בכפרים הדרוזים בצפון אין מספיק מקלטים ומיגון

אלפי תושבים נמצאים היום ללא מרחב מוגן בכפרים הדרוזים שאין ברוב הבתים מרחבים מוגנים, או מקלטים בסביבה, החוק אומר שבית לא יכול לקבל היתר בלי ממ"ד, הבתים שנבנו חדש כולם עם ממ"ד, אבל מה עושים עם אלפי בתים שנבנו ללא היתרים? מה עושים ברגע שנשמעת אזעקה?

12.11.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
בכפרים הדרוזים בצפון אין מספיק מקלטים ומיגון

 

בזמן צפירת אמת אין מקלט בטוח לרבים מהתושבים בכפרים.פיקוד העורף מודע לכך שחלק ניכר מהאוכלוסייה אין לו ממ"ד, אז פיקוד העורף מנהיג את הכי מוגן שיש, ברגע של אזעקה לרוץ למקלטים, אם אין מקלט אז לשהות בממ"ד ואם אין את זה אז לבחור חדר שאין בו הרבה חלונות, כשנמצאים בשטח פתוח אז למצוא מקום עם קיר מעקה ביטחון או כל דבר שיגן, לשכב על האדמה ולכסות את הראש

פערי מיגון מצויים בכלל היישובים הוותיקים שנבנו לפני שנות ה80 במדינת ישראל, יהודיים ושאינם יהודיים. בנוסף לוותיקות היישובים, מתאפיין המגזר שאינו יהודי בחלקו הגדול ביישובים אשר נבנו ללא תכניות מתאר מסודרות ולכן לא נאכפה עליהם חובת בניית מקלטים ציבוריים שהחלה עוד בשנות ה50. צירוף שתי סיבות אלו יישובים ותיקים ובניה ללא תכנית מתאר הובילו לפערי מיגון של 50-70% בגזר שאיננו יהודי.

הנחיית פיקוד הערוף לרשות המקומית לקיים תהליכי בקרה על תקינותם של המקלטים הציבוריים ברורה ונהירה לכל הרשויות. כתנאי לקבלת תקציב ממשרד הפנים, נחתם מידי שנה תקציב ההתגוננות האזרחית שמהווה הצהרה של הרשות על ההכרה באחריותה לתחזוקת המקלטים הציבוריים בנוסף להקצאת תקציב ייעודי למטרה זו.

סרטון הנחיות פיקוד העורף להתנהגות נכונה בעת ירי טילים ורקטות

 

תגובות

מומלצים