רמב"ם

ולהפוך אותם לשגרירים של סבלנות. תכירו את הפרויקט החינוכי החדש של רמב"ם שמתחיל בראש ונכנס ישר ללב.

מאות מתלמידי בית הספר "יזרעאליה" בחיפה השתתפו בפעילות יוצאת דופן, כשלקחו חלק באירועי "יום סגול" אשר נערכו בבית ספרם.

מדובר בפרויקט אותו מוביל רמב"ם בשיתוף עם הנהלת בית הספר, בראשו עומדת הגב' איריס כהן, במטרה להעלות את המודעות למחלת האפילפסיה בקרב ילדים ובני נוער ולהקטין את התפיסות השגויות באשר לאלו החולים בה.

בעתיד הקרוב תבחן הצעה על פיה הפרויקט יהפוך לחלק מתוכנית הלימודים בבתי ספר נוספים באזור בשיתוף עם משרד החינוך במחוז חיפה ומחלקת החינוך בעיריית חיפה. 

"כאחוז מהאוכלוסייה סובל ממחלת האפילפסיה, נתון שבעצם מבהיר כי בכל בית ספר ישנם מספר תלמידים אפילפטיים", מסביר ד"ר מוני בניפלא, מנהל יחידת נוירוכירורגית ילדים בבית החולים " רות " לילדים ברמב"ם, העומד בראש הפרויקט, "חלק מהתלמידים הללו מגיבים היטב לתרופות ולכן יכולים להסתיר את מצבם, אך חלק חווים פרכוסים באמצע יום הלימודים ונתפסים כשונים.

המטרה שלנו היא לדבר על אפילפסיה עם הפנים לקהילה. להציג בפני התלמידים, ההורים ומערכת החינוך תכנים הקשורים למחלה, להפחית את החרדה ולהקטין את הסטיגמה שסובבת אותה".

לדברים מצטרפת גם יעל ספרן, אחות אחראית במחלקת נוירולוגיה ברמב"ם הלוקחת חלק בפרויקט, שמציינת כי "ההסברה מיועדת לסייע גם למטופלים שלנו שלא תמיד יודעים איך להתמודד עם הסביבה שלהם, אך גם לאלו הסובבים אותם ביום יום במסגרות החינוכיות, במקומות העבודה וכד'".

בפעילות ההסברתית שנערכה הבוקר השתתפו תלמידי כיתות א'-ו' בביה"ס "יזרעאליה" אשר פגשו את צוות רמב"ם עליו נמנים כאמור ד"ר בניפלא, יעל ספרן ואביבה פלדמן בהגי, מתאמת הדרכות לקהילה לחינוך לאפילפסיה מטעם בית החולים ואמא ללורה, ילדה בת 12 החולה במחלת האפילפסיה.

פלדמן בהגי עוסקת בקידום הנושא בקהילה בשנים האחרונות בבתי ספר והשתתפה בדיונים שונים בנושא בכנסת.

האירוע, שנצבע בסגול צבע המזוהה עם הארגון העולמי לאפילפסיה, נפתח עם הפנינג גדול שהתקיים בכניסה לבית הספר, שם המתינו למשתתפים בלונים סגולים, דוכני מידע וחולצות סגולות שחולקו לתלמידים, תרומתה של מכללת "תלתן" לעיצוב ולתקשורת חזותית וקבוצת קוסטיקה.

בהמשך היום פגשו תלמידי השכבות השונות את המומחים מרמב"ם שהציגו להם את הנושא המורכב באופן שהותאם לכל שכבת גיל בנפרד, באמצעות מצגות מעניינות, המחזות בעזרת בובה, הקראות מסיפורי ילדים, מעגלי שיח עם התלמידים ומענה על שאלות המשתתפים.

"כאם לילדה חולת אפילפסיה קיימתי במשך שנים פעילות הסברה סביב המחלה על מנת לגשר בין המציאות שלנו לאופן שבו היא נתפסת על ידי הסובבים", אומרת פלדמן-בהגי, "הרעיון הוא שבאמצעות חינוך לסבלנות והכרת האחר אפשר להפוך את החוויה הלא פשוטה הזו למשהו אחר עבור כל הנוגעים בדבר.

אלו הערכים שאנו מקדמים כאן, בתקווה שהילדים שמשתתפים בפרויקט יהפכו לשגרירים בנושא".

הידעתם? הנה 5 עובדות לא מוכרות על אפילפסיה

1.    הלשון לא נבלעת בזמן התקף. 
2.    ההתקפים הכי נפוצים הם התקפי הניתוק בהם אדם אינו מודע לסביבתו למשך כמה שניות. 
3.    במידה ומשך ההתקף לא עולה על 10 דקות, אין להזמין אמבולנס. 
4.    בישראל ישנם חברי כנסת, אנשי עסקים ואומנים החולים במחלת האפילפסיה. 
5.    מרבית חולי האפילפסיה אינם חווים התקפים בזכות הטיפול התרופתי.

בתמונה: צוות רמב"ם בפעילות הסברה בביה"ס "יזרעאליה" שבחיפה. מימין לשמאל יעל ספרן, לורה בהגי, ד"ר מוני בניפלא ואביבה פלדמן-בהגי.


 

תגובות

מומלצים