אתר לאומי שירכז וינגיש את הידע בנושא קרינה בלתי מייננת

לאחר שנים רבות של מחקרים סותרים, חוסר ודאות ובלבול בנוגע להשפעות קרינה בלתי מייננת על חיינו, הקימו משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל והמשרד להגנת הסביבה את "מרכז תנודע", בנושא חשיפה אישית לקרינה הנפלטת מטלפונים סלולאריים, טאבלטים ומחשבים רשתות תקשורת, קווי מתח גבוה ושנאים.

15.09.2014 מאת: פורטל הכרמל והצפון
אתר לאומי שירכז וינגיש את הידע בנושא קרינה בלתי מייננת

מרכז ידע לאומי בנושא קרינה בלתי מייננת והשפעותיה על בריאות הציבור.

המרכז מרכז את כל המחקרים הקיימים, מספק מידע אמין לציבור בנושא ועורך מחקרים חדשים.

לראשונה, ישיק השבוע המרכז את האתר המקיף והמקצועי ביותר בישראל בנושא קרינה בלתי מייננת וינגיש לציבור הרחב את המידע והידע הקיים בנושא בגובה העיניים.

האתר יושק ב-16 בספטמבר ויהיה זמין לציבור בכתובת: http://www.tnuda.org.il/

מרכז תנודע הוקם לפני שנה במסגרת מכון גרטנר בראשות פרופ' סיגל סדצקי, מנהלת היחידה לאפידמולוגיה של סרטן וקרינה במכון ומומחית בין לאומית בתחום הקרינה.

המרכז הוקם בשיתוףHIT  מכון טכנולוגי חולון, ומטרתו הראשית היא לפעול לטובת הציבור ולהגנתו, להנחותו לשימוש מושכל בטכנולוגיות פולטות קרינה, להתריע בפני הרשויות אם ימצאו סיכונים ולהמליץ על אמצעים לצמצום סיכונים.

המרכז מספק תשובות מקצועיות לציבור הרחב, למקבלי ההחלטות ולקהילת המדענים והתעשייה במגוון הנושאים הקשורים לקרינה, תקינה והמלצות רלוונטיות.

האתר שיושק השבוע מכיל מידע מקיף במגוון הנושאים הקשורים לחשיפה לקרינה בלתי מייננת. לצד מידע מדעי והסברים נגישים על קרינה, ניתן למצוא באתר מידע אודות ההשלכות הבריאותיות של חשיפה לקרינה, אוכלוסיות בסיכון, מדיניות וחקיקה בנושא, פירוט אמצעי הזהירות, מיפוי של סוגי הקרינה ומכשירים מהם היא נפלטת ועוד.

כמו כן מציע האתר גם פעילויות מותאמות לילדים ונוער בנושא.  באתר ניתן למצוא תשובות לשאלות נפוצות בנושא ולהפנות שאלות לצוות המרכז.

לדברי פרופ' סדצקי, שהובילה את הקמת האתר, "בהקמת האתר התמודדנו עם האתגר המורכב בהעברת כמויות המידע העצומות שמצטברות בנושא חשיפה לקרינה בלתי מייננת בגבוה העיניים ובצורה מדויקת ומקיפה אך גם פשוטה וברורה. מאחר שהנושא נוגע לחיים של כולנו, יהפוך האתר החדש למשאב ולמקור המידע הראשי והמהימן ביותר בישראל עבור כל מי שנדרש לתשובה נקודתית או שמתעניין בנושא. קבוצות שונות בעולם כבר מתעניינות באתר, שיתורגם בעתיד הקרוב".

בשלב השני תוקם במסגרת המרכז יחידה למחקרים בסיסיים, אפידמיולוגיים והערכת סיכונים. היחידה תפתח, תחקור ותעריך את מכלול הסיכונים הבריאותיים לבני אדם, הנובעים מחשיפות ברמות שונות למקורות קרינה בלתי מייננת.

במסגרת היחידה יבוצעו מחקרים אפידמולוגים במטרה לאמוד את ההשפעות הבריאותיות של הקרינה הבלתי מייננת לסוגיה, לרבות חשיפה אישית כמו לקרינה הנפלטת מטלפונים סלולאריים, טאבלטים ומחשבים וחשיפה סביבתית כגון זו הנפלטת מרשתות תקשורת, תחנות בסיס, קווי מתח גבוה ושנאים.

המחקר והידע מותאמים  לדפוסי השימוש בישראל באוכלוסייה הכללית ובאוכלוסיות בסיכון מוגבר, כגון ילדים.

תגובות

מומלצים