הישראלים מרגישים שחוקים ורבים רוצים להחליף מקצוע

סקר אודות רמת שביעות הרצון של עובדים/ות מהמקצוע בו עוסקים, האם מרגישים שחוקים ועוד מגלה כי 41% מהישראלים שחוקים, למעלה מ 37% מתושבי הצפון מרגישים שחוקים, 70.4% היו שמחים לעבור קורס הסבה למקצוע אחר, ככל שרמת ההשכלה נמוכה יותר, רמת השחיקה גבוהה יותר.

26.03.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הישראלים מרגישים שחוקים ורבים רוצים להחליף מקצוע

 

41% מהישראלים שחוקים, כך עולה מסקר חדש שבוצע ע"י חברת גיאוקרטוגרפיה עבור "קרן מעגלים" הפועלת למען הכשרת עובדים שחוקים, באמצעות קורסי הסבה או שדרוג מקצועי. 

הסקר כלל מדגם מייצג של 500 משיבים, גברים ונשים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה השכירה הבוגרת בישראל (יהודים וערבים), ובדק את רמת שביעות הרצון מהמקצוע בו הם עוסקים, האם הם מרגישים שחוקים, האם הם מאמינים שיעבדו באותו המקצוע עד הפנסיה וכמה ימי עבודה הם מפסידים בשנה עקב מחלה.

בפילוח ארצי על פי מקום מגורים, עולה כי 43%  מתושבי הדרום מרגישים שחוקים בעבודה, זאת לעומת 26.4% מתושבי השרון, 12% מתושבי ירושלים, 45% מתושבי המרכז  ו-37.9% מתושבי הצפון שמדווחים על שחיקה בעבודה.

מהסקר עולה:

  1. 41% מהעובדים במשק מרגישים שחוקים .
  2. אחוז דומה של נשים וגברים מדווח על תחושת שחיקה, 44.41% מהנשים ו 49.9% מהגברים.
  3. 34.7% מדווחים כי נעדרו מהעבודה בין 26-11 ימים עקב מחלה.
  4. 70.4% היו שמחים לעבור קורס הסבה למקצוע אחר.
  5. אחוז גבוה יותר של נשים השיבו כי הן מעוניינות לשדרג או לרכוש מקצוע נוסף, 75.7% נשים לעומת 64.8% מהגברים.

לדברי יפה ויגודסקי, יו"ר "קרן מעגלים": מחקרים הוכיחו כי חוסר שביעות רצון בעבודה עשוי להוביל לתחושת שחיקה, המתבטאת בין היתר בציניות, חוסר אפקטיביות וירידה בפרודקטיביות ותשישות.

לכן, ממצאי הסקר מוכיחים כי מדובר בבעיה שמצריכה תשומת לב ממשלתית. שחיקה בעבודה היא אחת המגיפות הנפוצות ביותר של המאה ה 21 , שכן בעידן המודרני העלייה בתוחלת החיים ואורח החיים האינטנסיבי מעצימים את השחיקה. שחיקה, בניגוד ל"סתם" עייפות או שעמום, היא תופעה קשה המשפיעה על העובד במישור הפיזי והנפשי, ומסבה סבל גדול לפרט ונזק עצום למעסיק ולמשק.

מחקרים הוכיחו כי אחת הדרכים היעילות להתמודד עם התופעה היא הכשרות לעובדים. טיפול ממשלתי נכון בתופעה זו יסייע להשאיר עובדים רבים במעגל העבודה עד ואפילו לאחר גיל הפרישה".

ממצאים נוספים שעלו בסקר:

בפילוח לפי השכלה

ככל שרמת ההשכלה נמוכה יותר, רמת השחיקה גבוהה יותר.

48.9% מבעלי השכלה תיכונית השיבו שהם שחוקים, לעומת 37.5% מבעלי השכלה אקדמית בפילוח לפי רמת השכלה.

בפילוח לפי ענפי תעסוקה

49.2% מהמשיבים שהינם עובדים ייצור מדווחים שהם שחוקים .

38.6% בקרב המשיבים שהינם טכנאים וחשמלאים העידו שהם שחוקים.

32.8% מהמשיבים שהינם עובדי חינוך מעידים על עצמם כי הם שחוקים.

קרן מעגלים הוקמה בשנת 2012 ובראשה עומדת יפה ויגודסקי – יו"ר הקרן. קרן מעגלים היא קרן במימון המדינה, שמייסדיה הם הארגונים הכלכליים וההסתדרות הכללית החדשה.

הקרן הוקמה לטובת עובדים שעוסקים במקצועות שוחקים, ומעוניינים לעבור מסלול הכשרה, שדרוג, או הסבה במימון מלא של הקרן. הקרן שמה לעצמה למטרה לטפל בבעיות השחיקה בעבודה, ולהוביל מהפיכה חברתית-כלכלית בשוק התעסוקה בישראל.

הזכאים לקורס במימון הקרן הם גברים ונשים בגילאי 50 עד שנתיים לפני גיל פרישת חובה, וזאת בתנאי שהם מועסקים לפחות 7 שנים ב”מקצוע שוחק”, או גברים ונשים מתחת לגיל 50 אשר צברו 20 שנות וותק במקצוע שוחק - על פי הקריטריונים שנקבעו על ידי המדינה. עד היום הוכשרו באמצעות הקרן כ-26,000 עובדים.

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים