מחלת הסוכרת ותזונה מתאימה לריפוי המחלה

מחלת הסוכרת מדורגת כאחת מהמחלות המובילות בסיבת מוות בעולם המערבי ובישראל, מחלת הסוכרת, פוגעת בתפקוד היומיומי, וגוררת סיבוכים בריאותיים בעיקר פגיעה בתפקוד הלב, בכלי הדם, בעיניים, בכליות ובגפיים.

18.11.2014 מאת: מאלכ הזימה
מחלת הסוכרת ותזונה מתאימה לריפוי המחלה

סוכרת סוג 2 היא הצורה הנפוצה ביותר של המחלה, נלווית לעיתים קרובות להשמנת יתר, לרוב עם העלייה במשקל עולים גם שיעורי התחלואה בסוכרת ( סוג זה נמצא אצל האוכלוסייה הבוגרת- מעל גיל 40).

מאלכ הזימההנתונים התייחסו לגבי חולים המוצהרים ומטופל , אנשים סוכרתיים שאינם מטופלים(חלקם יודע שהוא סוכרתי ואחרים אינם מודעים לכך) לא נכללים בנתונים. (מה שמטריד ,מתוך שיחות שמתפתחות עם אנשים חולים בסוכרת, חלקם לא מודע כלל לבדיקות חיוניות שצריך לבדוק ולהכיר).

הסוג השני , סוכרת סוג 1 הידועה כסוכרת נעורים. פרט למשמעות הגיל ,מאפייני המחלה דומים וזהים בשניהם.

בשני סוגי הסוכרת, המחלה מתחילה עם הפרעה בחילוף החומרים של הגלוקוז. חילוף החומרים התקין מתנהל כך:

- אנחנו אוכלים מזון.

- המזון מתעכל, הפחמימות מתפרקות לסוכרים פשוטים, חלק גדול מהם הוא הגלוקוז.

- הגלוקוז (סוכר הדם) נכנס לדם, בתגובה הלבלב מייצר אינסולין כדי להחדיר את הגלוקוז לאברי הגוף והתאים הזקוקים לו.

- האינסולין שמשמש כמעין סדרן ,פותח דלתות עבור הגלוקוז ומאפשר לו להיכנס לתאים שונים כדי למלא שם תפקידים מגוונים. חלק מהסוכר הופך לאנרגיה קצרת מועד לשימוש מידי בתאים וחלק אחר ממנו הופך לאנרגיה ארוכת טווח (גליקוגן ושומן) המיועדת לשימוש עתידי.

כאשר האדם מפתח סוכרת , התהליך המטבולי הזה קורס.

חולי סוכרת מסוג 1 אינם יכולים לייצר כמות מספקת של אינסולין ובכך כל הנוסעים (הסוכר) שבדם לא יכולים להגיע ליעדם לתוך התאים השונים.

חולי סוכרת מסוג 2 הלבלב שלהם מייצר אינסולין אך אינסולין זה לא מצליח לתפקד בצורה יעילה ואינו מצליח להכניס את הסוכר לתאים השונים בגוף.

הרבה חולה סוכרת 1 מזריקים אינסולין מלאכותי, אינסולין זה לא יכול לפתור את בעיית החסימה בתאים ויתרה מזו הוא מגביר את התיאבון אצל חולי הסוכרת ובכך מוסיף שמן למדורה.

בשני המקרים, רמות הסוכר עולים לערכים גבוהים שמסכנים את הבריאות שלנו, להלן הסכנות מעליית הסוכר:

מחלות לב, שבץ מוחי, יתר לחץ דם, עיוורון, מחלת כליות, מחלה של מערכת העצבים, קטיעת גפיים, מחלת חניכיים, סיבוכים בהיריון וסיום החיים (מוות).

מה לגבי התרופות? על פי דברים שכתב ד"ר קולין קמפבל התרופות והניתוחים המדרוניים אינם יכולים לרפא את מחלת הסוכרת. במקרה הטוב, התרופות הנוכחיות מאפשרות לחולים לנהל אורח חיים סביר יחסית, אך הן אינן מטפלות בגורם למחלה. על כן, החולים נאלצים ליטול תרופות כל חייהם, בכך המחלה הופכת לנטל על החולים ועל מערכת הבריאות.

התזונה המודרנית העכשווית מהווה סיכון וסיכוי עבור רוב האנשים לחלות במחלת הסוכרת ולא רק אנשים שנמצאים ברמת סיכון גנטי.

אנו משלמים הרבה כסף למערכת הבריאות (מס' בריאות) שמוזרם לקופות החולים, אני אישית לא מפספס ומשתדל כל 3-4 חודשים לעשות בדיקת דם מקיפה, וכך אני ממליץ לכולם לעשות.

זו לא בושה זו חובה מוסרית עצמית לערוך בדיקות דם, חשוב לדרוש לעשות כל פעם לא רק ספירת דם אלא, החשוב הוא בדיקת כימיה ולבדוק את הערכים של הכולסטרול והשומנים.

בנוסף חשוב תמיד לבקש לערוך בדיקה של הערך A1C . באמצעות בדיקה זו, נוכל לקבל את הממוצע של ערך הסוכר בדם (יותר נכון ערך הגלוקוז בהמוגלובין)  בתקופה של שלושת החודשים האחרונים. הטווח התקין הנו 4-6, משמעות ההתקרבות לערך העליון (6) מעידה על ערכים גבוהים של סוכר בדם ומשמעו שהלבלב נאלץ לייצר כמות גדולה של אינסולין.

חציית הערך העליון משמעותה, שהמחלה מתחילה להתפתח.

חוסר של חלק מהיסודות המזון יביא לסוכרת, להלן עיקרם:
ויטמינים- B2, B3 , אינוזיטול.
מינרלים- מגנזיום, מנגן, כרום ופחמימות.
האם ניתן לרפא את הגוף ממחלת הסוכרת באמצעות תזונה נכונה גם אם קיימת בעיית תורשה?
בעזרת תזונה נכונה נוכל להשפיע על הגנטיקה של התאים, תיקון למכונה שלנו וכן לרפא את הגוף (כל מה שאני אומר נסמך גם ניסיון אישי כחולה סוכרת לשעבר)
תזונה נכונה המתאימה למחלת הסוכרת:

מצורפת טבלה שמפרטת את עיקר ומרבית המזונות מהצומח שמתאימים להתמודדות עם המחלה.

בנוסף להלן העקרונות ליום יום:
- להקפיד על צריכה מרובה של מזונות מהצומח בלבד, (ראה בטבלה תפריט קבוצה ג'), ובייחוד להרבות מאכילת חסה ,מלפפונים וכרוב לבן.
- להרתיח עלי זעתר טריים, לסנן ולשתות כוס מדי יום.
- מרווה - 3 כוסות ביום
- כמון- כוס ביום
- שמן חסה
- לא לחשוש מאכילת אורז לסוגיו וענבים ירוקים
- תאנים- בנוסף להורדת הכולסטרול עוזר בשיפור תפקוד הלבלב ובתנאי שלא צורכים אוכל מקבוצה א (מזונות מהחי)
- דבש טהור- כפית ביום
- להרתיח עלים של לימונית ולשתות.

 
   בעזרת תפריט זה טיפלתי בלחץ דם גבוהה מאוד, דחיקת הסוכרת, הורדת שומנים וכולסטרול, בלוטות התריס וירידה במשקל 
 מה מותר ומה אסור 
קבוצה סוג המזוןפירוטהערות
אמה אסור לאכולבשרכל סוגי הבשר -כבש, בקר, הודו ,עוף ועוד.כל הקבוצה הזו היא הגורם הישיר לרוב אם לא לכל המחלות שלנו והשמנת יתר. ההתחברות של החלבון מהחי לשני סוגי רעלים: דיוקסין ואפלטוקסין, יוצר את התאים הטרום סרטניים שבהמשך מתפתחים לתאים סרטניים.
חלבכל מוצרי החלב בייחוד הלבנה.
דגיםכל סוגי הדגים- חלבון מהחי וגורם לבעיות לב (יודע שזו הפתעה).
לחםכל סוגי הלחם בגלל השמרים.
נוסףביצים, מתוקים, חטיפים, אסור אוכל מעובד , שימורים, אוכל עם חומר משמר כמו חומוס וסלטים למיניהם, סוכר לבן, סוכרזית.     
בלא מומלץפירותכל הפירות המוכלאים,  פירות בנפח גדול. 
ירקותירקות מוכלאים
שונות פיצוחים קלויים.       
תבלינים פלפל שחור, אבקת מרק, תערובות למיניהם, מומלץ לא להפריז בשימוש בתבלינים.מוסיפים שמן למדורה
     
