אילו מאכלים מבוססי דגים כדאי לאכול בקיץ?

דגים, על צורותיהם השונות, הופכים בקלילות למאכלי קיץ מעולים. לכך אפשר להוסיף את העיקרון שלא צריך לעבוד קשה בכדי להכין מאכלי דגים טעימים וגם כאלה שנראים מאוד מושקעים. אפשר לצרוב אותם קלות על הגריל או על מחבת. אפשר להכין אותם אפויים ודלים בשמן.

29.06.2019 מאת: פורטל הכרמל
אילו מאכלים מבוססי דגים כדאי לאכול בקיץ?

הם הולכים נהדר עם עשבי תיבול שונים, עם טיפת לימון או עם רטבי עגבניות מעולים או מעט שמן זית שמוזלף בעדינות מלמעלה. אז לכבוד הקיץ, הכנו לכם רשימה של מאכלים מבוססי דגים – קל להכין, טעים לאכול.

הטוויסט של הטונה

טונה בקיץ זה הדבר הכי מתבקש בעולם. לא צריך יותר מאשר לפתוח קופסה, לערבב עם קצת מיונז או להוסיף לסלט ירקות קצוץ דק דק. כריך טונה נטו או טונה עם ביצה, זה מעדן קיצי פשוט מאין כמוהו. אבל אפשר לתת לדג הטוב הזה טוויסט קטן, ותראו איך הוא הופך למעדן שנראה הכי מושקע בעולם (גם אם בעצם לא עבדתם קשה בכלל). לטוויסט הזה קוראים קציצות טונה ומכינים את הכל בחמש – עשר דקות. בגדול, מערבבים טונה עם פירורי לחם וביצה, תבלינים לפי הטעם ויוצרים קציצות. ומה שעוד יותר טוב, אפשר להכין קציצות טונה מטוגנות או אפויות, לפי מה שמתחשק לכם. ועוד דבר – כדאי לצקת מלמלה רוטב מוכן או רוטב מעגבניות מבושלות והטעם, פשוט מעדן.

סלט טבולה בנוסח דג קייצי

מלבד קציצות טונה יש עוד מאכלי דג מקוריים וטובים שכיף להכין בקיץ. את אתם אוהבים בורגול, קבלו רעיון לסלט טבולה בנוסח דג קייצי בשילוב יוגורט וטעמים קלילים שעושים נעים בבטן. זוהי מנה שכמו הקציצות, לא מכבידה על מערכת העיכול והטעם – מצוין.

את הבורגול יש לחלוט במים חמים כחצי שעה ולסנן. לסלט יש להוסיף גם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, נענה מרעננת, עגבניות, קצוצות, פלפל חריף, בצל ירוק או עירית, מעט מיץ לימון. פילה דג מפולט חותכים ומערבבים את כל המרכיבים יחד. מלמעלה, מוסיפים מיץ לימון ומעט שמן זית. אחר כך, יוצקים יוגורט (אנו ממליצים על יוגורט עיזים, אבל אפשר גם רגיל).  

קבב בנוסח דג

למנה הזאת אפשר לבחור כל מיני סוגים דגים. אנחנו אוהבים טונה או בורי, אפשר גם אחרים. את הדגים טוחנים במטחנה לבשר, טחינה גסה. קוצצים עשבי תיבול, פטרוזיליה, כוסברה. קוצצים בצל ומטגנים. קוצצים פלפל חריף. מתבלים בתבליני קבב שאוהבים.  את התערובת מניחים במקרר, להתגבשות. את הקבב מטגנים על מחבת לטיגון קצר. אפשר, אם רוצים, לשפד על שיפודים ולצלות על הגריל. מומלץ להגיש עם סלט ירקות טרי, בליווי טחינה טובה ושמן זית.

על האש, דג על הגריל

בכל הזדמנות ובמיוחד בקיץ, אין כמו דג על האש, על הגריל. אפשר לבחור מגוון רחב של דגים, לפי הטעם. אפשר להכין אותה שלמים וצלויים. אפשר להסיר מהם קודם לכן את העצמות או לקנות דגים מפולטים. העיקרון המוביל הוא שדג עדין בהרבה לעומת בשר. כלומר, יש להיזהר לא לחרוך יתר על המידה. צליה קצרה מספיק בהחלט. אפשר לצלות ולהכין מצוין אמנון, בורי, דניס, פורל ועוד מגוון של דגים אחרים. לדעתנו, הכי נוח לצלות את הדג בשלמותו. חשוב – לחמם היטב את הגריל לפניה הצלייה.

לסיום, סביצה לקיץ

בוחרים דג ים שאתם אוהבים, ללא עצמות. חותכים לפרוסות לא עבות. לדג מוסיפים עגבנייה פרוסה דק, בזיליקום, צלפים, פלפל חריף ירוק, זיתים ובצל. מערבבים את כל המרכיבים מעל יוגורט. מתבלים בלימון, מלח ופלפל.

 

תגובות

מומלצים