מחלת הסוכרת ותזונה מתאימה לריפוי המחלה
מחלת הסוכרת מדורגת כאחת מהמחלות המובילות בסיבת מוות בעולם המערבי ובישראל, מחלת הסוכרת, פוגעת בתפקוד היומיומי, וגוררת סיבוכים בריאותיים בעיקר פגיעה בתפקוד הלב, בכלי הדם, בעיניים, בכליות ובגפיים.
סוכרת סוג 2 היא הצורה הנפוצה ביותר של המחלה, נלווית לעיתים קרובות להשמנת יתר, לרוב עם העלייה במשקל עולים גם שיעורי התחלואה בסוכרת ( סוג זה נמצא אצל האוכלוסייה הבוגרת- מעל גיל 40).
הנתונים התייחסו לגבי חולים המוצהרים ומטופל , אנשים סוכרתיים שאינם מטופלים(חלקם יודע שהוא סוכרתי ואחרים אינם מודעים לכך) לא נכללים בנתונים. (מה שמטריד ,מתוך שיחות שמתפתחות עם אנשים חולים בסוכרת, חלקם לא מודע כלל לבדיקות חיוניות שצריך לבדוק ולהכיר).
הסוג השני , סוכרת סוג 1 הידועה כסוכרת נעורים. פרט למשמעות הגיל ,מאפייני המחלה דומים וזהים בשניהם.
בשני סוגי הסוכרת, המחלה מתחילה עם הפרעה בחילוף החומרים של הגלוקוז. חילוף החומרים התקין מתנהל כך:
- אנחנו אוכלים מזון.
- המזון מתעכל, הפחמימות מתפרקות לסוכרים פשוטים, חלק גדול מהם הוא הגלוקוז.
- הגלוקוז (סוכר הדם) נכנס לדם, בתגובה הלבלב מייצר אינסולין כדי להחדיר את הגלוקוז לאברי הגוף והתאים הזקוקים לו.
- האינסולין שמשמש כמעין סדרן ,פותח דלתות עבור הגלוקוז ומאפשר לו להיכנס לתאים שונים כדי למלא שם תפקידים מגוונים. חלק מהסוכר הופך לאנרגיה קצרת מועד לשימוש מידי בתאים וחלק אחר ממנו הופך לאנרגיה ארוכת טווח (גליקוגן ושומן) המיועדת לשימוש עתידי.
כאשר האדם מפתח סוכרת , התהליך המטבולי הזה קורס.
חולי סוכרת מסוג 1 אינם יכולים לייצר כמות מספקת של אינסולין ובכך כל הנוסעים (הסוכר) שבדם לא יכולים להגיע ליעדם לתוך התאים השונים.
חולי סוכרת מסוג 2 הלבלב שלהם מייצר אינסולין אך אינסולין זה לא מצליח לתפקד בצורה יעילה ואינו מצליח להכניס את הסוכר לתאים השונים בגוף.
הרבה חולה סוכרת 1 מזריקים אינסולין מלאכותי, אינסולין זה לא יכול לפתור את בעיית החסימה בתאים ויתרה מזו הוא מגביר את התיאבון אצל חולי הסוכרת ובכך מוסיף שמן למדורה.
בשני המקרים, רמות הסוכר עולים לערכים גבוהים שמסכנים את הבריאות שלנו, להלן הסכנות מעליית הסוכר:
מחלות לב, שבץ מוחי, יתר לחץ דם, עיוורון, מחלת כליות, מחלה של מערכת העצבים, קטיעת גפיים, מחלת חניכיים, סיבוכים בהיריון וסיום החיים (מוות).
מה לגבי התרופות? על פי דברים שכתב ד"ר קולין קמפבל התרופות והניתוחים המדרוניים אינם יכולים לרפא את מחלת הסוכרת. במקרה הטוב, התרופות הנוכחיות מאפשרות לחולים לנהל אורח חיים סביר יחסית, אך הן אינן מטפלות בגורם למחלה. על כן, החולים נאלצים ליטול תרופות כל חייהם, בכך המחלה הופכת לנטל על החולים ועל מערכת הבריאות.
התזונה המודרנית העכשווית מהווה סיכון וסיכוי עבור רוב האנשים לחלות במחלת הסוכרת ולא רק אנשים שנמצאים ברמת סיכון גנטי.
אנו משלמים הרבה כסף למערכת הבריאות (מס' בריאות) שמוזרם לקופות החולים, אני אישית לא מפספס ומשתדל כל 3-4 חודשים לעשות בדיקת דם מקיפה, וכך אני ממליץ לכולם לעשות.
זו לא בושה זו חובה מוסרית עצמית לערוך בדיקות דם, חשוב לדרוש לעשות כל פעם לא רק ספירת דם אלא, החשוב הוא בדיקת כימיה ולבדוק את הערכים של הכולסטרול והשומנים.
בנוסף חשוב תמיד לבקש לערוך בדיקה של הערך A1C . באמצעות בדיקה זו, נוכל לקבל את הממוצע של ערך הסוכר בדם (יותר נכון ערך הגלוקוז בהמוגלובין) בתקופה של שלושת החודשים האחרונים. הטווח התקין הנו 4-6, משמעות ההתקרבות לערך העליון (6) מעידה על ערכים גבוהים של סוכר בדם ומשמעו שהלבלב נאלץ לייצר כמות גדולה של אינסולין.
חציית הערך העליון משמעותה, שהמחלה מתחילה להתפתח.
חוסר של חלק מהיסודות המזון יביא לסוכרת, להלן עיקרם:
ויטמינים- B2, B3 , אינוזיטול.
מינרלים- מגנזיום, מנגן, כרום ופחמימות.
האם ניתן לרפא את הגוף ממחלת הסוכרת באמצעות תזונה נכונה גם אם קיימת בעיית תורשה?
בעזרת תזונה נכונה נוכל להשפיע על הגנטיקה של התאים, תיקון למכונה שלנו וכן לרפא את הגוף (כל מה שאני אומר נסמך גם ניסיון אישי כחולה סוכרת לשעבר)
תזונה נכונה המתאימה למחלת הסוכרת:
מצורפת טבלה שמפרטת את עיקר ומרבית המזונות מהצומח שמתאימים להתמודדות עם המחלה.
בנוסף להלן העקרונות ליום יום:
- להקפיד על צריכה מרובה של מזונות מהצומח בלבד, (ראה בטבלה תפריט קבוצה ג'), ובייחוד להרבות מאכילת חסה ,מלפפונים וכרוב לבן.
- להרתיח עלי זעתר טריים, לסנן ולשתות כוס מדי יום.
- מרווה - 3 כוסות ביום
- כמון- כוס ביום
- שמן חסה
- לא לחשוש מאכילת אורז לסוגיו וענבים ירוקים
- תאנים- בנוסף להורדת הכולסטרול עוזר בשיפור תפקוד הלבלב ובתנאי שלא צורכים אוכל מקבוצה א (מזונות מהחי)
- דבש טהור- כפית ביום
- להרתיח עלים של לימונית ולשתות.
|