27% מתלמידי הצפון לא זוכים לחיסון מפני נגיף הפפילומה

דווקא בשנה בה כולנו חוגגים את הצלחת המדע למצוא חיסון לקורונה והגעתם של החיסונים לישראל, מסתבר שבתחום החיסונים לנגיף הפפילומה אנו נמצאים הרחק מאחור עם אחוז כיסוי נמוך ומסוכן, דוח של משרד הבריאות חושף כי ילדי ישראל לא מוגנים מפני הנגיף העלול לגרום לסרטן.

25.02.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
27% מתלמידי הצפון לא זוכים לחיסון מפני נגיף הפפילומה

 

משרד הבריאות פרסם השבוע את דו"ח בריאות התלמיד המסכם את שירותי הבריאות שהוענקו לתלמידי ישראל כחלק משירות בריאות לתלמיד בשנת הלימודים החולפת (תש"ף).

סרטן הפפילומה הוא הסרטן היחיד עד כה שהמדע מצא חיסון כנגדו. ארגון הבריאות העולמי אף הצהיר לאחרונה כי בתוך עשור ניתן יהיה למגר לגמרי הופעת סרטן זה במידה והאוכלוסייה תתחסן. ב4.3 יציינו בכל העולם את יום המודעות לנגיף הפפילומה, אבל דווקא בשנה בה כולנו חוגגים את הצלחת המדע למצוא חיסון לקורונה והגעתם של החיסונים לישראל, מסתבר שבתחום החיסונים לנגיף הפפילומה (HPV) אנו נמצאים הרחק מאחור עם אחוז כיסוי נמוך ומסוכן.

מהו נגיף הפפילומה ולמה הוא מסוכן?

 (נגיף הפפילומה) הוא כינוי לקבוצה של כ 200 נגיפים שיכולים להדביק בני אדם.HPV

הנגיף מועבר בעת קיום יחסי מין, אבל בשל אופיו המדבק במיוחד, הוא עלול לעבור גם כאשר מקיימים יחסים באופן מוגן. הפפילומה היא מחלת המין הנפוצה ביותר כאשר לפי הערכת המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן, כ – 90% מהגברים וכ – 80% מהנשים יידבקו בו במהלך חייהם אם לא יתחסנו ועל כן והוא מסוכן לגברים ונשים כאחד. המלצה היא להתחסן עוד לפני חשיפה אפשרית לנגיף. לכן, הזמן הטוב ביותר הוא טרם תחילת קיום מגע מיני.

בקרב מרבית הנדבקים בנגיף יחלוף הזיהום מאליו ולא יותיר כל סימן. עם זאת, מדי שנה מאובחנות בישראל כ- 2000 נשים הסובלות מנגעים טרום סרטניים בדרגה מתקדמת, כ- 200 נשים החולות בסרטן צוואר הרחם וכ-80 נשים מתות כל שנה מסרטן זה.

השנה ארגון הבריאות העולמי הצהיר לראשונה  כי ניתן יהיה להכחיד את סרטן צוואר הרחם לחלוטין מהעולם עד 2030 במידה והאוכלוסייה תתחסן מפני הנגיף.

חיסון נגד נגיף הפפילומה HPV מצוי בשגרת החיסונים הניתנים לתלמידי בתי הספר ומבוצע בתלמידי ותלמידות כיתה ח' כחלק בשתי מנות בהפרש של חצי שנה.

 

תגובות

מומלצים