מירוץ העגור ה-8 באגמון החולה יוצא לדרך

עונת נדידת הציפורים באגמון החולה נפתחת עם מרוץ העגור ה- 8 של חברת מרתון ישראל, היוצר חיבור מושלם בין אהבת הריצה והטבע לבין תרומה לפרויקט העגורים, באזור היפה בארץ ובעונה המושלמת לריצה.

01.11.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מירוץ העגור ה-8 באגמון החולה יוצא לדרך

 

את הסתיו הקרוב אנו פותחים עם אירוע ספורט ייחודי סביב אגם החולה, שיזמה חברת מרתון ישראל בשיתוף אגמון החולה וקק"ל הנקרא "מרוץ העגור" ה-8 שמתקיים ביום שישי 4/11.

 

 

במרוץ שלושה מקצים: חצי מרתון (21.1 ק"מ), 10 ק״מ ו- 4 ק״מ, סביב האגמון, שמהווה תפאורה מושלמת בלב עמק החולה, מול הנוף הגלילי, ברקע ציפורים נודדות ומסלול שטוח, מסודר ומתאים להשגת תוצאה חדשה לשנה החדשה. השנה מתווסף פן חדש וייחודי למרוץ, המוסיקה שתושמע לרצים במהלך הריצה לא תהיה קצבית ורועשת, לתוך התפאורה המרהיבה של אגמון החולה תשולב לראשונה מוסיקה קלאסית שתנעים בצליליה, יצירות קלאסיות מוכרות ונעימות לאוזן האדם ומסתבר שגם לציפורים.

 

 

פעילויות נוספות מלבד הריצה – ערב של הרצאות ותרומה לפרויקט העגורים

 

 

מרוץ העגור של מרתון ישראל יפתח כבר ביום חמישי ב-3/11 עם ערב עשיר של מייצגים, תערוכות צילום מיוחדות וכנס רצים מעצים בגליל העליון. מדובר על כנס רצים ראשון מסוגו בארץ, הכולל הרצאות מפי מיטב המרצים בתחום באודיטוריום החדש והמפואר של מרכז המבקרים החדש של אגמון החולה.

 

 

הכנס יפתח בברכות המארגנים השותפים וימשך עם הרצאות מרתקות: "ניצחונות קטנים בחיים" של עמי ויסברג, 'על השילוב המנצח בין ריצות השטח לכביש ואיך זה הופך אותנו לטובים יותר בין שני המגרשים" של רועי קלמר, "על מרתון מחלום למציאות" של יואב שמעון, "בעלי צרכים מיוחדים בעולם הריצה" של שרונה שלו- מאייר, על "רומנטיקה של רצים למרחקים ארוכים" של רוני פילבסקי ועל נפלאות אגמון החולה עם שי אגמון. האורחים ייהנו מכיבוד ושתייה לאורך כל זמן ההרצאות.

 

 

אגמון החולה-קק"ל הפך בעשורים האחרונים לאחד מאתרי החנייה החשובים ביותר עבור העגור האפור. מתוך כ-100,000 עגורים שחולפים בנדידה דרומה כ- 30-40 אלף עגורים נשארים לחורף בעמק החולה. להקות העגורים ושלל בעלי הכנף, מהוות אטרקציה תיירותית ייחודית בגליל. מאות אלפי מבקרים זוכים ליהנות בכל שנה מתצפית מרהיבה על העגורים, לצד פרויקט האכלת העגורים בעמק הזקוק למשאבים רבים כל שנה מחדש. בין מטרות המרוץ, שמה לה חברת מרתון ישראל לסייע בגיוס כספים לקיום הפרויקט החשוב ובהעלאת המודעות לשימור ציפורים נודדות באשר הן ועגורים בפרט. גם השנה חברת מרתון ישראל תסייע לפרויקט. השתתפות במרוץ העגור, מהווה תרומה ותמיכה באזור הצפון, באגמון החולה ובפרויקט שימור העגורים.

 

 

אפי נעים, מנהל אזור עמק החולה, קק"ל מוסיף: "קרן קימת לישראל ואגמון החולה רואים חשיבות רבה במרוץ העגור. המרוץ חושף ומנגיש את סיפור נדידת העופות והעגורים מאירופה לאפריקה, ואת הקונפליקט הקיים בין אדם חקלאות וטבע. הפעילות לא רק כוללת ספורט והוצאת אנרגיה, אלא גם שיתוף של קהילות שונות ומגוונות לפעילות לימודית חינוכית והסברתית"

 

 

עופר פדן, מייסד ומנכ"ל מרתון ישראל הוסיף: "עם בואו של הסתיו בארצנו אני תמיד מתרגש לפתוח את עונת המרוצים של מרתון ישראל, כאשר מרוץ העגור הוא מאז ומתמיד, אחד המרוצים המיוחדים שלנו, שיוצא לפועל זו השנה השמינית בזכות שיתוף הפעולה המוצלח עם אגמון החולה ועם קק"ל, שרואים באירוע הזה נקודת ציון משמעותית להעלאת המודעות לחשיבותו ולקיומו של האגמון ושל ציפור העגור בפרט בישראל".

 

 

ירון אוחיון מנהל מפ"ק בקק"ל: "מרוץ העגור שמתקיים סביב אגמון החולה הוא אירוע ספורטיבי ויפייפה. קרן קיימת לישראל שמחה לקחת חלק במרוץ שמספק מפגש עם נוף מרהיב וספורט. היום הזה הוא חגיגה אמיתית לעגורים, לאגמון ולגליל ואנשים מתכננים להגיע מכל רחבי הארץ".

 

 

כל הפרטים באתר מרתון ישראל

 

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים