הקשר בין שומן מהחי והסרטן

המחקרים הרבים שנערכו בהרבה מדינות, לגבי התפתחותה של מחלת סרטן השד ומעי הגס ומחלת לב, נמצא קשר מוכח לכך שככל שמגבירים צריכת אחוז השומנים מהחי אנו מעלים את הסיכוי להתפתחותן של מחלות הורגות אלו.

27.08.2014 מאת: מאלכ הזימה
הקשר בין שומן מהחי והסרטן

חשוב לדעת, בניגוד לדעה הרווחת ,לשומנים יש תפקיד חשוב, הם הבסיס לבריאות טובה. השומנים מסייעים להטמעת חלק מהוויטמינים החשובים בגוף כמו: A, D, E ו- K .

השומנים מתחלקים לשתי קבוצות:

1. שומנים רוויים- אלו שומנים מוצקים בטמפרטורת החדר, עשירים בחומצות רוויות ומכאן שמם: 'שומנים רוויים'. השומן הנמצא ברקמות הגוף הוא שומן רווי, אנו מזינים את הגוף בשומן רווי על ידי צריכת אוכל מהחי (בשרים, חלב ומוצריו, דגים וביצים).השומן עוטף את התאים השונים ,חוסם כניסתם של חלק מאבות המזון לתאים ובכך נוצרות חלק מהמחלות.

בכדי לפרק את השומן הרווי אנו חייבים לבצע פעילות גופנית ולצרוך שומנים בלתי רווים.

2. שומנים בלתי רוויים- שומן ההופך לנוזלי בטמפרטורת החדר הוא שומן המורכב מחומצות בלתי רוויות, לכן נקרא שומן בלתי רווי. שומן בלתי רווי הוא החיוני לבריאות תקינה, הוא מופק מהצומח : שמן זית, אגוזי מלך, אגוזי לוז, בוטנים ועוד. הדגש הוא שמן בלתי מזוקק.

שמן מזוקק הנו שמן שנלקחו ממנו המרכיבים התזונתיים בתהליכי מעבדה ולכן אינו יעיל ואף מזיק.
סימפטומים העשויים להעיד על חוסר בשומנים : רזון, עור יבש, קשקשים בקרקפת.

מאלכסימפטומים שמעידים על עודף בשומן רווי וחוסר בחומצות שומניות בגוף: כולסטרול גבוה, שומנים בדם (טריגליצרידים) ועור יבש.

הקשר בין שומן מהחי והסרטן: מאז ומתמיד זכו השומנים לתשומת לב מיוחדת מצד החוקרים, מרבית האנשים יודעים ואומרים לעצמם שעליהם להתרחק משומנים, ובה בעת , הם מרבים לאכול מהם, בממוצע האנשים צורכים 35%-40% מהקלוריות בצורת שומנים.

מרבית המחקרים האפידמיולוגים, שחקרו את הקשר בין תחלואה ושומנים מהחי, התמקדו בעיקר במחלות הלב.

החל מאמצע המחצית השנייה של המאה העשרים, התחילו לחקור גם את הקשר בין צריכת שומנים ומחלת הסרטן.

בשנת 1982 התפרסם מחקר ראשון שחקר סוגיה זו והמליץ להפחית מצריכת שומנים עד מתחת ל- 30% מסך הקלוריות שבתפריט שלנו כצעד ראשון מונע למחלה.

מבלי להרחיב במלים, המחקרים הרבים שנערכו בהרבה מדינות, לגבי התפתחותה של מחלת סרטן השד ומעי הגס ומחלת לב, נמצא קשר מוכח לכך.

ככל שמגבירים צריכת אחוז השומנים מהחי אנו מעלים את הסיכוי להתפתחותן של מחלות הורגות אלו.

מצורף גרף המצביע על הקשר בין צריכת שומן מהחי והתפתחות סרטן השד:

 גרף

תגובות

מומלצים