דרוזים משתוקקים לדעת על ההלכה הדרוזית!

הרבה אנשים בעדה הדרוזית שממלאים תפקידים בכירים בחברה ובמשק, לא יודעים מה מותר ומה אסור בהלכה הדרוזית ובמיוחד בעניין המתחתנים והמתגרשים ומה החלק של בית המשפט לענייני משפחה, מה שמתגלה שלאישה הדרוזית יש מעמד מיוחד בחברה הדרוזית.

21.06.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
דרוזים משתוקקים לדעת על ההלכה הדרוזית!

ככל שמתעמקים בהלכה הדרוזית מבינים שהחוקים מגיעים מספר החוקים של אלאמיר אלסייד שנכתב בלבנון, בשונה מדתות אחרות בישראל בחוקים שחלים בבתי המשפט האישיים.

בשנים האחרונות מאז כניסתו של עו"ד כמיל מולא כמנהל בתי הדין הדתיים הדרוזיים, באים לקראת הציבור הדרוזי יותר בהסברים ופרסומים של ספר החוקים.

זה לא נגמר רק בבית המשפט בעכו, זה מתרחב לכפרים בפגישות שמקיים עו"ד כמיל. בפגישה שהתקיימה במועדון רוטרי בדאלית אל כרמל בבניין עמותת נד"א הוצגה מצגת של עו"ד כמיל מולא והציבור היה צמא מאוד לדעת עוד בנושא, וזאת חרף אי הידע שיש לרבים בציבור הדרוזי לגבי חוקי ההלכה הדרוזית.

כשמגיעים לבית המשפט לענייני משפחה, במקרה של אחרי הגירושין, חלוקת הרכוש הולכת לפי חוקי מדינת ישראל וההוכחות שמוצגות לפי יחסי ממון.

בשנת 1990 היה ניסיון ע"י השופט בדימוס כאמל הנו לבטל את ההחלטה ולהחזיר את השליטה בעניין חלוקת הרכוש לבית המשפט הדרוזי, הדבר נדחה ומאז לא היו עוד ניסיונות לשנות את המצב.

מועדון רוטרי העניק תעודת הוקרה בה מכריזים על שתילת עץ על שמו של עו"ד כמיל מולא ביער פאול האריס לשלום בצפת, שאת הקמתו יזם טוביה אשבל ז"ל הנשיא לשעבר של מועדון רוטרי צפת.

העץ הזה על שמו של עו"ד כמיל, לאור העשייה הרבה ודפוס העבודה שלו במסגרת תפקידו להנגיש את הפרסומים והמידעים של בתי הדין הדרוזיים לציבור בישראל.

בסוף חודש מרץ 2019, עם פרסום ספר החוקים השני, פרסמנו כאן "חשיפת נתוני הנישואין והגירושין בעדה הדרוזית", מנהל בתי הדין הדרוזים עו"ד כמיל מולא הציג את הספר השני של המעמד האישי הדרוזי, הנתונים הוצגו בפני האחראים ובעלי המקצוע, שאמורים לפעול לתקן את המצב החמור במישורים רבים, בלט בספר אחוז הגירושין הגבוה ברמת הגולן, דליה, עוספיה, בית גאן, חורפיש וירכא.

בהתכנסות במקום הקדוש אלחדר עה"ש בכפר יסיף הוצגה מצגת בפני כל המשתתפים שחלקם הגדול בעלי מקצוע ועריכת דין עובדי רווחה חברי המועצה הדתית, עובדי אגף הדתות במשרד הפנים, רשמי נישואין בעדה הדרוזית, קאדים משתי הערכאות השיפוטיות.

כל המשתתפים קבלו ספר חדש בענייני המעמד האישי הדרוזי. את ספר החוקים למעמד האישי הדרוזי בשפה הערבית מוציאה לאור הנהלת בתי הדין הדרוזיים, שעומד בראשה עו"ד כמיל מולא.

במהלך שנת 2018 נרשמו בבית הדין הדרוזי 959 חוזה נישואין (عقد) מתוכם 832 בבית הדין בעכו, 127בבית הדין במסעדה.

במהלך שנת 2018 נרשמו בבתי הדין הדרוזי 162 (129 בעכו – 33 ברמת הגולן )מקרי גירושין (طلاق).(16.9% אחוז הגירושין )  11 מקרי של גירושין לפני חתונה (فسخ عقد زواج). 11 בעכו.בית הדין בעכו טיפל ב  1621 תיקים. בית הדין ברמה"ג  טיפל ב 261  תיקים אחוזי הגירושין: רמת הגולן 26% , הכרמל 22%, בשאר הכפרים 14%

התחתנו הכי הרבה בירכא ובמגאר 111 חתונות, דאלית אל כרמל 101 חתונות, בית גאן 89 חתונות, בעין אלאסד 8 חתונות ביסיף 3 

נשים מתגרשות הכי הרבה בדאלית אל כרמל 21 מקרים, בבית גאן חורפיש וירכא 11 מקרי גירושין, בעוספיה 14 מקרים.

למען שיפור איכות השירות הניתן לקהל היעד של בתי הדין הדתיים הדרוזיים: עד ליום חמישי האחרון ה-13 ליוני 2019, מרבית השירותים היו ניתנים ע"י בתי הדין הדתיים הדרוזיים, באופן פרונטלי או טלפוני מה שיוצר עומסים כבדים, המובילים לזמני טיפול ארוכים במיוחד.

במטרה להקל על העומס וכן כחלק ממהלך משרדי להגדלת כמות השירותים הניתנים מרחוק, פעל אגף מערכות מידע של משרד המשפטים, בשיתוף עם הנהלת בתי הדין הדתיים הדרוזיים, במהלך השנה האחרונה על אפשרות לעיון ולביצוע מעקב מרחוק אחר תיקים, הליכים ובקשות, על מנת שהדבר יוביל להורדת העומסים על צוות בתי הדין וכפועל יוצא מכך לשיפור בזמני המענה ואיכות השירות הניתן לקהל היעד של בתי הדין הדתיים הדרוזיים, כאשר ומעבר לתפיסת לקוח רב ערוצית לצורך קיזוז כמות השירותים הניתנים בצורה פרונטלית בלבד   לצורך כך נבנה אתר ובו יונגשו לצפייה הרחוק:
 
-בקשות, הליכים ותיקים ע"פ סטטוס וההחלטות שהתקבלו בהם
-פרוטוקוליED ופסקי דין סרוקים
-מועדי דיונים (עתידיים וכן בראייה היסטורית)

הפרויקט החשוב הזה תם, הושלם ויצא דרך ביום חמישי האחרון, ובהזדמנות זאת אבקש להודות לכל מי שטרח, השקיע והקדיש מזמנו ומירצו לקידום הפרויקט. תרומתכם הנכבדה הייתה גורם משמעותי להצלחתו. אני מרשה לעצמי להגדיר את הפרויקט כהצלחה לפני קבלת הנתונים הרשמיים וזאת עקב שיחות ומשוב עם עורכי דין ואחרים, התרשמותם והערכתם והתרשמות אישית שלי. תודתי לצוות המתכנן של אגף מערכות מידע, ולעומד בראש האגף מר ששון סופרי שתרמו לגיבוש וקידום הפרויקט.
‪ ‬

תקליקו על הקישור לעיון בנתונים

 

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים