כ 3000 מקרה אלימות כלפי צוותים רפואיים בשנה

התמודדות ומניעת אלימות כלפי צוותי בתי החולים, כנס ראשון מסוגו שנערך ביוזמת מנהל ביה"ח כרמל ד"ר אבי גולדברג, בהשתתפות רפ"ק דרור פסקוביץ ראש משרד חקירות במשטרת חיפה ופרופ' שלמה מור יוסף לשעבר יו"ר הועדה למיגור האלימות במערכת הבריאות.

19.08.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
 כ 3000 מקרה אלימות כלפי צוותים רפואיים בשנה

צילום אלי דדון

 

את הכנס שנערך בפני עשרות עובדים, מנהלי מחלקות וצוותים בכירים, פתח מנהל ביה"ח כרמל ד"ר גולדברג שאמר כי נגע האלימות הינו נגע רע הפוגע ברקמת החיים במדינה, ופוגע קשות במערכת הבריאות בכלל ובעובדי בתי החולים הנמצאים בחזית הטיפול בחולים בפרט.

" המטרה שלנו היא להעניק לכל עובדי ביה"ח סביבת עבודה מוגנת ובטוחה", אמר ד"ר גולדברג." יש לנו מערך ביטחון חזק ומקצועי בניהולו של מנהל הביטחון ניר רוגר שיחד עם עשרות מאבטחים ואחמשי"ם הפרוסים בכל הנקודות הקריטיות בביה"ח, מספקים תגובה מהירה ונחרצת בכל אירוע או חשד לאירוע אלימות".

בכרמל פרוסים כ 150 מצלמות אבטחה בכל המוקדים המרכזיים בדגש על ריכוזי קהל ועמדות המתנה ועוד כ 150 לחצני מצוקה המקפיצים בלחיצה עליהם איש ביטחון המגיע מידית למקום.

בהתפלגות אירועי האלימות בכרמל ציין ד"ר גולדברג, כי חדר המיון ( המלר"ד) בו סף הרגישות מאוד גבוה בולט עם קרוב לחצי מאירועי האלימות הפיזית והמילולית בשנת 2018 כשלאחריו מחלקת הביטחון והמחלקות הפנימיות והכירורגיות.

ראש משרד החקירות במשטרת חיפה רפ"ק פסקוביץ ציין כי רק בשנה האחרונה הצטברו על שולחנו כ 22,000 חומרי חקירה איתם צריכים להתמודד רק 60 חוקרים.

"מבחינת תחנת חיפה אנו נותנים עדיפות לתלונות המגיעות מבתי החולים בעיר, ואנו מטפלים באופן מיידי בתלונות על אלימות כלפי צוותים רפואיים ", אמר רפ"ק פסקוביץ. " חשוב לנו שכל מי שנפגע כתוצאה מהאלימות יגיש תלונה אישית במשטרה, צריך לדעת שללא הגשת תלונה ע"י הנפגע ידנו כמשטרה כבולות. לשמחתי שיתוף הפעולה בין ביה"ח כרמל למשטרת חיפה הוא מעולה, ואנחנו כאן בשביל כל עובדי ביה"ח כדי לגדוע כל יד שמונפת באלימות כלפי הצוותים הרפואיים".

פרופ' שלמה מור יוסף מנכ"ל הדסה לשעבר ומי שהיה יו"ר הוועדה למיגור אלימות במערכת הבריאות בישראל אמר כי "בישראל מתרחשים בממוצע כ 3000 מקרה אלימות כלפי צוותים רפואיים בשנה וכי האלימות נמצאת בכל התחנות ובכל נקודות המגע של מטופל ואיש צוות. חלק ממסקנות הוועדה בראשה עמד הם כי יש צורך ברור והשקעה ביצירת וודאות כלפי המטופלים".

"חשוב מאוד שהמטופל ידע מה הולך לקרות איתו במהלך הטיפול. זה חוסך ומונע המון בעיות, ציין פרופ' מור יוסף. כמו כן נדרש מגע אנושי ומרגיע כלפי המטופלים מצד אחד, ומהירות תגובה מהירה וחדה כלפי אלימות כדי להראות שהאלימות לא משתלמת. בנוסף אמר כי נדרשת מחויבות ארגונית בשילוב אבטחה פיזית וטכנולוגית כדי לזהות מוקדם מקרה אלימות יחד עם פק"ל פעולות אוטומטי למצבים חריגים של  אלימות כלפי הצוותים".

בכנס החשוב השתתפו גם יו"ר הוועדים של כרמל, ד"ר אריה ביטרמן יו"ר ועד הרופאים והגב' אירנה ברייב יו"ר וועד העובדים שאמרו בקול אחד חד וברור. די ואפס סבלנות לאלימות בבתי החולים.

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים