דרוזיות ישראליות שמחפשות את מזלן באירופה מסתבכות

פורטל הכרמל חושף תופעה שבה מסתבכות בנות דרוזיות מישראל ומגיעות להתחתן עם צעירים דרוזים באירופה מבלי לחשוב צעד קדימה ולבדוק חוקים, עו"ד שנאן ראיד:"היו בעבר מקרים של איחוד משפחות", עו"ד כמיל מולא"לא נתקלנו בישראל בבקשות של חתונות מעבר לים", לדברים

07.11.2019 מאת: חסין חלבי
דרוזיות ישראליות שמחפשות את מזלן באירופה מסתבכות

 

מסמכים שהגיעו לפורטל הכרמל מאשרים ומעידים על זה שמספר גדול של בנות מהכרמל והגליל הגיעו למדינות אירופה והתחברו עם בחירי ליבם בתחונה שלא ברור מי נתן לה היתר, בית הדין הדרוזי בישראל מכחיש את הדברים.

עו"ד ראיד שנאן בעניין הסוגיה אומר לנו:"כשדרוזית ישראלית רוצה להתחתן עם מישהו דרוזי שמתגורר כפליט באירופה, לפי חוק היסוד, יש איחוד משפחות וזה תופס במשרד הפנים, אני מכיר סיפורים כאלה בעיקר מישובי הדרוזים ברמת הגולן, היו מקרים של איחוד משפחות בין דרוזית אזרחית ישראלית למישהו מחו"ל שהוא דרוזי שהתחתנה איתו".

עו"ד ראיד שנאן : "במקרים שמסתבכים כאשר יש ספק באשר למקור השורשים של אותו אדם בחו"ל שלא ברור לגבי המשפחה שלו אם היא דרוזית אסלית, אז אנחנו כמועצה דתית חוקרים את זהות האדם שזה נקרא "اثبات ديانه", לגבי דרוזיות מישראל לא נתקלנו בבקשות כאלה".

עו"ד כמיל מולא מנהל בתי הדין הדרוזים בישראל אומר לנו:"על פי חוק זה חייב להיות ששני הצדדים תושבי מדינה, במקרים חריגים, אם מישהי דרוזית ישראלית מתחתנת עם דרוזי מחו"ל, העקד " הכתובה " נעשית דרך בית משפט והאמאם הדרוזי נוסע לירדן או למדינה אחרת כדי להשלים את ההליך".

עו"ד כמיל מולא:"מבחינת בית המשפט יש בעיה בסוגיה הזו, מאחר ואין איחוד משפחות לגבי הדרוזים בישראל, זה נפוץ אצל היהודים לא אצל הדרוזים, אם דרוזית רוצה להתחתן עם מישהו מארץ אחרת, בקשות כאלה מגיעות למשרד הפנים ולא לבית המשפט הדרוזי".

עו"ד כמיל מולא:"לפני 4 שנים מישהי הכירה מישהו תושב נורבגיה ובאה וביקשה לעשות עקד וזה נעשה בנורבגיה, בבית המשפט הדתי בישראל זה לא הלך, על פי הדת, אם מי שערך את העקד הוא דרוזי מורשה אז זה מאושר ואם מדובר בנישואים אזרחיים נטו ולא על פי העקד שמוכר, אז בית הדין הדרוזי לא מכיר בהם".

עו"ד כמיל מולא:"אם למשל רוצים להתחתן עם מישהו מסוריה או מלבנון או מירדן, ופונים אלינו, אנחנו פונים בדרך כלל לשיח'ים בסוריה או בירדן, כדי לאמת ולקבל תצהיר לגבי זהותו של אותו אדם, שהוא דרוזי ואינו נשוי, כדי לאפשר עריכת עקד".

עו"ד כמיל מולא:"לדעתי צריך לבדוק אפשרות, לקבוע מדינה במרכז אירופה שתהיה המרכז לכל הדרוזים שחיים בארצות אירופה, על מנת להגיע במקרים כאלה של עריכת עקד ולעשות את מה שאפשר להקל על המתחתנים".

 

 

מהתחקיר והמסמכים שמגיעים לשולחן פורטל הכרמל, מעידים על דרוזיות ישראליות שמוצאות את מזלן ומתחתנות עם דרוזים פליטים מסוריה, שמתגוררים במדינות אירופה, הם בעיקר הכירו ברשת החברתית ובפייסבוק והחליטו להיות ביחד וכך נפגשו במדינה בה נמצא הגבר.

חלק מהבנות הגיע על ויזה של תיירים לאותה מדינה ונתקעו באירופה, הן חשבו שברגע שמתיתנות הן יכולות להישאר באירופה והן גילו שעשו טעות ושהן לא יכולות להישאר כי החוקים לא מאפשרים זאת, רק במקרה שמדובר בפליט.

המיוחס בדברים בתחקיר הזה לדרוזיות מבית גאן, ממעאר, מגוליס ומדאלית אל כרמל, באירופה יש להם אופציה לקבל שהייה קבועה אם מתחתנים עם פליט, בחורות ישראלית שמנסות להביא את בעליהם להיקלט בישראל, זה בעייתי מאוד וקשה, כי זה לא מקבל תוקף שר הפנים והרשויות, זה כולל גברים ישראלים שרוצים להתחתן עם מישהי זרה.

ישראל מתעלמת מהסכם איחוד משפחות, שהוא חוק בינלאומי שנעשה אחרי מלחמת העולם השניה בגלל המצב שהיה ליהודים לאיחוד משפחות, ישראל היא מדינה שמוכרת ומתחייבת לחוקים הבינלאומיים, בינתיים היא לא מממשת החלטות.

במסמכים לטענת המתחתנות שמדובר בחתונות שאושרו בבית המשפט הדתי, דרך אפוטרופוס, במסמך נאמר במפורש שמדינת ישראל מכירה בחתונה הזו, זה אומר שיש לאישה הזו זכות להביא את בעלה לישראל, בינתיים אין לנו כל אישור למיוחס במסמכים ומי עומד מאחוריהם.

חשוב לחדד את ההשלכות של מקרים אלו במידה ויש את חוק הלאום? האם בכלל תהיה הזכות למישהו או למישהי דרוזי להביא מישהי או מישהו ממדינה אחרת לישראל?.

פליט סודני שמתחתן עם יהודיה ישראלית לו מגיע להגיע לישראל ולחיות במדינה.

חשוב לציין שבאירופה היום נמצאים מעל 150 אלף דרוזים, שרובם גברים והסוגיה מאוד מדאיגה את הקהילה שמתריעה על התבוללות שמתרחשת בעל כורחם של הדרוזים, שהשלטונות באותן מדינות לא מאפשרות לבנות דרוזיות להגיע לחיות בקהילה. 

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים