נהיגה בטוחה בכביש הרטוב

כבישים חלקים, תנאי ראות לקויים בגשם ובערפל ולעתים אף הצפות צירי תנועה ומפגעים נוספים בכביש. כל אלו הם רק חלק מהסכנות הצפויות לנהגים במהלך החורף.

20.10.2014 מאת: פורטל הכרמל והצפון
נהיגה בטוחה בכביש הרטוב

בימים אלה נערך אגף התנועה במשטרת ישראל לעונה הגשומה וממליץ לנהגים לסגל "נהיגת חורף", ולבדוק מבעוד מועד שהרכב כשיר לתנאי מזג האוויר החורפיים. חשוב לערוך ביקורת חורף לרכב, ולבדוק מערכות היגוי, בלימה, מגבים, מתזים וצמיגים.

אחת הסכנות בגשמים הראשונים היא סכנת החלקה, שנגרמת בשל האבק והשמנים שמצויים על הכביש. הגומי הוא חומר גמיש שמתייבש בקיץ, ובחורף השילוב של כביש רטוב עם צמיג לא תקין הוא מתכון לתאונות דרכים. אנו ממליצים לבדוק בכל בוקר את לחץ האוויר בצמיגים, לבדוק שהם לא חלקים מדי או סדוקים ושהלחץ לא ירד או השתנה.

בנוסף, כדאי לבדוק את הבלמים בזהירות בשלבי הנסיעה הראשונים, כדי לוודא שמערכות הבלימה מתפקדות טוב. בתור נהגים, אתם נדרשים להתייחס למצבים המשתנים ולשנות את הרגלי הנהיגה, בהתאם לתנאי מזג האוויר. בחורף תנאי הראות הם קשים יותר בשל אדים על השמשות וגשם, שפוגעים בשדה הראייה.

הקפידו על כמה כללים חשובים ומצילי חיים: חשוב מאוד לשמור מרחק בחורף. בדרך כלל חשוב לשמור על מרחק של כשתי שניות – בחורף אנחנו ממליצים להכפיל את המרחק לארבע שניות. בשום פנים ואופן אין לבצע פעולות שמסכנות את הנהג ואת הנוסעים. חל איסור מוחלט לעקוף במצבי מזג אוויר קשים, בעיקר בכביש דו-סטרי.

בתנאי ערפל וגשם שוטף מומלץ למי שיכול לדחות את הנסיעה עד שמזג האוויר יירגע, אבל אם ממש חייבים – לנסוע באיטיות, להדליק אורות, לשמור על קשר עין טוב עם הכביש ולפתוח חלון על מנת לשמוע אם כלי רכב מתקרבים. אם מצב הנראות לא מאפשר להמשיך לנהוג, להשתדל לא לעמוד בשול הכביש, אלא לחפש מקום בטוח לעצור בו, כמו למשל תחנת דלק, עד שהמצב יאפשר לנהוג. במקרים של עצירה בשול הדרך עלולה להתרחש תאונת שרשרת.

בנהיגה בחורף הסכנות על הכביש מחריפות: כיוון שהכביש חלק, פעולות נהיגה כמו היגוי חזק או פעולות פתאומיות, מגדילות את האפשרות שהנהג יאבד שליטה על הרכב. צריך להימנע מפניות חדות ומיציאות פתאומיות לעקיפה ולהיכנס באיטיות לשלוליות. כל מה שקשור לפעולות מהירות ואימפולסיביות –  עלול להוציא את הרכב מאיזון.

אם נתקעתם ועצרתם בשולי הכביש - אל תהססו והתקשרו למוקד 100. במידת הצורך, תישלח ניידת למקום כדי למנוע סכנת חיים. למוקד התנועה פריסת מצלמות בכל הארץ, דרכן מתקבלת תמונת מצב. אנו קוראים לציבור משתמשי הדרך לעדכן אותנו בכל גורם תשתית שנפגע, כמו למשל רמזורים לא תקינים, ענפים שנפלו וקווי מתח – על מנת שנגיע לטפל בגורם בהקדם האפשרי.

תגובות

מומלצים