מתכננים אירוע? הנה 9 טיפים שיעזרו לכם עם בחירת הקייטרינג

תפריט הקייטרינג נועד להבטיח אירוע מוצלח. לכן, בעת תכנון המזון והמשקאות לאירוע שלכם, חשוב לשקול כמה פרטים חשובים, אשר לרוב אינם נלקחים בחשבון.

19.02.2015 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מתכננים אירוע? הנה 9 טיפים שיעזרו לכם עם בחירת הקייטרינג

הטיפים וההצעות שלהלן יעזרו לכם ליצור אירוע מושלם שיספק את מגוון האורחים באירוע שלכם: 

1. הכירו את פרופיל האורחים שלכם

המאפיינים של קהל המוזמנים לאירוע, משפיעים על סגנון הארוח וסוג התפריט. לדוגמא, אם מדובר באירוע לאנשי עסקים, שמשתתפים במהלך השנה באירועים שונים כמו ערבי גיוס כספים או כנסים ארגוניים כאלה ואחרים – לא מתאים לתכנן הגשה בסגנון מגשי אירוח או פלטות של גבינות, נקניקים, דגים מלוחים וכו'.

הנה כמה מאפיינים עיקריים שתוכלו לקחת בחשבון:

• גיל האורחים – אם לאירוע יגיעו גם ילדים קטנים, האם התפריט מתאים גם להם?
• מין האורחים  –  האם התפריט מותאם לקהל היעד, שברובו הוא נשי או גברי?
• רקע אתני של האורחים – אם האורחים הם בעלי רקע אתני מסוים, האם הם יהיו פתוחים למאכלים אשר שונים מהמקורות שלהם, או שמדובר באנשים שמרניים שמעדיפים את האוכל המוכר והמסורתי?

2.  הכירו את ההעדפות של האורחים שלכם

הבנת פרופיל האורחים תאפשר למפיק האירוע ולחברת הקייטרינג  לבנות תפריט מגוון יותר שיתן מענה לצרכים ולהעדפות של האורחים שלכם, מבחינת התפריט, סידורי הישיבה וצורת ההגשה:
• קבוצות מבוגרות של אורחים עשויות להעדיף תפריט שמרני יותר.
• אורחים ששומרים על בריאותם עשויים להעדיף אפשרויות נוספות, כמו סלטים ומנות אחרונות ללא סוכר.
• משתתפים צעירים או בגיל עמידה עשויים להעדיף ארוחות הרפתקניות יותר, מאכלי עולם וכדומה.

3.  בקשו תפריט מגוון

בקשו מחברת הקייטרינג להציע לכם תפריט מגוון כך שכל אורח ימצא מנה שמתאימה לטעמו, לדוגמא:
• להציע 3 אפשרויות למנות ראשונות (4 אפשרויות אפילו טוב יותר).
• להציע 4-3 סוגי רטבים לסלט.
• להגיש תבלינים, מלח ופלפל בצד המזנון או על כל שולחן.
• להציע 3-2 אפשרויות לקינוח: האחד מאוד מפנק ועשיר, השני בריא או ללא סוכר והשלישי בכוסית קינוח או כפטיפור קטן.

4.  בקשו תפריט עונתי וחומרי גלם טריים

בעת בחירת התפריט, רצוי להקדיש מחשבה לעונתיות של חומרי הגלם הזמינים. אלה צריכים לשחק תפקיד מכריע בקביעת המזון והמשקאות שיוגשו באירוע.
בדקו מהם הפריטים שזמינים בעונה שבה מתקיים האירוע ובקשו לשלב אותם בתפריט. כך תבטיחו שימוש בחומרי גלם טריים.
גורם חשוב נוסף הוא הטמפרטורה בה יוגשו המשקאות והמנות: בחורף רצוי לשלב מרקים, שתיה חמה ואלכוהולית ובקיץ משקאות על בסיס אלכוהול, קרח ופירות טריים.

5.  בחרו בתפריט שמתאים ללוח הזמנים של האירוע

לפעמים לוח הזמנים הוא המדריך הגדול ביותר לקביעת תפריט האירוע. הנה כמה דוגמאות:
• ארוחת צהריים קלה – לאירוע עסקי קצר שכזה מתאימים מגשי אירוח ופלטות.
• ארוחות בהגשה לשולחן דורשות בדרך כלל לפחות שעה וחצי עד שעתיים.
• מזנונים עשויים להסתיים בכשעה אחת.
• קבלת פנים קוקטייל דורשת מינימום של שעה אחת, לפני ארוחת ערב.
• ארוחת בוקר או ארוחת צהריים בעבודה, שמוגשת לאורך זמן, צריכה לשלב פריטי תפריט עמידים יותר ממנות אחרות.

6.  עדכנו את השף לגבי צרכים מיוחדים

חשוב לידע את המפיק ואת חברת הקייטרינג עוד לפני האירוע, אם לחלק מהאורחים יש אלרגיות למזון ספציפי. זאת, על מנת שהשף יוכל לתת מענה לצרכים אלה לפני האירוע.
רגישויות נפוצות:
• אלרגיות למזון (לקטוז, צליאק, פטריות, חצילים, נשים בהריון).
• דרישות דתיות (כשרות על גווניה השונים).
• הגבלות תזונתיות (הימנעות מסוכר, שמן, מלח וכו')

תכנון תפריט לאירוע
7.  תכננו חלל נוח במקום האירוע

בחרו את פריסת החדר הנכונה והמתאימה שתתמוך ביעדי האירוע שלכם:
• בהגשת ארוחה לשולחן, מומלץ להשאיר מספיק מקום למעבר של המלצרים והאורחים. תכננו גם את כיווני הזרימה של האורחים בכניסה וביציאה מהאירוע והכינו מעברים נוחים אל חדר הנוחיות.
• באירוע בסגנון בופה, מומלץ להושיב את המבוגרים קרוב אל המזנונים ואת הצעירים רחוק יותר.
• באירוע עסקי מצומצם ניתן להושיב בצורת האות U. פריסת שולחן שכזו עוזרת לקדם את הדיון.
• באירוע קוקטייל ניתן להציב שולחנות בר גבוהים לצד בר פעיל ומלצרים מסתובבים.

8.   התייחסו לאירוע שנושא אופי מיוחד 

באירוע שנושא אופי ספציפי ומיוחד, כדאי לשתף פעולה עם השף וחברת הקייטרינג וליצור תפריט בעל אופי בינלאומי. התפריט יכול לכלול את המרכיבים הבאים:
• אסייתי / סיני / יפני
• צרפתי
• גרמני
• יווני
• איטלקי
• מקסיקני
• מזרח התיכון

9.  שימו דגש על הפרזנטציה ועל מראה המנות לפני הגשתן

אנחנו אוכלים עם העיניים ועם האף שלנו, עוד לפני שטעמנו את המזון.
בין אם המנה היא בהגשה או במזנון, ארוחת קייטרינג צריכה להיות צבעונית וריחנית, והפרזנטציה של המזון צריכה לגרום לאורחים שלכם לרצות לאכול אותו.

משמעות הדבר היא ליצור מצעים מעניינים למנות, וקישוטים אכילים שישלימו את נושא הארוחה.
אם זה לא נראה טוב ולא מריח טוב, האורחים שלכם לא יהיו מסופקים.

המאמר באדיבות עדי מילר - שפית פרטית ויועצת קולינרית

תגובות

מומלצים