הצצה למתקן ההתפלה הגדול בישראל

מי הים שהופכים למי שתיה באיכות גבוהה, כ-75 אחוז מתושבי המדינה שותים מים מותפלים באיכות גבוהה, מתקן ההתפלה בחדרה מספק מים מהים לשתייה לבני אדם ומים לחקלאות ותעשיה, 80 אחוז ממי ההתפלה בחדרה הולכים לאזור הצפון, המדינה מתכוונת להחזיר זרימת המים לנחלים בטבע.

25.01.2022 מאת: חסין חלבי
הצצה למתקן ההתפלה הגדול בישראל

 

מאלכ הזימה מנהל מרחב צפון באגף לביטחון מים ברשות המים, יחד עם מנכ"ל מתקן ההתפלה אומיס מקבוצת IDE דיויד מולגויי, בשיחה לפורטל הכרמל והצפון, על מתקן ההתפלה בחדרה ומה שהציבור צריך להכיר ולדעת על התפלת מים. בכל המהלך הזה יש את רשות המים שעובדת מסביב לשעון לבקר את איכות המים שהאזרחים שותים.

 

עד כמה אתם יודעים על התפלת מי ים ואיך זה מתבצע? צריך לראות ולשמוע את הסרטון, כדי להבין כמה זה מורכב ודורש אחריות מקצועית, ומי בעיקר עומד אחרי כל המהלך הזה.

 

מתקן ההתפלה בחדרה הוא השני בגודלו בארץ, כל הליך ההתפלה הוא בשיתוף פעולה בין רשות המים וחברת אומיס מקבוצת IDE, שלוקחים מים מהים וסוחטים ומסננים אותם, כדי לייצר מים מותפלים, כחמישים אחוז מהמים חוזרים עם ריכוז כפול של מלח לים.

 

מתקן ההתפלה בחדרה משווקים מים ל כ- 17 אחוז מתושבי המדינה, מספקים כעשרים אלף מטר קוב מים בשעה, ז"א 20 מיליון ליטר.


דיויד מולגויי: "המתקן עובד תחת חוזה בריאותי, הלקוח של המתקן זה רשות המים, שעליה לאזן את המקורות ואת השימושים, ואת הזרמת המים לתושבים, לחקלאות ולטבע".

 

מאלכ הזימה: "המים המותפלים באיכות גדולה, עומדים בכל הסטנדרטים, 80 אחוז ממי ההתפלה בחדרה הולכים צפונה, היום הכנרת מספקת לעיר טבריה ולישובים מסביב, לחקלאות ולירדן, אנשים לא יודעים שבכנרת יש 7 מעיינות של מים מלוחים, רשות המים באמצעות מקורות מנקזים את המים המליחים מחוץ לכנרת".

 

דיויד מולגויי: "לפי החלטת ממשלה מ 2018 הוחלט עד 2032 כושר ההתפלה יעלה ל 1.1 מליארד מטר קוב לשנה, בין היתר כדי להזרים מים לנחלים בטבע, שפעם היו זורמים בהם מים והיום לא, במיוחד בגליל, כמו נחל כזב ועוד".

 

מאלכ הזימה: "מתקן ההתפלה הוקם כדי לספק מים למרכז ולדרום, אבל בגלל העיכוב בהקמת אתר התפלה בגליל המערבי, נוצר מחסור מים בצפון, בעבודה משותפת של מקורות הונח צינור במוביל הארצי בו מוזרמים מים צפונה, ולא רק דרומה".

 

דיויד מולגויי: "דרומית לת"א יש 4 מתקני התפלת מים, בראש העין יש משאבות שדרכם דוחפים מים דרומה על המוביל הארצי, מתקן ההתפלה בחדרה יכול לספק מים לדרום ולצפון. המקום היחיד שאי אפשר להקים בו מתקן התפלה זה מפרץ חיפה, קווי החוף הישרים צפונית לעכו ובאזור חדרה הם הכי נקיים במים".

 

"התפלה זה הליך של סינון מי ים עד לקבלת מים נקיים ואיכותיים לשתיה, רק אחרי בקרת מים מספקים מים לשתיה, חברת IDE חברה ישראלית שאחראית על הפעלת המתקן בחדרה והרבה מתקנים בעולם, ישראל נחשבת למעצמה בהתפלת מים".

 

מאלכ הזימה: "היום ממוצע צריכת מים של אדם פרטי 180 ליטר, היכולת להפיק ממים טבעיים 1.2 מיליארד קוב, אבל שינויי האקלים גורמים לפחות משקעים, ולכן מגשרים על הפער דרך מי קולחין שחוזרים לחקלאות ומים מותפלים לשתיה".

 

"למרות הדברים השקופים והמבוקרים יש עוד חששות בקרב חלק מתושבי המדינה, שחושבים שמים מותפלים הם לא ראויים לשתיה, את הדעה צריך לשנות ולהכיר בעובדה שמים מותפלים הם טובים לשתיים לבני אדם".

 

דיויד מולגויי ומאלכ הזימה 2022

תגובות

מומלצים