דיור למבודדים ללא פתרון הולם במגזר הערבי והחרדי

בהמשך למינוי שר הפנים דרעי לאחראי על בלימת ההתפשטות במגזר החרדי והערבי מטעם הממשלה, חשף מנכ"ל משרד הפנים, מרדכי כהן, את תהליכי העבודה הכרוכים במציאת פתרונות הולמים למבודדים שאין להם פיתרון לבידוד ראוי בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

31.03.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
דיור למבודדים ללא פתרון הולם במגזר הערבי והחרדי

 

לדברי המנכ"ל מרדכי כהן, משרד הבריאות יעביר בצורה מאובטחת תוך הבטחת צנעת הפרט, נתונים מידי יום של חולי קורונה מאומתים ושל מבודדים המתגוררים בכל רשות מקומית.

הנתונים יועברו ללשכות הרווחה ברשויות המקומיות אשר יבדקו שמית את הרשימות. הללו יבדקו האם המבודדים יכולים לקיים את הבידוד בתנאים הולמים.

באם לא, הם יועברו למתקנים (בתי מלון, אכסניות, פנימיות וכו') שיושכרו על ידי משרד הפנים ברשויות מוחלשות. ברשויות גדולות ואיתנות, להן קיימת יכולת כלכלית לבצע את ההתקשרויות בעצמן, יינתן שיפוי.

משרד הפנים יוודא בסיוע פיקוד העורף כי המתקנים עומדים בתנאי הבידוד לפי הנחיות משרד הבריאות. נכון להיום, ישנו מתקן בבני ברק " אור החיים" המכיל 176 חדרים, אליו יועברו ביומיים הקרובים מבודדים מבני ברק.

המנכ"ל הוסיף כי הוקמה מינהלת בשיתוף הגופים המקצועיים ועם נציגי החברה הערבית והחרדית כדי לסייע ולמצוא פתרונות מהירים לחולים ולמבודדים.

יודגש כי חולים מאומתים נמצאים בטיפול ואחריות משרד הבריאות ופיקוד העורף.

ככל שיימצא צורך בחברות החרדית והערבית לטיפול בחולים מאומתים שנותרו בבית, יעדכן משרד הפנים את פיקוד העורף, על מנת שיוכלו לפנותם למתקני החולים המאומתים הקיימים או למצוא עבורם שיכונים הולמים חדשים.

לדברי השר אריה דרעי: ״המטרה העיקרית היא לבלום את התפשטות הנגיף. אנחנו כבר בתהליך עבודה מתקדם ופועלים בתיאום עם הרשויות המקומיות ועם כל הגופים המקצועיים הרלוונטיים"

 

תגובות

מומלצים