המדריך לשואל בענייני המעמד האישי הדרוזי

עו"ד כמיל מולא מנהל בתי הדין הדרוזיים בריאיון לפורטל הכרמל, הציבור הדרוזי צריך לדעת בענייני חוק ומשפט דתי, דחיית בג"ץ בנושא פיצויי עטל וד'רר, המחקר הגנטי ועד כמה משפיע על חיי הדרוזים.

11.07.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
המדריך לשואל בענייני המעמד האישי הדרוזי

כשמבקרים בבתי הדין הדתיים הדרוזיים מגלים מקום תוסס במבקרים, שמגיעים להשלים סדר שיפוטי כלשהו, בית המשפט ממוקם בעיר עכו, היום ממלאים תפקיד שופטים שלושה שיח'ים כמאל קבלאן, אחסאן חלבי ונאזם סרחאן, ובערכאת הערעורים מכהנים, השיח'ים חאתם חלבי, עמאד אבו ריש וענתיר מעדי והנשיא של בית המשפט הדרוזי שיח' מוופק טריף.

מאז כניסת עו"ד כמיל לתפקיד מנהל בתי הדין הדרוזיים, הצליח להעלות לתיקון את הנושאים החשובים והקריטיים לטובת הזוגות הצעירים ועורכי הדין, להסתמך על החוק לעומק.

כמיל מולא

בתמונה: השופט שיח' ענתיר מעדי עם עו"ד כמיל מולא

בספר האחרון מדריך לשואל בענייני המעמד האישי הדרוזי, פירוט מורחב על זכויות הגבר והאישה הדרוזים, בנוסף למחקרים השונים שנעשו בענייני חתונת בני משפחה קרובה, ההמלצה של המחקר שמציין עו"ד כמיל שלפני שמתחתנים יש ללכת לבדיקות, כי נישואי קרובים יכולים לגרום לבעיות גנטיות בילוד ובעיות לבני הזוג.

כששאלנו את עו"ד כמיל על הסערה שהתחוללה במינוי הקאדים באחרונה, הוא לא התבלבל וסיפר על ההליך המתמשך של מיון ובחירת כל המתמודדים לתפקיד, עו"ד כמיל ראה בכל המועמדים מתמודדים ראויים, אבל מה לעשות שהיו צריכים להיבחר שניים מתוכם.

עו"ד כמיל מאמין שבעתיד כולם ירגישו את איכות השופטים והמקצועיות שיביאו לטובת בית הדין.

בין היתר עו"ד כמיל התייחס לסוגיית חוק המעמד האישי של העדה הדרוזית, הדין הדרוזי הדתי המהותי, בספרו שהינו אחד בסדרת הספרים שהוציא בית המשפט, הספר נותן מענה כולל, יש לציין שמאז 1961 לא יצא שום ספר בענייני המעמד האישי ולא היה במגזר האזרחי הציבורי ספר כזה שמנתח סוגיות בהעמקה.

כמיל מולא

 בתמונה: השופט שיח' כמאל קבלאן עם עו"ד כמיל מולא

עו"ד כמיל מולא: "האזרחים לא חשופים לנושאים ולהסבר, עכשיו יש לאזרחים הדרוזים על מה להסתמך, כי שלושת הספרים בערבית והספר הזה שאני הוצאתי הם נותנים הסבר כולל לכל הסוגיות".

עו"ד כמיל התייחס ליחידות הסיוע שזה הליך שהחל ב 2011, ואשר מחייב שיהיה בסמוך לבתי הדין יחידת סיוע כפי שמתקיים היום בבית המשפט לענייני משפחה, "כיום אנחנו בשלבי ההקמה של היחידה, היחידה הזו תהיה בפיקוח משרד הרווחה, אמור להיות שיתוף פעולה בין היחידה לקאדים של בית הדין".

לביה"ד הדרוזי יש סמכות שיפוט בחלוקת רכוש בגירושין, בהתאם לדין האישי הדרוזי, הבעל והאישה זכאים לבקש להתיר את הנישואין כזכות שווה, ואין הבדל בין בקשת גירושין שמוגשת ע"י הבעל לבין זו המוגשת ע"י האישה.

כמיל מולא

 בתמונה: השופט שיח' אחסאן חלבי עם עו"ד כמיל מולא

אישה שגורשה אסורה על בעלה לעולם, הדין הדתי הדרוזי אוסר על בני זוג שהתגרשו, לשוב ולהינשא זה לזו.

אישה שגורשה ללא סיבה חוקית ונגרם לה נזק - רוחני/נפשי או חומרי, רשאי הקאד'י מד'הב לפסוק לה פיצויים, נוסף על המוהר

הרכוש וההון יחולקו באופן שווה בעת הפירוד, ז"א חלוקת רכוש שוויונית עפ"י עקרונות הדת.

עו"ד כמיל התייחס לסוגיית הבוררות וחשיבות הגישור בין בני זוג.

לספר החוקים של בתי הדין הדרוזיים בקישור

 

לראיון המלא עם עו"ד כמיל מולא בסרטון

 

 {YouTubeVideo id=1_b9ShrgEkc}

תגובות

מומלצים