העולם המחשבתי שהוא עולם ומלואו

מי מאיתנו לא יודע ולא מכיר את הכוח הסמוי / גלוי של הטראומה, כוח שביכולתו להחביא את עצמו היטב וכך לנהל אותנו דרך ההכחשה, כוח שביכולתו לנהל את העולמות הפנימיים כמו העולם הרגשי וכשהרגש שולט כל דבר אחר כאילו לא קיים באותו הזמן

26.10.2021 מאת: רחל אבידר
העולם המחשבתי שהוא עולם ומלואו

 

בלה אשור מטפלת רב תחומית  050-7201752 בלה אשור סופרת ליצרת קשר בטלפון מספר 050-7201752 ולבקר באתר קישור

 

 

אמנות החופש צטראומות מעברים תודעה.

 

 

העולם המחשבתי שהוא עולם ומלואו, שיש בו מגעים וריחות ומראות וזיכרונות עולם מלא ומרגיש מוחשי

 

 

העולם המעשי והגשמי העולם שכאילו נראה מבחוץ אבל נראה על פי הגוונים שצויירו עוד קודם בעולמנו הרגשי והמחשבתי, כן כל אחד מאלה ממש עולם בפני עצמו.

 

 

כיצד נגדיר טראומה? בהתחלה נוצר ארוע שבו האדם מרגיש עצמו חסר אונים ואינו יכול להגן על עצמו, בזמן ההתרחשות היתה הזדקקות לאהבה שלא התקיימה, ובתמהיל זה האדם מפרש את הארוע בצורה רגשית, כלומר יש זיכרון כלשהו שתלוי בפרוש ובנטיות הרגשיות הקיימות בחיים אלה וגם בחיים שלפני, בחיים קודמים ובמיוחד תלוי הדבר במצב ההתפתחותי ברגע בו הטראומה מתרחשת, אם יש ולו מעט הבנה לגבי הסיבה לארוע התחושה תהיה שונה, כל מקרה לגופו.

 

 

ומה זה אומר לנו בעצם? קורה מה שקורה על מנת שנלמד לקבל אהבה מצד עצמנו, ולמה הכוונה? האם עלינו להיות אנוכיים או נרקסיסטים, או שמא נבטל את העולם סביבנו ורק נאהב את עצמנו? לא לזה הכוונה.

 

 

הטראומה יוצרת תכונה או מקצינה את התכונה הקיימת, אימפולסיביות ואגרסיביות, צורכים אהבה מבחוץ ובכוח, או מנגד הסתגרות שסוגרת את האדם ומשפיעה גם על האופי, נבחן סוגיה זו מעט ונגלה שלפני הטראומה הנטיות לפחד, לחרדות ולתוקפנות היו רק במינונים קטנים יותר, נגלה גם את החשדנות וחוסר האמון שתמיד היו שאחרת לא היה צורך בפחד וגם לא בחרדות וזהו מעגל סגור וסוגר שהנשמה מנסה בכל דרך לפרוץ ולפתוח, עבור הנפש שזהו החלק החווה הדבר לרוב מתקבל כטראומה.

 

איך נשמור על בריאות ואיזון, ראשית נזכור שיש בורא לעולם, נזכור שהכל ממנו ולכן יש להודות על הכל, על כל הטוב שיש לנו בחיים וגם על מה שפחות טוב וגם על הטראומות שאחרת זוהי תודעת קורבן ואת זה לא אנחנו לא אוהבים.

 

 

הטראומה מתחלקת להסתגרות והכחשה או להיפתחות יותר מדי, הכל חזק קולני ודרמתי וזהו מעין שריון על מנת שלא נרגיש סבל, בדידות ופחדים למעשה זהו מקום טוב להיות בו אבל לא לשהות בו שאם נשהה בו זוהי תודעת קורבן, כלומר חוטאים לעצמנו, מחטיאים את המהות ואת המטרה לשמה נולדנו.

 

מהם חוקי הטראומה ועל פי איזה סדר הדבר נוצר, ארוע בלי קשר אמיתי לזמן או לגיל, פרשנות על פי מצב המודעות והתודעה, רגש שמתלווה לפי הפרשנות.

 

תגובה בדרך ההדמיה שבה אני עובדת, ויש גם דרכים נוספות ניתן להתחקות אחרי כל שלב לתקן ולאזן.

 

המפתח להיות צדיק – אומץ לב- האומץ להיות באמת ולדבר אמת וכך יתאפשר לחזור לתכונות הטובות שלפני הטראומה, כלומר זו מעין דרך להסיר את הקליפות, שנבין שמה שקורה קורה לטובתנו, מה שקורה קורה על מנת שנוכל לבחור מחדש את המחשבה את הדיבור ואת המעשה, כך נצליח למנוע מהפחדים להשתלט ולהשליט עלינו את החרדות וגם נצליח ליצור תודעה חדשה שבה נבין שהטראומה לא תחזור פעם נוספת וכך נמשוך לחיינו אנשים טובים ואוהבים, כאשר לומדים להודות על הכל מתקיימת התפתחות רוחנית וגם בריאות פיזית ויותר חשוב בריאות נפשית שהכל ביחד מתקן אחורה בחיינו וגם בחיים קודמים וגם קדימה לעתיד שלנו.

 

חשוב להבין שהאדם מורכב מאהבה ומפחד במצב של בריאות פיזית ונפשית הנטיה לחיים מאהבה ואילו מחלות ומחלות נפשיות מקורן בפחד וזהו מקור כל המחלות והמכאובים, אי אפשר לבטל פחד התהליך הוא התמרה ולהגיע ליראה, יראה מתוך כבוד ומתוך הכרת הערך, כמו למשל קנאה, קשה לחיות עם הקנאה ועל מנת לאזן נתמיר רגש זה נגיע לקנאת סופרים שתצעיד אותנו קדימה.

 

נזכור שהאהבה מקומה במרכז, בלב זהו מקום בתוכנו חי ושוקק ומשתוקק ויחד עם זה זהו מקום קדוש ממש בית מקדש פנימי וחבוי ויש לשמור על טהרו ונקיונו.

 

תגובות

מומלצים