חלק משמעותי של המלחמה בפשיעה ובאלימות בחברה הערבית הוא הסברה

כך ציינה יו"ר הוועדה לביטחון פנים ​מירב בן ארי בדיון על קמפיינים בערבית, לרגל יום השפה הערבית, ערן שקד, אחראי הניו מדיה בערבית במשטרה: "הגדלנו את מספר העוקבים בפייסבוק בערבית של המשטרה מ383 אלף למעל מיליון. גם מספר העוקבים באינסטגרם הוכפל".

26.01.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
חלק משמעותי של המלחמה בפשיעה ובאלימות בחברה הערבית הוא הסברה


 
"חלק משמעותי של המלחמה בפשיעה ובאלימות בחברה הערבית הוא הסברה, שהציבור יבין כיצד אפשר לסייע להם, ולשם כך חייבים קמפיינים אפקטיביים בערבית", אמרה יו"ר הוועדה לביטחון פני ח"כ מירב בן ארי, בדיון לרגל יום השפה הערבית, על שימוש בערבית בקמפיינים למלחמה בפשיעה. את הדיון יזם ח"כ איימן עודה.

 

ח"כ איימן עודה: "צריך לראות בשפה של עם אחר ערך מוסף. גדלתי בחיפה. הכרתי עוד עם, עוד שפה. זה ערך מוסף שבחרתי בו. האם זה פגע בתרבות, במורשת שלי? אני בטוח בתרבות שלי, וממקום איתן אני רוצה עוד תרבות. זה קירוב בין העמים. מתקציב המשרד לביטחון פנים להסברה, רק 8.5% בערבית, למרות שאחוז הפשיעה והרצח בחברה הערבית הוא 50%".
 

יו"ר הוועדה, ח"כ מירב בן ארי: "סבא וסבתא שלי דיברו ערבית הם מלוב, אני לא זוכרת את שם העיר". ח"כ איימן עודה: "יש בזה משהו שאת לא יודעת מאיזו עיר הם. זו הכחשת העבר, כי רואים במזרח ג'ונגל. ואם זה ג'ונגל, אז יש רגשי נחיתות".
 

ערן שקד, אחראי קמפיין בערבית ביחידת הסיף במשטרה: "מנהלת הקורונה ביקשו שנסייע להם בהסברה מול מפירי בידוד. אתגר עצום – לייצר מצב שתושבים מתקשרים להתעניין במשרה זמנית במנהלת, לשכנע חוזרים מחו"ל שלא יצאו מהבית. הפקנו סרטון של 45 שניות שמדבר אל הרגש וקיבלנו הרבה פניות. עכשיו מתקיימים הליכים מול 20 מועמדים – מוקדנים שיטפלו במפירי בידוד.
 

עכשיו עולה קמפיין להגשת תלונה ברשת. שוב אתגר של הנגשת מידע. יש רתיעה להיכנס למערכת המשטרתית, אבל אם נתגבר עליה, אנשים יבינו שהגשת תלונה היא דבר נגיש, וזה יעודד תלונות. כל שבוע באתר המשטרה אנו מפרסמים את כל פעילות 'מסלול' בטוח'. מציגים את מיצוי תיקי החקירה. יש הרבה צופים. יש פעילות קהילתית כמו ניידת משאלות לילדים חולי סרטו, ימי קהילה ומשטרה.
 

יש לנו המון עוקבים בפייסבוק ובאינסטגרם. מחודש יוני, אז החל המדור שלנו לפעול, הגדלנו את מספר העוקבים בפייסבוק בערבית של המטרה מ383 אלף למעל מיליון. גם מספר העוקבים באינסטגרם הוכפל. אתר הפייסבוק של המשטרה בערביצ גדול פי 3 מהעברית. השנה אנו רוצים לקפוץ מדרגה, להפוך למדור שמדבר פרטנית, כי החברה הערבית מורכבת מהרבה תת מגזרים. להתאים לשון ושפה. כי בדואי בדרום מדבר שונה מערבי מנצרת. להיות ערים לניאנסים, לסלנג מקומי. יש גם הבדל בין בני 60 לבני 18, והמטרה היא לדבר אל כל אחד בשפתו, בגובה העיניים".
 

