אתגר הפריון נגה חפץ שכטר

נגה חפץ שכטר, אחות מוסמכת, מיילדת בכירה, רוחנית ומתקשרת, סופרת, כותבת מאמרים, הרצאות בנושאים שונים, יעוצים מתוקשרים קורסים להכנת לידה ועוד, נגה:"שנות הפריון של האישה מתחילות למעשה מהרגע בו הנערה הצעירה מתחילה לקבל מחזור וסת חודשי".

30.11.2020 מאת: רחל אבידר
אתגר הפריון נגה חפץ שכטר

 

 

השפעתה הרוחנית של נגה ,על יולדות ואף על אנשי הצוות הרפואי שעמו עבדה, שעל פי רוב די סומך, ותומך, בעיקר על הרפואה המוכרת ,הקלאסית, מאחר וכך למדו בפקולטות הרשמיות, ולכן הגישה מאז ימים ימימה, להסתמך יותר על טיפולים וגישה פרקטית,קלאסית.

לקח זמן רב עד שהרפואה המשלימה נכנסה כטיפול תומך לרפואה הקלאסית, כך גם קורה עם הגישה הרוחנית היום שמתפתחת וזוחלת לכל תחום בחיינו, אי אפשר ללא הרוח ,כיום יותר ויותר מבינים שחוזק הרוח נפש וגוף בעל ערך רב להבראה שלמה, מהירה יותר.

גוף נפש ורוח חזקים, מביאה לשלמות ההבראה במחלות השונות גם בחדרי הלידה, שם לזכותה של נגה הוכיחה לרפואה הקלאסית שיש מקום גם לרוחניות ,לגישתה ביולדות כתמיכה והקלה, בלידה כתמיכה  ליילוד וליולדת, לאט ובחוכמה נגה שכטר, הצליחה להוכיח ולהחדיר את גישתה הרוחנית גם לאלה שדחו על הסף בעבר, כל עירוב רוחני, כוחה וגישתה של נגה הוכיחה עצמה כמנצחת, מאחר וכולם יוצאים נשכרים בסופו של יום, או לידה, לדוגמא, אם יולדת באמצע תהליך הלידה לפתע נעצרת מכל סיבה שהיא, פחד פתאומי, כאב בלתי נסבל, לעיתים על סף, אפשרות  לניתוח קיסרי,ואז כמטה קסם, נגה נכנסת ליולדת בשיחה במגע בהסבר, ומסייעת  ליולדת להשלים את הלידה ללא ניתוח, ברור שלא תמיד ולא 100 אחוז הצלחה ,אך כל הצלחה היא 100 אחוז ניצחון ליולדת ולעובר.

 נגה חפץ שכטר מספרת על אתגר הפריון  כמה קשה כל תהליך, כמה זמן, אישה היא בעצם פוריה יותר במהלך חייה, מאיזה גיל ועד איזה גיל, על החסימות מהיכן ולמה יכולות להיות לגמרי נפשיות לחץ, מתחים, או פיזיות, חשוב לברר ולבדוק מאין ולמה לפני שמרימים ידיים, נגה מסבירה.

מדוע נשים מסוימות נכנסות להריון בקלות יותר מאחרות?, ואף שומעים על הפלות מכאיבות שנעשות בפזיזות או מחוסר ברירה בכל מיני מצבים, ולעומתן נשים שהופכות עולמות בכדי להיכנס להריון, חוסר צדק משווע כואב.

 אז איך ולמה אתגר הפריון הוא נושא חשוב מאוד?, ולעניות דעתי חשוב מאוד שגם נערות בגיל ההתבגרות יקראו מאמר זה, להבנה טובה יותר ,להבין את סכנת ההפלות בגיל צעיר, והנזק העתידי .

שנות הפריון של האישה מתחילות למעשה מהרגע בו הנערה הצעירה מתחילה לקבל מחזור וסת חודשי.

הגיל הממוצע לתחילת המחזור הוא בין 11-14. ישנן בעולם מקרים המתארים גם ילדות בנות 8-9 שמתחילות לקבל ממחזור ולעומתן ישנן מקרים אחרים שמתארים את תחילת המחזור בגיל 16-17, אך הממוצע של בנות 11-14 משקף את מרבית הבנות.

