החום הכבד הוציא את הנחשים ממחבואם

מומלץ שלא להזיז סלעים ואבנים ולא להיכנס לסבך, בזמן עבודה בשדה להיות זהירים עם נעליים גבוהות, בשל החום הנחשים יוצאים מחוריהם, לפני מספר ימים ילד בן 14 הוכש ע"י צפע, הבוקר בן 54 הוכש ע"י נחש בכאבול.

07.08.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
החום הכבד הוציא את הנחשים ממחבואם

הבוקר בשעה 07:09 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב אשר על גבר שהוכש ע"י נחש בכאבול, חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח נהריה גבר כבן 54 במצב בינוני.

בשבועות האחרונים הוזנקו כוחות מד"א שוב ושוב לטפל בנפגעים כתוצאה מהכשת נחש או עקרב . במד"א מפרסמים הנחיות זהירות והוראות טיפול ראשוניות למי שנפגע.

החום הכבד השורר בישראל בימים אלה גורם לנחשים ולמזיקים נוספים העלולים לסכן חיי אדם לצאת ממקומות מחבואם ולפגוע בבני אדם המפתיעים אותם וחולפים בסביבתם. בשבועות האחרונים הוזנקו כוחות מד"א לקריאות רבות על הכשות נחש בחלקים שונים בארץ.

ברוב אזורי הארץ ניתן למצוא בעונה זו של השנה נחשים, כאשר הנפוצים ביניהם הם הצפע הארצישראלי, השפיפון והאפעה. השניים האחרונים מצויים בעיקר בנגב. בעונה זו של השנה, מתעוררים הנחשים משנת החורף כשהם רעבים מאוד ובגופם כמויות גדולות של ארס ועל כן הם מסוכנים מאוד. רוב הזמן מסתתרים הנחשים מתחת לסלעים ובין נקיקים. על כן, יש להימנע מלהרים או להזיז אבנים כבדות או לחטט בצמחיה עבותה שמא מתחבא בה נחש.

על מנת לסייע לציבור להישמר מפני הסכנה שבהכשת נחש, מפרסמים במד"א הנחיות זהירות והוראות טיפול ראשוניות במי שנפגע מהכשות נחש או עקרב.

כיצד תימנעו מהכשות?

בחצרות הבתים: יש להקפיד לנעול נעליים גבוהות וללבוש מכנסיים ארוכים. יש להרחיק סלעים, אבנים וחפצים שלא משתמשים בהם על מנת להפחית את המקומות בהם יוכל נחש או עקרב להתחבא. בנוסף, יש להקפיד על גיזום הדשא.

בטיולים בשטח: יש לנער את האוהל ואת שק השינה לפני שנכנסים אליהם ללינת הלילה. בבוקר, יש לנער את הבגדים לפני שמתלבשים, ולנער היטב את הנעלים. שימו לב- אין לדחוף את היד אל תוך הנעל, שמא נחבא שם נחש או עקרב. על מנת לנער נעליים יש להפוך אותם ולנער.

כיצד תנהגו במקרה של הכשת נחש?

הרגיעו את הנפגע והשכיבו אותו במנוחה מוחלטת כדי להקטין ככל האפשר את התפשטות הארס בגוף.

קבעו את הגפה הפגועה והקפידו על מינימום תנועה על מנת למנוע את התפשטות הארס.

הזעיקו בדחיפות את מד"א בטלפון חירום 101. הפאראמדיקים במוקד מד"א יעניקו לכם סיוע טלפוני מיידי והנחיות ברורות עד להגעת הצוות הרפואי למקום.

אין למצוץ את ארס הנחש מגוף הנפגע!

אין להניח חוסם עורקים על האזור שהוכש.

אין לקרר את אזור ההכשה. קירור האזור עלול להחמיר את הנזק.

יש להימנע ממתן משקה אלכוהולי לנפגע.

יש לתעד את הדוגמא שעל גב הנחש. אין לנסות ללכוד את הנחש, אלא אך ורק לנסות ולצלם אותו על מנת שהצוות הרפואי יידע להתאים לנפגע את הטיפול הטוב ביותר במהירות הרבה ביותר.

כיצד תנהגו במקרה של הכשת עקרב?

בישראל חיים כיום כ-21 מיני עקרבים המהווים אף הם סכנה לבני אדם. המסוכנים בהם הם העקרב הצהוב או העקרב השחור בעל הזנב הגדול (עקרבוט). לארס העקרבים פעילות ישירה הפוגעת במערכת העצבים.

עקיצת עקרב תתאפיין בכאבים חזקים במקום העקיצה, דופק מהיר, חוסר שקט, נפיחות באזור הפגוע, אודם, הזעה והקאות.

כך תנהגו במקרה של עקיצת עקרב:

יש לקבע את האיבר הפגוע ולהרגיע ככל הניתן את הנפגע.

יש להזעיק באופן מיידי את כוחות מד"א בטלפון חירום 101, ולהישמע להנחיות הפאראמדיקים במוקד עד להגעת כוחות מד"א למקום.

נחש

תגובות

מומלצים