כללי זהירות לקניה וטיפול בדגים גולמיים למאכל

משרד הבריאות מפרסם לקראת החג וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה- Vibrio vulnificus - בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי ודניס.

26.09.2019 מאת: פורטל הכרמל
כללי זהירות לקניה וטיפול בדגים גולמיים למאכל

 

חיידק הוויבריו מצוי על סנפירי הדג. פציעה מקשקשי הדג בעת ניקויו, או חדירת החיידק לפצע בעור, עלולים לגרום זיהום חמור היכול להביא אף לנמק וסכנת חיים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, שלפוחיות בעור, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.
 
נציין כי בזכות עליה במודעות הציבור לנושא זה חלה ירידה בתחלואה בשנים האחרונות.
 
על פי נתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2018 דווח על מקרה אחד של Vibrio vulnificus  לעומת שנת 2012 בה דווח על 7 מקרים ובשנת 2013 12 מקרים.
 
משרד הבריאות ממליץ:
לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רישיון עסק).
לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מכוסים תחת שבבי קרח.
יש להימנע ממגע ישיר עם דגים חיים או טריים.
יש לרכוש דגים רק לאחר שעברו ניקוי על ידי הקצב.
לחולים במחלות כרוניות, בעלי מערכת חיסון מוחלשת, או אנשים עם פצעים פתוחים בידיים -  מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים. 

 

תגובות

מומלצים