 

ח"כ סימון דוידסון: "הפתרון הטוב ביותר הוא ספורט. זה ימנע מילדים משועממים להגיע למקומות של אלימות. נולדתי בליטא, שם הספורט חשוב מאד. מדברים פה על תוכניות גדולות נגד אלימות. אני רוצה ילדים עסוקים. בארה"ב בחברה השחורה עשו תוכניות כדורסל בחצות ליל ואחוז הפשי ירד מגבוה לנמוך ביותר תוך שנה. בכאוכב יש אפס אלימות, בסכנין אפס אלימות. ילד עסוק לא מגיע לאלימות".
 

 

יו"ר הוועדה, ח"כ מירב בן ארי: "צריך לעשות מעקב אחר 750 מיליון ₪ שהוקצו לספורט בתוכנית החומש. אתמול, בדיון על מדדים להצלחת תוכנית החומש הודעתי שנקיים דיון משותף עם ועדת חנוך ושם נבדוק גם את זה. כשיש תעסוקה לילדים, תימנע אלימות ופשיעה".
 

 

ח"כ עאידה תומא סלימאן: "אכן לספורט בחברה הערבית לא הוקצו תקציבים שינים רבות. זה היה יכול לפתור את חוסר המעש. שעות הפנאי מתמלאות ברעיונות אחרים, ועכשיו יש להבטיח שהכסף שהוקצה, אכן יגיע לפיתוח הענף. מבצעי איסוף נשק – חבל על הזמן והכסף שהושקע בלקרוא לפושעים תביאו את הנשק. צריך קמפיין אחר, העלאת מודעות כמה הנשק פוגעני".
 

 

פואד אחמד, אחראי תקשות ערבית במשרד לבט"פ: "אנו רוצים שיראו שפועלים לטובתם. שהחברה הערבית תכיר שיש המון פרוייקטים בשבילם, לגעת ברחוב".
 

 

שבתי גרברציק, דוברות המשטרה: ,יש במשטרה 3 דוברים לשפה הערבית שעושים עבודה בלתי נתפסת מבחינת תקשורת לעומתית, שעובדים מולה. המטרה להגביר אמון ולפעול להוריד לרמה של אפס אלימות. כל ההודעות לעיתונות מתורגמות לערבית, ונעשית עבודת רגליים באולפני טלויזיה ועיתונות. כל מי שמוכן לשמוע מקבל מידע 24 שעות".
 

 

ח"כ איימן עודה: "אני יותא מהדין בתחושה אמביוולנטית. הכיוון הוא להעצמת השפה הערבית, אבל אני חושש שלא נגיע למצב שמטרת הדוברות היא להציל את המשטרה. ב-2021 היה מספר הנצחים הכי גבוה בחברה הערבית אי פעם, ושום דבר לא יסביר את זה. יבוא השר בר לב וסגנו סגלוביץ עם כוונות טובות ופתחו במאבק נגד ארגוני הפשיעה. זה יכול להחזיק חצי שנה, אבל אם לא תביה תשובה שיורד מספר הנרצחים, הציבור לא ישתכנע".
 

 

יו"ר הוועדה ח"כ מירב בן ארי סיכמה: "אחת הדרכים החשובות למלחמה בפשיעה היא דוברות. יש שינוי גדול, והשאלה היא אם נראה את השפעתו בעוד שנה. בסיור בלוד שמענו שפתיחת תחנה חדשה הביאה לעליה משמעותי במספר התלונות המוגשות. פתאום יש כתובת. יש עם מי לדבר. זה בדיוק תפקיד הדוברות וההסברה, להתחבר לשטח. הדרך הכי טובה היא לדבר עם הציבור בכל דרך, בעיקר בניו מדיה, לפנות לצעירים שלא רואים טלויזיה אבל הם כל היום באינסטגרם ובתיק טוק. אם נדע לדבר אליהם, קטן הסיכוי שנפגוש אותם כחיילים בארגוני פשיעה".
 

תגובות

מומלצים