     
גמותר וצריך לאכולקטניותחומוס, עדשים , אורז, תירס(לא מקופסאות), שעועית , אפונה, פריקה, קינואה 
לחםלאלו שקשה להם לוותר על לחם: 2 פרוסות ביום לחם קל או קמח מלא- רצוי לחם ללא שמרים.
ירקותמלפפונים, עגבניות בלדי, כרוב לבן, לובייה ירוקה, קישואים, חסה, תפוח אדמה, פלפל חריף גדול, שעועית ירוקה , שום, אבוקדו, פטריות שמפיון טריות, בצל בלדי, חצילים, ירקות קפואים, גזר, סלרי, גרגר נחלים, תרד , עולש, צנון, שמיר, קלוראבי, דלעת.הסובלים מיתר לחץ דם צריכים להימנע מאכילת גזר ,פטרוזיליה ,לויזה(מעלים רמת ההומוגלובין בדם) קינמון וגינגר.(מעליםאת הטמפרטורה של הדם)
פירותאבטיח, מילון, תאנים, מנגו, קיווי, ענבים ירוקים, אגסים, שזיפים ירוקים ואדומים, קלמנטינה מיכל, תפוזים , אשכוליות לבנה +אדומה, רימונים, משמש, גויאבה לבנה, שסק, פטל, חמוציות אדומות, קוקוס, תמרים, אפרסק,  אפרסמון, תפוח עץ(כל הסוגים), תות שדה, ליצ'י, תפוח עץ, פסיפלורה, אננס.
תבליניםפלפל לבן, כרכום, אבקת קרי, תבלין הודי, כמון טחון. 
עשבי תיבולפטרוזיליה, רוזמרין, בזיליקום, מרווה, זעתר. 
נוסףדבש טהור- להמתיק את השתייה במקום סוכר או סוכר חום. 
צנוברים +שקדים (לא קלויים), אגוזי מלך, פיסטוק - כמובן מעט מכל דבר. 
חומוס עבודת יד, גרגירים מבושלים. 
טחינה עם שומשום- פעם או פעמיים בשבוע ,ניתן לשלב עם הסלט. 
אניס - חופשי (ניתן להרתיח את הזרעים לסנן ולשתות או טחון ולשלב באוכל המתאים) מזין אותנו בויטמין B-12 
עלי טיון- להרתיח ולסנן ולשתות. (פותר בעיות בדרכי השתן ומזין בויטמין B-12). 
שתייה קרההרבה מים, מיצים טבעיים בייחוד אשכוליות ורימונים '  
שתייה חמהתה רגיל טבעי עם עלים טריים- להמתיק בדבש במקום סוכר. 
מרווה: 1-2 כוסות ביום, לימונית, זרעי אניס, כוס זעתר.  
ספורטחשוב לשלב פעילות גופנית כמו הליכה קלה של שעה- 3-4 בשבוע. 
   להקפיד לשתות הרבה מים 
  יתרונות של התפריט1. מזין את הגוף במרכיבים הנכונים מהצומח(ויטמינים,מנרלים,סיבים וחלבונים). 
   2. מנקה את הגוף מרעלים  
   3. מזין את הגוף בנוגדני חימצון 
   4. מאזן את כל המערכות בגוף - הורדת שומנים, כולסטרול, תפקוד הלבלב, הכליות ,הכבד ומערכת העיכול. 
   5. ירידה במשקל 
     
     

תגובות

מומלצים