מקרים אובדניים יותר בכפר הדרוזי מאשר היהודי

בסטטיסטיקה בכל שנה כ6000 ניסיונות התאבדות ו500 התאבדויות מכל המגזרים והגילאים, הנושא מדאיג את מ.א מגידו ששמה בראש מעיינה את אזרחיה והציבה ועדת היגוי לטיפול בנושא ואילו בכפרים הדרוזים שבהם אחוז גבוה של ניסיונות התאבדות והתאבדויות לא מוצאים לנכון לטפל בסוגיה.

31.01.2016 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מקרים אובדניים יותר בכפר הדרוזי מאשר היהודי

במדינת ישראל מספר מקרי ההתאבדות בשנה הוא 500 ולמעלה מ6,000 ניסיונות התאבדות האוכלוסייה בסיכון חוצה מגזרים וגילאים, כל התאבדות מותירה אדמה חרוכה בסביבת האדם שהתאבד. לאחרונה מחקרים מראים כי גיל המתאבדים יורד והסכנה בניסיון אובדני נוסף עולה פי 8. 

בממצאים של משרד הבריאות .ב מ. א. מגידו, 55 מתאבדים בעשור האחרון.

נציגת משרד הבריאות  שיראל עזרן- יועצת ארגונית ורכזת אזור צפון של התוכנית  נפגשה עם נציגי המועצה, כדי ללמוד ולהבנות את תהליך הטמעת הנושא ברשות.

במהלך חודש ינואר התכנס צוות היגוי של המועצה, שכלל את ראש המועצה, מנכ"ל המועצה, מנהלת המחלקה לשירותים חברתיים, מנהלת החינוך, מנהלת השירות הפסיכולוגי, מנהלת מחלקת ילדים ונוער, דוברת המועצה ונציגת ציבור תלמה דיין מעין השופט.

כמו כן, נכחו במפגש שתי נשים מעמותת "בשביל החיים" אימהות לילדים שהתאבדו, שתרמו רבות מניסיונן וסיפורן האישי והכרות עם עשיית העמותה .

מטרת התכנית לבנות רצף של מענים טיפוליים ולהכשיר אנשי מקצוע ומתנדבים  למעגל של "שומרי סף", הועדה תיקבע את דרכי הפעולה ותעמוד בקשר עם בעלי תפקידים ביישובים, על פי  התאמות של כל יישוב ומענה לצרכים המותאמים לו.

שרית תאנה:  "בשנים האחרונות חווינו  התמודדויות בתחום האובדני, מצאתי לנכון לקדם את התחום במועצה שלנו, לשם העמקה בנושא לקבלת כלים להתמודדות ברמה הפרטית והקהילתית, אני מודה לכל מי שהתגייס לטובת קידום המטרה".

ועדת היגוי לטיפול באובדנות

לכתבה בנושא מתאריך 21/4/15, תחת הכותרת "תופעת ההתאבדות בעדה הדרוזית מהגבוהים בישראל"

סלים בריק מרצה ובעל מחקר שהוזמן ע"י ההנהגה הדתית הדרוזית בישראל ולאחר הגשת ממצאיו מישהו הסתיר את תוצאות המחקר, סלים שמקיים דיון פתוח עם הציבור מגיע לעמותה לביקורת בעוספיה ומרתק את כולם.

דאלית אל כרמל, בית ג'אן ומגאר, מככבות במקום הראשון באחוז המתאבדים בשנים האחרונות בקרב צעירים דרוזים.

מחקר ששופך אור על תפקוד הרשויות המקומיות הדרוזיות שכלל לא משקיעות מאמץ לגלות ולעקוב מקרוב אחרי סימנים שמגלים נערים שבכוונתם לשים קץ לחייהם ובעיקר החברה שמנסה להסתיר את הבעיה הקשה שפוקדת את הכפרים ולאף אחד לא מפריע, למרות תוצאות המחקר.

סלים בריק שנשלח כמומחה לביצוע מחקרים ע"י שיך טריף, שאחרי שעיין בתוצאות המחקר השתנה דבר מה, כך מעיד סלים ובעיקר בזה שהמחקר עבר למדפים מבלי ללמוד איך עובדים איתו.

הבעיה העיקרית שסלים מדבר עליה במחקרו, זה אחוז ההתאבדות בצה"ל, המשטרה, בתי הסוהר וכוחות הביטחון, שהיא מאוד מדאיגה, סלים משייך אותה לנגישות לנשק.

בשנים האחרונות, עדה שלמה עדה למקרי התאבדות בקרב בני נוער וצעירים, במיוחד באזורים בדליה, בית ג'אן ובמקום הראשון מגאר, מה שמחייב את הרשויות המקומיות לפעול ולהערך לגרוע מכל כדי לצמצם את התופעה.

התאבדות בקרב צעירים דרוזים גבוהה יותר, לעומת מגזרים אחרים, שאחוז המתאבדים בני 50 ומעלה יותר גבוה.

על מוסדות הרווחה והרשויות המקומיות וכל מי שיש לו נגיעה והשפעה, לקחת את תוצאות המחקר למקום בו ניתן למנוע את ההתאבדות הבאה.

סלים בריק, שהתארח בבית העמותה לביקורת בעוספיה, הרצה בפני הציבור שהיה לו מאוד מעניין להגיע וללמוד את תוצאות המחקר, המפגש היה מעניין והקהל היה שותף בצורה עניינית.

 

לדברים שאמר לנו סלים בריק בתום המפגש, בסרטון

 

{YouTubeVideo id=jadbYtOFEqs}

 

סלים בריק

תגובות

6. תושב לפני 8 שנים
עצוב מאוד
5. צעיר לפני 8 שנים
מחשבות לא נכונים של כולנו
4. אמא לילדים לפני 8 שנים
בעיות רבות יש לנו
3. בחורה לפני 8 שנים
יאוש ועוד יאוש
2. תושב דליה לפני 8 שנים
ישלי דכאון מזה עשר שניים
1. אבא לפני 8 שנים
תודה לפורטל הכרמל על העלאת הנושא

מומלצים