מה הופך את הפורצלן למטבח לאפשרות שאתם חייבים לשקול?

בחירת שיש למטבח הופכת בשנים האחרונות למורכבת יותר. עם אינספור דגמים, יצרנים ומשווקים, קיים לעתים קושי להבין מה באמת צריך לבדוק ואיך להחליט באיזה סוג של שיש או משטח עבודה לבחור.

07.11.2019 מאת: פורטל הכרמל
מה הופך את הפורצלן למטבח לאפשרות שאתם חייבים לשקול?

תמונה מאתר pixabay

 

בעוד שבכל מטבח בישראל קיים משטח עבודה מסוג כזה או אחר ומאחר שהמטבח הישראלי נחשב לשוקק חיים, הבחירה הופכת לחשובה במיוחד וזה מה שהופך את הגרניט פורצלן לאחת האפשרויות המובילות שכדאי לכם לשקול.

מה זה גרניט פורצלן למטבח?

ישנם סוגים רבים של פורצלן לשימושים שונים אך שיש גרניט פורצלן למטבח מותאם לייעודו הן מבחינת העיצוב והן מבחינת התכונות – שתי נקודות שכל מי שמחפש שיש למטבח שיראה טוב אך לא פחות חשוב גם ישרת אותו נאמה, צריך לחשוב עליהן.

מאחר שמדובר בחומר סינטטי ולא בשיש טבעי ומאחר שישנם יצרנים רבים, מגוון האפשרויות העיצוביות שעומדות בפניכם רחב מעין כמותו וניתן להתרשם מעשרות ואפילו יותר דגמים, צבעים ומרקמים כך שמבחינת המראה לא צפויות בעיות והצרכן הממוצע לא יתקשה למצוא את השיש הרצוי.

אז מה לגבי התכונות של שיש פורצלן? האם הוא באמת מתאים לשימוש במטבח והאם הוא מצדיק את הביקוש הגבוה? כפי שניתן לראות, בהחלט כן. שיש גרניט פורצלן מחזיק ברשימת תכונות שהופכות אותו לאופציה נהדרת בכל מטבח.

עמידות לטמפרטורה גבוהה

ישנם משטחים רבים למטבח אך מה שמפתיע הוא שרבים מהם אם לא הרוב, כלל אינם מיועדים להתמודד עם טמפרטורה גבוהה.

היכן זה פוגש אתכם? חשבו היכן אתם מתכוונים להניח את הסיר החם. אם אתם בוחרים בגרינט פורצלן אתם לא צריכים להתלבט ויכולים להניח את הסיר, או כל גוף חם אחר, ישירות על גבי המשטח בעוד שבמשטחים רבים אחרים תיאלצו לחשוב פעמיים ולהיעזר באביזרים שנועדו למנוע מגע ישיר של הגוף החם עם המשטח.

חוזק משטח

חוזק המשטח הוא עוד פרמטר שכדאי מאוד לקחת בחשבון. בסופו של דבר אנו מדברים על משטח עבודה שצריך לשמש אתכם כמעט בכל יום ורצוי שהוא יהיה חזק.

מעבר לכך, אם התכוונתם לעצב את המטבח או האי באופן מיוחד עם מפתחים צפים, חוזק החומר הופך להיות עניין קריטי.

גם בנקודה זאת הפורצלן מהווה את אחת האפשרויות הכי חזקות שאתם יכולים לבקש.

עמידות בפני שחיקה ושריטות

אף אחד לא רוצה לראות את השיש מאבד מהגוון המקורי שלו עם השנים ובטח שלא תרצו לראות שריטות על גבי המשטח.

נשמע כאילו מדובר בדרישות בסיסיות מכל שיש אך בפועל משטחים רבים אינם יכולים להבטיח לכם אותם אלא אם תשתמשו בעזרים מיוחדים כמו קרש חיתוך וחומרי הברקה מעת לעת.

בגרניט פורצלן אלה תכונות בסיסיות. מדובר בחומר שלא מאבד מהמראה שלו גם בתנאים קשים ואם תחליטו שאתם רוצים לחתוך מזון בלי להיעזר בקרש חיתך, תוכלו לעשות את זה בלי כל בעיה מאחר שמדובר בחומר שעמיד בפני שריטות.

דחיית כתמים

משטחי עבודה למטבח עשויים להתלכלך והניקיון שלהם לא פשוט כמו שנדמה. הסיבה לכך היא נקבוביות זעירות שלתוכן חודר הלכלוך ומצטבר שם והניקיון שלו הופך לעתים לבלתי אפשרי באמצעים המקובלים.

מדובר בעניין מאוד חשוב מפני שאף אחד לא רוצה להכין את האוכל לבני המשפחה בסביבה מלוכלכת שמושכת חיידקים.

שיטת הייצור של הפורצלן מונעת את האפשרות של לכלוך כמעט לחלוטין. הסיבה לכך היא משטח שנעדר נקבוביות כמעט לחלוטין מה שמאפשר לכם ליהנות ממשטח שאינו סופח כתמים וקל במיוחד לניקוי.

לסיכום, לא משנה באיזה שיש תבחרו, העיקר שתבצעו את הבחירה על פי העקרונות שנסקרו ובכלל זה התייחסות למראה אך חשוב אפילו יותר, לתכונות של החומר. אין ספק שגרניט פורצלן עומדת במבחן התוצאה ולכן היא הופכת להיות אחת האפשרויות הכדאיות בכל מטבח.

 

תגובות

מומלצים