שמחה גדולה בחי בר כרמל גוזל ראשון של עיט ניצי

15 זוגות עיטים ניציים בלבד חיים בישראל, והם נתונים לסכנת התחשמלות והרעלות מחומרי הדברה ועופרת, במסגרת פרויקט פורשים כנף של רשות הטבע והגנים, והחברה להגנת הטבע וחברת החשמל, משקמים את אוכלוסיית העיט הניצי.

25.02.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון

גוזל עיט ניצי בחי בר כרמל, רשות הטבע והגנים צילום גבי לבל

 

מזל טוב! גוזל ראשון העונה של עיט ניצי בקע בגרעין הרבייה של פרויקט פורשים כנף בשמורת חי בר כרמל

גוזל ראשון לעונה של עיט ניצי, עוף דורס ממשפחת הנציים המצוי בישראל בסכנת הכחדה, בקע הלילה בגרעין הרבייה של פרויקט 'פורשים כנף' בשמורת הטבע חי בר כרמל.

גרעין רבייה זה, שהוקם לפני מספר שנים במסגרת פרויקט 'פורשים כנף' המשותף לרשות הטבע והגנים, החברה להגנת הטבע וחברת החשמל, נועד לשקם את אוכלוסיית העיט הניצי בחבל הים תיכוני של ישראל.

גוזל העיט, שבקע במשקל 70 גרם  יגדל בחי בר כרמל עד שיגיע לגיל 4-5 חודשים  ואז יועבר למשך כשבועיים לכלוב איקלום בצפון ומשם לטבע הפתוח, בשאיפה שיצטרף בהצלחה לאוכלוסייה המקננת בישראל.

אורכו של עיט ניצי בוגר מגיע ל 55-65 ס"מ והוא בעל מוטת כנפיים של כ-1.5 מטר. הוא מקנן על גבי צוקים או עצים גדולים בקינים בגודל של כ-2 מטר אותם הוא בונה מענפים.

בעולם מוערך מספרם של העיטים הניציים במספר אלפים ובישראל אוכלוסייתם מונה רק 15 זוגות. האיומים המשמעותיים על העיט הניצי בישראל ובעולם הם התחשמלות והרעלות מחומרי הדברה ועופרת , כאשר בישראל ישנם איומים נוספים של חמיסת קינים לצורכי גידול פרטי וכן הפרעות של כלי טיס.

בפרויקט 'פורשים כנף' פועלים כל הגורמים המעורבים בהם רשות הטבע והגנים, החברה להגנת הטבע וחברת החשמל בכל האמצעים על מנת לצמצם עד כמה שניתן את האיומים האלו לרבות מיגון עמודי חשמל, פיקוח ואכיפה כנגד חומסי קינים והפרעות כלי טיס וכמובן  הפעלת  גרעין הרבייה המיוחד.

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים