מנהל רשת מזון בדליה הוביל בשר ברכבו

עדת ראייה חשפה בפנינו את המראות בהם מנהל סניף של רשת מזון גדולה בדאלית אל כרמל מנצל את רכבו הפרטי ללא קירור וללא פיקוח ומוביל בשר עוף מאזור מפרץ חיפה לסניף בדליה, לפרטים

12.07.2016 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מנהל רשת מזון בדליה הוביל בשר ברכבו

חופשת החג של העם המוסלמי שהסתיימה בסוף השבוע גרמה בחלקה לשיבושים בכוח העבודה ובמיוחד בהובלת בשר מאזורי המכירה לרשתות המזון בישראל ובין היתר גם לדאלית אל כרמל.

מנהל סניף של רשת מזון גדולה, ביום חמישי בסוף השבוע שעבר, מגיע בבוקר עם כמות גדולה של בשר עוף לסניף, נעמד עם רכבו ופורק את הבשר פנימה.

בחישוב קל, הבשר אמור להגיע מאזור המפרץ, נסיעה של מעל חצי שעה ברכב, ללא קירור, זה גורם להתרבות החיידקים בבשר עוף, שיכול לגרום לתמותה ולמחלות לאותם אנשים שצורכים את הבשר.

ככל הנראה שלא הספיק לכפרים שהבשר המלוכלך מסתובב בצורה לא מבוקרת ממקום למקום ללא מפריע או בדיקה ע"י השלטונות ובמיוחד הרשות המקומית שרדומה ולא משקיעה כלום בעניין.

בנוסף החשד לתופעה הזו הוא קשר אישי בין מקבלי ההחלטות לאותם מנהלים ורשתות שמעלימים עין מהתנהגותם המבזה את הישוב והרשת בה הם עובדים.

את התלונה הפנינו לרשת שלוקחת על עצמה לבדוק את התלונה ולבוא חשבון עם אותו מנהל אם הדברים בוצעו על ידו.

חשוב שהציבור ידע שמזון זה לא משחק, לאכול כמה שיותר מזון מפוקח שנקנה ממקומות שיש בהם אנשים שאכפת להם מבריאות הציבור ולא למכור להם בשר מלא בחיידקים.

פורטל הכרמל ממשיך לתקוף את תופעת הבשר המלוכלך שמסתובב חופשי במסעדות, אולמות וגני ארועים בכפרים, ללא כל פיקוח או ביקורת כלשהי.

לפני חודש פרסמנו את תגובת משרד הבריאות בעניין הפיקוח על הבשר ורשתות המזון ופרסמנו מסקנות תחת הכותרת " הרשות הדרוזית לא בודקת מה שאתם אוכלים "

פיקוח משרד הבריאות פועל ברשתות הגדולות בערים למרות תלונות שהופנו למשרד ולקויים, בדיקות לא בוצעו ברשתות הנ"ל, מה לעשות שבכפר הדרוזי ניתן לאכול הכול ללא בדיקה ואין בעצם על מי לסמוך כי לא בודקים.

בשר

מה שאנו עדים לו זה ריבוי מקרים של צעירים שנזקקים לטיפול בבתי חולים כשרוב המחלות שלהם מגיעות מאוכל בעיקר.

בכפר הדרוזי מוכרים סיפורים מכל הסוגים לצורך מאכל בלי כל פיקוח, גם כאשר הוטרינר המקומי יודע, הוא מעדיף לא להתערב ואנשים ממשיכים להיפגע והדבר לא מדליק מנורה אדמות ברשויות המקומיות.

משרד הבריאות בתגובה לשאלות שלנו אומר:"על פי חוק רישוי עסקים, האחריות על רישוי עסקי המזון ופיקוח שגרתי הוא של הרשות המקומית".

משרד הבריאות: "פיקוח משרד הבריאות על עסקי המזון ביישובים הדרוזים נעשה כמו בכל היישובים בארץ: הפיקוח נערך בעקבות בקשות לחוות דעת לרישוי עסקים שהרשויות המקומיות מפנות למשרד הבריאות או בעקבות תלונות".

משרד הבריאות:"כמו כן נערכות ביקורות יזומות של המשרד בעסקי מזון גדולים כגון: רשתות שיווק מזון, אולמות שמחה, אטליזים ועוד".

משרד הבריאות: "במידה ובביקורת של המשרד מתגלים ממצאים חריגים הדורשים השמדות מזון או צווי סגירה  לעסקים, הדבר מפורסם באמצעי התקשורת באמצעות דוברות  המשרד".

מה לעשות שבשר לא מבוקר מגיע בדרכים מוסתרות למקררים נסתרים בכל מני דירות פרטיות ומשם הבשר שלא נבדק ולא ברור מקורו מגיע לאולמות שמחות ולמסעדות ולכל מני מקומות בלי כל בעיה גם כשכולם יודעים.

חלק מבתי העסק הגדולים קונים בשר בכמויות קטנות מאוד רק לצורך ביקורת שקנו ממקום מאושר ומעל 90 אחוז מהבשר מגיע לא נקי.

דגים ועופות כנ"ל מגיעים מכל מני מקומות ובדרכים לא חוקיות ומשם לצרכן המקומי.

לצורך הדיווח הזה לא נפרט את כמות החיידקים שמכיל הבשר או הדג והעוף שהאנשים אוכלים ולא נפרט כמה נזק גורם מאכל של בשר לא מבוקר לגוף האדם.

הערה: במספר נסיבות הופנו תלונות לוטרינר המחוזי ולרשות המקומית, כולם ראו איך מובילים בשר בתוך עגלת סל קניות לאחת מרשתות המזון, לא מבוקר ושום דבר לא נעשה.

אוכל

תגובות

8. תושב עוספיא לפני 8 שנים
חמור מאוד אך התושבים שלנו יותר גרועים
7. מוניר חמדאן לפני 8 שנים
הובלת בשר
6. מדליה לפני 8 שנים
לגרש אותו
5. צרכנית בשר לפני 8 שנים
מה לעשות עכשיו?
4. סמי לפני 8 שנים
מפחיד מאוד
3. אמל לפני 8 שנים
אוי ואבוי
2. אימן לפני 8 שנים
צריך לבוא בטענות לעצמנו
1. סאלח קדור לפני 8 שנים
דלית אל כרמל

מומלצים