חרם על ילדים בעולם הדיגיטלי

איך וכיצד מתמודדים עם ילדים שחווים חרם חברתי בעולם הדיגיטלי?, מהן ההשלכות הרגשיות על הילד שחווה חוויה קשה כזו?, וכאשר מתערבים - איך עושים את זה נכון?, שמרו עליהם מכל משמר והגנו עליהם אנחנו כאן עבורם ועבורכם ההורים.

28.08.2020 מאת: רחל אבידר
חרם על ילדים בעולם הדיגיטלי

 

מהו חרם חברתי? החרם מתבטא בעיקר בדחיה ונידוי בקרב קבוצת השווים ואף עלול להגיע לקיצוניות שכוללת אלימות קשה כלפי ילד אחד. חבורה מאורגנת ומתוכננת, לרוב מהכיתה, חוברת יחד בכדי להיות "מקובלים" יותר או בכדי לא להפוך בעצמם לקורבנות חרם חברתי. ישנם ילדים שלא תומכים בחרם ואפילו מצרים ומרחמים על הילד שעובר חרם אך לא מעזים לשבור את השרשרת ונשארים כצופים מהצד.

ישנם סוגים שונים של חרם קבוצתי והם מופיעים לאורך ההיסטוריה  כלפי יחידים, קבוצות, מגזרים, עדות ואפילו כלפי מדינות מסוימות.

הסוג העיקרי שנדבר עליו כאן הוא חרם כלפי ילדים. חרמות כלפי ילדים כוללים בידוד חברתי, רכילות מרשעת (ושקרית ברובה), הפצת שמועות, גינוי והשפלת הילד המוחרם. כיום, עם התפתחות הטכנולוגיה והשתלטותה על חיינו, ישנו פן נוסף - התעללות מילולית ונידוי מכל הרשתות החברתיות – דבר שמוביל לבידוד חברתי עמוק וירידת הערך העצמי של הילד המוחרם.

מטרת המאמר לעלות למודעות ההורים מהו חרם בעידן הטכנולוגי ומהו הנזק הנפשי הנגרם לילד הסובל מחרם. חרם הוא חוויה נוראית ומיותרת אך לפי מחקר שהתקיים במרכז "טאוב" הוא מתרחש בכ 60% מהכיתות בבתי הספר כלפי אחד מהתלמידים החל מבית הספר היסודי ועד לגילאי 16 ואף יותר.

ילד שחווה חרם ודחיה חברתית מרגיש לא אהוב וכתוצאה מכך ישנה פגיעה בערך העצמי שלו. חווית הדחייה תצרוב בו זכרונות שישארו עימו להמשך חייו הבוגרים והוא יפספס את מהותו וזכותו לגדול באהבה ובחמלה. לרוב, ילד שעבר בעברו חרם יתקשה למצות את יכולותיו האישיים מתוך תחושת הכישלון וממקום ש"אני לא ראוי ולא שווה - עובדה מחרימים אותי". הבעיה העיקרית היא שהנושא החברתי הוא הגורם העיקרי והמרכזי בילדות ובגיל ההתבגרות. אף אחד לא רוצה לגדול בבדידות בנידוי חברתי מקבוצת השווים שלו, ולכן ההתעללות שבחרם גורמת לירידת הערך האישי ולפגיעה בתחושת המסוגלות של הילד. לאורך השנים הסבל הנורא שחווה מציף אותו ועלול לגרום לתסכולים וקשיים נוספים. הבעיה המרכזית היא שהילד אינו משתף את הוריו בזמן אמת וממשיך לסבול את ההצקות, ההשפלות והנידוי.

היום בעידן של היום ניתן לזהות ולדעת בזמן אמת מה מצבו של הילד - עם מי הוא משוחח אילו הודעות מקבל בוואטסאפ, פייסבוק, SMS , טיקטוק, טלגרם, אינסטגרם, במחשב ועוד... ניתן לראות באילו משחקים הוא משחק ואף לזהות התנהגויות חריגות שמופיעות במדיה החברתית.

הורים!!! התפקיד שלכם כהורים לדאוג לביטחונם ולהבטיח הגנה מכל פגע לגדול באהבה, בנתינה ובביטחון עם נפש בריאה. תפקידנו, כהורים, לעשות את המיטב שביכולתנו על מנת להגן על ילדנו מסביבה פוגענית ולדאוג שיהיו במקום מבטחים – גם ברשת החברתית. למענם ובשבילם בואו נמנע פגיעה בילדים מחרם ומפדופילים שמסתתרים מאחורי מקלדת ומסך בשמות ודמויות שיקריות ושולחים תמונות וסרטים שלא מותאמים לגיל הילד.

אין גבול לאסונות שניתן לזהות בזמן אמת! איומים, מסרים פוגעניים, שינויים בקול או בסגנון הכתיבה, שינויים בהתנהגות הילד, זיהוי מיקומו האמיתי – כל אלו הם יתרונות הטכנולוגיה. בנוסף ניתן לזהות זיהוי מיידי של חרם כיתתי חברתי מה שמקשה מאוד על חיי ילדנו. בואו נזהה מייד מה קורה לילדים ולנכדים שלנו.

בואו נהיה הורים יותר מחברים. הנתונים מראים שילדים מבקשים את עזרת הוריהם רק לאחר שמבחינתם "כלו כל הקיצים" והם על סף ניסיון התאבדות. במקרים הקשים ילדים אף מימשו את הנורא מכל והתאבדו. בוא נהיה הורים מחנכים אך גם נגישים לצרכי הילדים.

חשוב לדבר על הנושא ולחשוף אותם למה שקורה עם ילדים. הילדים היום חכמים במיוחד אך הם חשופים, יותר מתמיד לתכנים שהורסים את התמימות ולהיות "תמים כמו ילד" זו זכות של פעם בחיים. בואו ניתן לילדינו להיות ילדים בתמימות ובחוכמה תוך הגנה עליהם ועל ביטחונם הרגשי והפיזי.

יש להם מספיק חברים. תחזרו להית הורים. האפליקציה ששוברת שיאים בעולם כאן מהיום בישראל  הילדים שלנו חשובים לא פחות מילדי העולם , בסיום קריאת המאמרים כאן תוכלו להתחבר דרך הלינק המצורף לאתר  האפליקציה WWW.KIDS-PROTECT.COM

דעו, שמעו וראו היכן הילדים ומה עובר עליהם חברתית במדיה הדיגיטלית. שמרו עליהם מכל משמר והגנו עליהם אנחנו כאן עבורם ועבורכם ההורים.

קראו על האפליקציה בלינקים המצורפים תבינו יותר. למה כדאי להיות ההורים הכי טובים הכי אוהבם הכי מגנים על הילדים שלכם ולא מחשבים בחדירה לפרטיות כי זה לא מה שחשוב מה שחשוב להציל את הילד ולהיות הורה מגן מאבטח 

לשאלות ופרטים נוספים רחל אבידר  0527976220 הגנו על הילד שלכם של כולנו 

 

עוד בנושאאחרי שבתו עברה חרם - פיתח אפליקציה להגנה על ילדים מהתעללות, רגע לפני פתיחת שנת הלימודים - הכירו את גיורא רוזנצויג שפיתח אפליקציית KidsDefend שמסייעת להורים לעקוב, לנטר ולאסוף נתונים על ילדיהם, קישור לכל הדברים

 

פורטל הכרמל

תגובות

1. רחל אבידר לפני 4 שנים
הכתבה על החרם של ילדים

מומלצים