​68% מייצוג החברה הערבית בשירות המדינה הוא במערכת הבריאות

הוועדה המיוחדת לענייני החברה הערבית קיימה היום דיון בנושא קידום החלטת הממשלה לייצוג הולם לבני האוכלוסייה הערבית, לרבות הדרוזים והצ'רקסים בשירות המדינה. בדיון עלה כי קיימת עלייה בייצוג החברה הערבים בישרות המדינה אך היא מופיעה בעיקר במערכת הבריאות.

20.01.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
​68% מייצוג החברה הערבית בשירות המדינה הוא במערכת הבריאות

מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ ג'ידא רינאוי-זועבי: "שילוב בני החברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית בשירות הציבורי, יביא לתועלת רבה לכלל החברה בישראל ולחברה הערבית בפרט. הוועדה קוראת לנציבות שירות המדינה לפעול לשיפור מצב הייצוג ההולם של בני החברה הערבית בדרגים בכירים במטות בשירות המדינה. יש להציב יעדים חדשים בהחלטת הממשלה החדשה, הן כמותיים והן איכותיים. יש לבחון את הליכי הגיוס ואת החסמים שבהם, הן במכרזים הייעודיים והן במכרזים הכלליים. בסוגיית החסם של המיקום הגיאוגרפי, לפעול ביתר שאת להסרתם ולבטא את הדבר בהחלטת הממשלה החדשה. נדרש להפעיל מנגנון בקרה על משרדי הממשלה ביישום החלטת הממשלה לייצוג הולם ולוודא שהדבר יבוא לביטוי בהחלטת הממשלה החדשה".
 

 

אייאת רחאל, מנהלת אגף גיוון תעסוקתי נציבות שירות המדינה, אמרה בדיון כי בייחס לייצוג של החברה הערבית בשירות המדינה, יש ייצוג של החברה הערבית לעומת כלל האוכלוסיות מרקע מגוון.

 

במחזור אחרון יש מגמה של עלייה ומועמדים בתכניות השונות. יש מגמה חיובית של עלייה משנה לשנה. יש עלייה של 3.1% משנת 2016 לשנת 2020. 44% נשים ערביות לעומת 56% גברים ערבים בשירות המדינה. ‏68% ייצוג במערכת הבריאות לעומת 32% במערכת משרדי הממשלה ויחידות הסמך.

 

במזרח ירושלים נרשמו לכנס שלנו 500 צעירים המועמדים רוצים להגיע לשירות המדינה. יש פה אמון משמעותי. גם בדרום יש אוכלוסיות שדורשות טיפול משמעותי ואנחנו רוצים גם לראות נציגים מהחברה הבדואית שיהיו בתכניות הללו.

 

עוד אמרה כי יש מעקב עמידה קבוע בייעדי הייצוג במרדי הממשלה, הוגשו כ-70 ‏תכניות עבודה לגיוון וכשירות ‏תרבותית, פרסום והגשה של למעלה מ60 דוחות גיוון ‏תעסוקתי, מינוי למעלה מ60 ממוני גיוון תעסוקתי ועוד.
 
עו"ד מרים כבהא, נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה: "נציב שירות המדינה פרופ' הרשקוביץ הוכיח שהנושא מאוד חשוב לו. אבל חשוב לשים לב לנתונים: אם אנחנו מורידים את עובדי מערכת הבריאות אנחנו פחות מ4%. העלייה היא רק במערכת הבריאות. ב74% בשירות הממשלתי אין ייצוג מספיק למגזר הערבי, ב14% משרדים ויחידות סמך, אין ייצוג כלל למישהו במגזר הערבי. אין לנו בדרגים משפיעים וגם לא בדרגי הביניים".

 

תגובות

מומלצים