למעשה מרגע הופעת המחזור הראשון בחיים, הנערה נחשבת לפורייה. כלומר הנערה/ילדה הצעירה שהתחילה זה עתה את גיל הפריון שלה, באִם היא תקיים יחסי מין לא מוגנים, היא עשויה להרות.

בחודשים הראשונים, המחזורים בדרך כלל אינם מסודרים עדיין. כלומר יכול להופיע מחזור ראשון ורק לאחר כמה חודשים יופיע מחזור נוסף, אך אט אט עם הזמן, המחזורים מתחילים להסתדר להם ולהופיע אחת לחודש באופן קבוע כל 28-30 יום בערך.

יש נערות/נשים שהן יודעות בוודאות את היום המדויק בו המחזור יופיע ולפעמים עד לרמת השעה. יש נערות/נשים שמרגישות כמה ימים לפי הגעת המחזור, כל מיני סימנים ותופעות פיזיולוגיות שמאותתות להן שעוד מעט יגיע המחזור, מה שנקרא תופעות טרום וסת כמו: נפיחות בבטן, נפיחות בשדיים, כאבי ראש, שינוי במצב הרוח, מתח נפשי, כאבי בטן תחתונה, רצון להסתגר בתוך עצמן ועוד....

השם מחזור בא מתוקף העובדה שמדובר אכן בתופעה הורמונלית מחזורית שחוזרת על עצמה אחת לחודש. כל מחזור חדש מתחיל למעשה מהיום הראשון של הופעת הדימום.  במחציתו של החודש, לאחר כ- 14-15 יום, חורגת לה ביצית אחת מסוימת שהבשילה לה בשחלה ומוכנה לקליטת היריון. לתופעה זו קוראים ביוץ הביצית שחרגה מן השחלה, נאספת על ידי החצוצרה ששואבת אותה אל תוכה. שם היא מבלה כ- 3-4 ימים ומשם היא נודדת אל הרחם.

במידה והנערה/אישה תקיים יחסי מין בלתי מוגנים בימים אלה (באותם 3-4 ימים בהם הביצית שוהה  בחצוצרה) היא עשויה להיקלט להיריון על ידי זרע מסוים ששחה לכיוונה. באם לא נוצר היריון, הביצית מגיעה אל הרחם ומשם בסוף החודש, אחרי 28-30 ימים היא תפלט מהרחם יחד עם רירית הרחם שהכינה את עצמה לקליטת היריון חדש.

גיל התבגרות טומן בחובו טלטלות הורמונליות נוספות והסטרס המתלווה לתקופה הזאת נותן אותותיו גם על סדירות או אי סדירות המחזור החודשי.

למעשה Per הגדרה, החל מתחילת המחזור החודשי, הנערה/אישה היא פורייה ואם תקיים יחסי מין לא מוגנים, היא עשויה להיכנס להיריון. במהלך שנות עבודתי הרבות בחדר לידה נתקלתי וטיפלתי בבנות צעירות מאוד, בנות 14 ו -15 שהגיעו להפסקות היריון יזומות בין אם בידיעת הוריהן ובין שלא בידיעתם. המקרים האלה חקוקים בזיכרוני היטב משום שראיתי בהן ממש ילדות בגיל של ילדיי וזה היה מטלטל ועצוב בו זמנית.

לעומתן פגשתי בנשים רבות מאוד שפוקדות חדשות לבקרים את מרפאות הפריון ועוברות ויה דה לרוזה של בדיקות, אבחונים, תשאולים, טפולים תרופתיים, ניתוחים, טיפולים פולשניים בהרדמות ואין ספור השתדלות וניסיונות בלתי נגמרים שכל כוונתן הוא להיכנס להיריון.

ישנן כאלה שמצליחות להרות, אך הריונותיהן אינם מחזיקים מעמד ונופלים, בין אם בסמוך לתחילתם בטרימסטר הראשון ובין אם בשבועות מתקדמים בהרבה, ואפילו כאלה שמגיעים לסוף ההיריון והעובר ללא דופק, כך פתאום ללא כל סימנים מקדימים שמשהו לא תקין

השיקוף הזה של נשים או נערות שעושות הפסקות היריון לעומת אלה הכמהות להיריון ולהורות הוא כל כך בוטה ואכזרי. נושא שמעורר שאלות רבות. למה אין צדק בעולם. למה יש נשים שיעשו הכול כדי שלא להיכנס להיריון, ישתמשו בכל אמצעי המניעה הקיימים בשוק ו/או יעשו הפסקות היריון במידה ולא הצליחו לשמור והרו למרות הכול, לעומת אחרות שכל כך רוצות להרות ואינן מצליחות.

אני בוחרת להסתכל על נושא זה מההיבט הרוחני.

אספר סיפור מקרה.

פנתה אלי אישה לייעוץ בתקשור כשתלונתה הייתה שאינה נכנסת להיריון. היא בצעה את כל הבדיקות והטיפולים השונים, גם בן זוגה נבדק ולא נמצאו שום גורמים שמונעים ממנה להיכנס להיריון, אך היא אינה פורייה. הרופאים הרימו ידיים ואמרו לה שתלך להליך של פונדקאות או אימוץ.

כשהאישה הגיעה אלי , הייתה נסערת מאוד, מתוסכלת מאוד אחרי מפחי נפש ואכזבות רבות בזו אחר זו. היא שטחה בפני 'גד' (הישות שאותו אני מתקשרת) את בעיית העקרות שלה.

'גד' כהרגלו סורק את האדם שנמצא מולו, כמו בדיקת MRI כדי לבדוק חסימות אנרגטיות ולבדוק מה רמת הספיגה של אותו אדם, כדי לתת לו את המידע בהתאם ליכולתו לקלוט. כמובן שגם במקרה זה 'גד' ביצע את הסריקה ובסופה הוא אמר לה – "אין לך שום דבר" .

לשמע משפט זה הרגשתי שאני שנוכחת בתוך המפגש ממש מתכווצת. איך אפשר לומר לאישה שאינה נכנסת להיריון ועברה אין ספור בדיקות וטיפולים שאין לה כלום. ואז 'גד' החל לפרט: "אין לך בעיה הורמונלית, אין לך בעיה חסימתית, השחלות שלך תקינות, הביציות שלך תקינות, הזרע של בעלך תקין, אינך פוחדת מהיריון, אינך פוחדת מהלידה, אינך פוחדת שיצא לך ילד פגוע ואינך אינך ואינך... אבל... אבל אינך מאמינה שאת ראויה להיות אימא."

לשמע המשפט הזה התכווצתי עוד יותר מהמשפט הקודם. זה משפט קשה מאוד.

למרבה הפלא האישה אישרה את דבריו של 'גד'.

מה שהסתבר, 'גד' החזיר אותה לכמה גלגולי חיים קודמים בהם היא הייתה מבצעת הפסקות היריון בזו אחר זו ומה שנחרט בנשמתה הוא הדבר, שהיא איננה ראויה להיות אימא. ואז 'גד' אמר לה: "איזו נשמה תרצה להתעבר בתוכך אם את אינך מאמינה שאת ראויה להיות אימא?"

באותו רגע התחיל להתבצע Session של פיוס בינה לבין עצמה מגלגוליה הקודמים. רק לאחר שסיימנו את תהליך הפיוס, השחרור של עצמה מגלגוליה הקודמים ונסתיימה ההלקאה העצמית, התקשור הסתיים והאישה הלכה לדרכה. כעבור זמן קצר מאוד חודשיים שלושה, היא עדכנה אותי שהיא נכנסה להיריון ספונטני ללא שום טיפול.

סיפור המקרה הזה למעשה מראה לנו שלעתים החסימות שלנו בנושא הפריון יכולות להיות עתיקות מאוד ולא מהחיים האלה. גם נשים שלבסוף נכנסות להיריון, אך כל המסע שלהן בדרך להיריון ולהורות כרוך בהרבה מהמורות וקשיים, הפלות חוזרות, הריונות בסיכון גבוה, לידות מורכבות וקשות, לכל אלה ישנן סיבות רוחניות מעבר לסיבות הרפואיות הגשמיות.

כדאי לכל מי שמתקשה להרות או נושאת בתוכה סיפורי הריונות כושלים רבים, כדאי שתבדוק מאיין זה מגיע. ניתן לפרק חסימות עתיקות ולצאת לדרך חדשה ממקום חדש ומפויס.

 

תגובות

מומלצים