יום השנה ה-39 לשביתה הלאומית בכפרי הדרוזים בגולן

סוכנות החדשות הסורית סאנא מתייחסת ליום השנה ה- 39 לשביתה הלאומית הפתוחה ב- 14 מחודש פברואר 1982, שבו הדרוזים בכפרי הגולן סירבו להחלטת הסיפוח הישראלית לגולן, בהדגישם את השתייכותם למולדת האם סוריה ואת דביקותם בתעודת הזהות הלאומית הסורית.

14.02.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
יום השנה ה-39 לשביתה הלאומית בכפרי הדרוזים בגולן

 

לפי סוכנות סאנא, האסיר המשוחרר סדקי אלמקת הדגיש את דביקותם של האזרחים הסורים בגולן הסורי הכבוש בתעודת הזהות הלאומית ואת עמידתם האיתנה בפני שלטונות הכיבוש ומעשיהם בגולן הסורי.

עיסאם שעלאן  סכם כי שחרור הגולן הוא המטרה העיקרית בציר המאבק למען החזרת הגולן למולדת האם סוריה במוקדם או במאוחר.

האזרחים הסורים בגולן הסורי הכבוש הדגישו את נחישותם להמשיך הלאה במאבק נגד הצעדים והמעשים הישראליים נגדם בגולן הסורי הכבוש ואת מאבקם למען שחרור הגולן במלואו וחזרתו לריבונות הלאומית הסורית.

יש להזכיר כי מאז כיבוש הגולן במלחמת ששת הימים הביעו הדרוזים תושבי הכפרים הכבושים את נאמנותם למולדתם הסורית. נאמנות זו התחזקה עם החוק לסיפוח הגולן לישראל, בשנת 1982, אז תמו ימי הממשל הצבאי ברמת הגולן.

נציגי המדינה עלו לארבעת הכפרים בצפון הרמה וביקשו לחלק לתושבים תעודות זהות כחולות. רוב התושבים הגיבו בהצתת תעודות הזהות שחולקו להם, בשביתת מחאה שנמשכה חצי שנה ובהכרזת אנשי הדת המקומיים כי מי שיסכימו לקבל אזרחות ישראלית ולשתף פעולה עם "האויב הציוני" ישלמו בנידוי דתי וחברתי, כלומר הדרה מאירועים קהילתיים, הלוויות ושמחות.

מאז שישראל סיפחה את הישובים הדרוזים, חלק מהתושבים סירבו לקבל תעודות זהות ישראליות, מי שרצה לכהן בתפקיד נבחר ציבור במועצה הממונה, הגיש מועמדות ונבחר ע"י ועדה שהביאה את אישורו לשר הפנים, כך הייתה ההתנהלות בכפרים עד לאחרונה.

יש לציין שלפי החוק, כל אזרח יכלו להשתתף בבחירות לבחירת נציגיו למועצות המקומיות, גם אם אין ברשותו תעודת זהות ישראלית ניתן להסתפק באישור תושב, אבל אזרח שאין ברשותו תעודת זהות ישראלית לא יוכל להשתתף בבחירות לכנסת ישראל, כאן החוק חל רק על אזרח ישראלי.

 

תגובות

מומלצים