שניים נעצרו בחשד לגניבת מטבעות ביטקוין

במסגרת מאמצי משטרת ישראל להגנה על חשבונות בנק של אזרחים נורמטיביים מפני פגיעות באמצעות הרשת, נעצרו לחקירה באזהרה שני חשודים ע"י יחידה הסייבר של להב 433 בחשד שביצעו הונאת פישינג בהיקף בינלאומי כלפי חשבונות בנק וירטואליים בהם מוחזקים מטבעות "ביטקוין".

19.06.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
שניים נעצרו בחשד לגניבת מטבעות ביטקוין

 

בחקירה עלה כי החשודים ביצעו הונאת פישינג בפורומים ברשת וגנבו סיסמאות לארנקים דיגיטליים.

החקירה החלה בעקבות מידע שהתקבל במשטרת ישראל ממנו עלה כי החשודים, כל אחד על פי חלקו, שלחו הודעות בפורומים העוסקים בארנקים דיגיטליים שהכילו קישור לאתר הנחזה לאתר המאפשר הורדת תוכנה לניהול הארנקים, תוך הנחיה לציין שם משתמש וסיסמה.

הפרטים אותם הזינו הקורבנות הועברו ישירות לידי החשודים שעל פי החשד ניצלו זאת לצורך ביצעו עבירות פליליות בהן גניבת מאות מטבעות וירטואליים מארנקים דיגיטליים ברחבי העולם.

עם מעצרם של החשודים ערכו חוקרי יחידת הסייבר חיפוש לשם תפיסת אמצעי אחסון דיגיטליים ומיצוי הראיות הנדרשות לגיבוש החשד. החקירה מתנהלת ביחידת הסייבר בלהב 433 ובליווי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.

החשודים נעצרו בחשד לביצוע עבירות של הונאה בנסיבות מחמירות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וכן עבירות נוספות. החשודים יובאו היום לדיון בעניינם בבית משפט השלום בראשון לציון והמשטרה תבקש להאריך את מעצרם בהתאם לצורכי החקירה.

להלן מספר המלצות למניעת נפילת קורבן לעבירות "פישיניג":

יש לשים לב לזהות השולח.

אם קיבלתם הודעה/מסרון חשוד המבקש לעדכן פרטי תשלום, לעיתים יש לוודא מול החברה השולחת.

בכל מקרה בו יש ספק, מומלץ להיכנס לאתר הרשמי של החברה מחדש, בדרך המקובלת באמצעות הדפדפן ולא באמצעות הקישור שהתקבל בהודעה.

הורדת תוכנות יש לבצע מהאתר הרשמי בלבד.

יש לשים לב לכתובת האתר בשורת הכתובת בדפדפן. לעיתים יכולה להיות כתובת שונה אפילו בתו אחד.

יש לשים לב האם האתר מאובטח. באתר מאובטח בדרך כלל מופיע סמל של מנעול ירוק בשורת הכתובת בדפדפן וכתובת האתר מתחילה באותיות https.

יש לזכור שפרטי הלקוח/המשתמש הם קבועים עד אשר הלקוח מבקש מיוזמתו לבצע שינוי ככל שיהיה.

 

תגובות

מומלצים