צו השמדה ל 4500 ליטר אלכוהול

ביקורת בעסק לייצור משקאות אלכוהוליים המייצר בתנאי יצור ירודים, ללא רישוי כנדרש בחוק, כאשר מקור האלכוהול אינו מזוהה, תופעה זו טומנת בחובה פגיעה כלכלית ביצרנים הלגיטימיים וסכנה ממשית לבריאות ציבור הצרכנים.

12.07.2018 מאת: פורטל הכרמל
צו השמדה ל 4500 ליטר אלכוהול

בביקורת שערך שירות המזון מחוז הצפון והאגף לאכיפה ופיקוח במשרד הבריאות בשיתוף משטרת נהריה ומועצה אזורית מטה אשר, נמצא בישוב נתיב השיירה עסק לייצור משקאות אלכוהוליים המייצר בתנאי יצור ירודים, ללא רישוי כנדרש בחוק, כאשר מקור האלכוהול אינו מזוהה.

לסחורה שנמצאה במקום הוצא צו השמדה על ידי רופאת המחוז (כ-4500 ליטר אלכוהול ומוצריו) והייצור הופסק.

משרד הבריאות ממשיך במעקב וינקוט באמצעים העומדים לרשותו.

יש לציין כי צריכה של משקאות אלכוהוליים מזויפים חלקם במותגים, שבתהליך זיקוקם נמהלו בכוהל תעשייתי עלולים לגרום לעיוורון ונזק בלתי הפיך ובמקרים קיצוניים גם למוות, צעירים שצורכים אלכוהול מגיעים לטיפול בבית החולים לאחר שהשתכרו משתיית מתנול מעורבב עם משקה אנרגיה, שגרם לו להרעלת מתנול קשה ונזק בלתי הפיך.

מתנול הינו נוזל חסר צבע ודליק המשמש בעיקר כנוזל למניעת קפיאה ולדלק. המתנול מצוי בשימוש גם בתעשיית הפלסטיק והינו בעצם הכוהל הפשוט ביותר. 

בפעילויות שונות של האגף לאכיפה ופיקוח של משרד הבריאות ברחבי הארץ, נתפסו עשרות רבות של בקבוקי משקאות אלכוהוליים מזויפים. 

הסכנות הבריאותיות בשתיית משקאות אלכוהוליים מזויפים

משקאות אלכוהוליים מזויפים עלולים להכיל רמות גבוהות, הרבה מעל התקן המותר, של הרעל הרפואי מתאנול. מתאנול הינו חומר רעיל במיוחד למערכת העצבים. הרעלת מתאנול קלה אינה שונה מזו של אלכוהול רגיל וכוללת בחילות, הקאות ואיבוד הכרה. יחד עם זאת, הרעלת מתאנול חמורה עשויה לגרום לעיוורון ואף למוות. בבדיקות מעבדה, שביצע משרד הבריאות על מספר בקבוקי אלכוהול מזויף שנתפסו, התגלו לעיתים רמות של יותר מפי 400 מעל התקן המותר של מתאנול במשקאות מסוג וודקה, ברנדי וערק.

משקאות אלכוהוליים מזויפים עשויים להכיל חומרים רעילים נוספים כגון ברוצין  שידוע כגורם להתכווצויות שרירים ופגיעה כלייתית, אצטון, והחומר דנטוניום (ביטרקס) אשר טעמו המר העז נועד למנוע צריכה של כוהל תעשייתי, ולכן הוא מוסף תדיר לתערובות אלו. משקאות אלכוהוליים מכילים רמות גבוהות של רעלים רפואיים בשל אופן הייצור שלהם, המתבסס על אלכוהול תעשייתי שאינו ראוי לשתייה. זיפני המשקאות האלכוהוליים רוכשים כוהל תעשייתי, ובשיטות גסות ובאמצעי ייצור ביתיים ולא ראויים מסננים וממתיקים את הכוהל עד שטעמו המר ניכר פחות. כמובן, תהליך זה אינו מסייע להיפטר מהרעלים הקיימים בו מלכתחילה והחומר עדיין אינו ראוי לשתייה.

 

 

תגובות

מומלצים