הנפט זהב שחור או מפלצת שחורה?

בחמישים השנים האחרונות התחילו מדינות ועמים להתייחס לנפט בנוסף לזהב השחור, גם כמפלצת שחורה, שהתחילה להרוס אל העולם והסביבה בכל תחומי החיים, דרגות הזיהום של האויר והמים והאדמה עלו בקצב רצחני ומסוכן מאד להמשך החיים בעולם הזה, בדורות הבאים.

05.12.2017 מאת: גבר אבורוכן
הנפט זהב שחור או מפלצת שחורה?

מה לנפט ושינויים במזג האויר העולמי והארצי והאזורי? מה עתידו של הנפט בעולם ? מה הקשר בין הנפט לאיכות חיים? ולאיכות המזון? מה השפעתו של הנפט על הבריאות והסביבה?

מאז גילוי הנפט לפני כ140שנה בסוף המאה ה19 והתחלת הפקתו וניצולו כמקור אנרגיה ובכל תחומי החיים של האדם והעולם, הוא גרם לקידום ולהתפתחות עצומה ומהירה בכל תחומי החיים, בתחבורה יבשתית וימית ואוירית, בתעשיה על כל ענפיה וסוגיה, בחקלאות, בצבא ובבטחון, ברפואה, בבניה, במקצועות היופי והאהבה והקוסמטיקה, בתיירות, בחינוך ובתרבות ובספורט, במלחמות ובאסטרטגיה המדינית והכלכלית והבטחונית של מדינות ועמים ועוד תחומי משנה אחרים.

במשך המאה שנים הראשונות התייחס האדם לנפט כזהב השחור, בגלל חשיבותו הרבה ויוקרו והכספים העצומים שהכניס למדינות ולחברות הסוחרות בו.

זה הצד הטוב והיפה והנוצץ של הנפט מבחינת התועלת לאדם ולקידומו ורווחתו בהרבה תחומים, לעומת זאת, אדם ומדינות וחברות התחילו לגלות ולראות את הצד האחר של הנפט ומוצריו, הצד האפל והשחור והמזיק וההרסני לאדם ולעולם.

בחמישים השנים האחרונות התחילו מדינות ועמים להתייחס לנפט בנוסף לזהב השחור, גם כמפלצת שחורה, שהתחילה להרוס אל העולם והסביבה בכל תחומי החיים, דרגות הזיהום של האויר והמים והאדמה עלו בקצב רצחני ומסוכן מאד להמשך החיים בעולם הזה, בדורות הבאים.

השימוש בנפט גרם להפרת איזון בטבע ובאטמוספירה ובאקלים, שינויים דרסטיים שרק התחילו לפני עשרות שנים ומתעצמים עם הזמן, מקורות החיים שהם אויר ומים ואדמה שהם מקור המזון בחיי כל היצורים בעולם, הגיעו לדרגה גבוהה ומסוכנת של זיהום והתוצאה ברורה, התרחקות מהמקורות הטבעיים של החיים, הפרעות חברתיות, בבריאות, גופנית, נפשית ושכלית.

הפרעות אקלמיות, שינויי מזג אויר קיצוניים, תופעת המידבור, המדבר זוחל צפונה, תל אביב תהיה כמו באר שבע, מבחינת אקלים בעשרות השנים הבאות.

התחממות כדור הארץ, תגרום להמסת קרחונים ולעלית מפלס המים בעולם, בין כמה מטרים לעשרות מטרים, הרבה מישורי חוף וערי חוף בעולם ישקעו בחלקן הנמוך מתחת למים, כמו ניו יורק והולנד.

התהליך הזה יתרחש בשלבים ולא בפתאומות, תושבי החופים יברחו להרים, שינויי טבע ומורפולוגיה וקלימטולוגיה יתרחשו בעולם וישפיעו על כל חיי האדם בדרגות שונות.

הטבע מחזיר לאדם מה שהאדם עשה לטבע והטבע יותר חזק והוא שואף לאזן את עצמו, באמצעות תופעות טבע, צונאמי, רעידות, העצמת זעזועים והרי געש, הוריקאנים וטורנאדו, שטפונות, שינויי אקלים באזורים שונים בעולם.

מגמת השימוש בנפט נחלשת ויורדת ותחלופות לו יתחזקו יותר במהלך השנים, אנרגיות נקיות לסביבה ולאדם ולעולם, צמצום מימדי האשפה שמקורה במוצרי הנפט הרבים, פלסטיק וניילון וכימיכלים ועוד.

האדם צריך ללמוד: לא כל הנוצץ זהב והנפט הפסיק להיות זהב, חייב לפנות מקומו מעל מדף התרבות האנושית והציוויליזציה העולמית העתידית.

ד"ר ג'בר אבורוכן, מרצה ומדריך ומנחה,בעל תוארים אקדמיים במכלול נושאים, גאואגרפיה ולימודי סביבה,הסטוריה ומזרחנות, פילוסופיה, חינוך, ספריות וספרנות, מנחה יוגה ומדיטציה, מוסמך ברפואה משלימה, גמלאי מערכת החינוך, כיום מורה דרך ומנחה מדיטציה.

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים