מאות שחיינים התגייסו לטובת מחקר למניעת מוות לבבי פתאומי

משחה חברתי בינלאומי "שוחים מהלב – כף הכרמל" בהשתתפות מאות שחיינים מהארץ ומהעולם, שלקחו חלק פעיל בהעלאת המודעות למקרי מוות לבבי פתאומי בילדים ובצעירים, שוחים ומצילים חיים.

27.05.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מאות שחיינים התגייסו לטובת מחקר למניעת מוות לבבי פתאומי

צילום פיוטר פליטר

ים, שמש ומטרה טובה, מה עוד צריך? בפעם השלישית נערך בשישי האחרון, ה-25.5, המשחה החברתי הבינלאומי - "שוחים מהלב – כף הכרמל", סביב חופי חיפה.

מאות שחיינים בטווחי גילאים שונים, מהארץ ומחו"ל, זינקו למי הים התיכון והשתתפו בארבע מקצי שחיה בעלי דרגות קושי שונות. במשחה לקחה חלק גם משלחת פאראלימפית.

"שוחים מהלב" הינו מיזם משותף לרמב"ם, עיריית חיפה, חברת שוונג וגורמים נוספים, והוא מוקדש להעלאת המודעות ולגיוס מימון למחקר פורץ דרך, לניבוי ולמניעת מוות פתאומי לבבי  (Sudden Cardiac Death)בילדים וצעירים. 

בתום המשחים נערך הפנינג ענק בחוף דדו, בהשתתפותם של השחיינים ובני משפחותיהם, בכירים מרמב"ם, נציגי רשות הספורט של עיריית חיפה וחברת שוונג. המשתתפים נהנו מוזיקה טובה ועיסויים לשחיינים שנתנו על ידי מעסים ממכללת "רידמן". 

שיא חדש שנקבע במשחה הנוכחי, היה קבוצת השחיינים הגדולה ביותר שהשתתפה עד כה במקצה הארוך מאוד שאורכו 7.6 ק"מ. גאווה רמב"מית נרשמה במקצה הארוך, שאורכו 5.5 ק"מ עם זכייתה של עמית רוט, בת 15 מקרית אתא, בתה של אלה אהרונסון-רוט, אחות אחראית במחלקת הילודים בקריה הרפואית רמב"ם. 

המסורת של אירועי "שוחים מהלב" הביאה בשנים הקודמות למעלה מ- 650 שחיינים לכל משחה, מקצועיים וחובבים, אשר לקחו חלק במקצים שונים, מכף הכרמל לאורך חופיה היפים של חיפה. ההתגייסות ההמונית הובילה לתרומתם של עשרות אלפי דולרים בכל שנה למטרה החשובה, אך היעד עדיין רחוק והמסורת נמשכת. 

אחד המשתתפים שמשכו את תשומת הלב העיקרית במשחה הראשון, היה גיא כהן, שלפני 15 שכל  את בתו נטע בת השש. ביומה הראשון בכיתה א' נטע התמוטטה ללא כל התראה ונפטרה מדום לב. כהן סגר מעגל כשהשתתף במשחה "שוחים מהלב" 2016 וקבע שיא: הישראלי הראשון ששחה אי פעם 24 שעות ברצף במים פתוחים לאורך יותר מ-70 ק"מ, הכל במטרה להעלות את המודעות למוות פתאומי אצל ילדים. כהן שותף למשחה מאז ולקח בו חלק גם השנה.

שנה לאחר מכן, ב-2017 השתתפו ביוזמה החשובה רבקה סוני, מדליסטית אולימפית מארה"ב, משלחת של שחיינים מארה"ב והולנד, השחיינית הפראלימפית אילנית יורמן, אנשי צוות רמב"ם ומטופלי בית החולים.  

"מחמם את הלב לראות את ההתגייסות ההומנית הזו למטרה שלנו", אומר פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם, "משנה לשנה מגיעים יותר אנשים ההופכים לחלק בלתי נפרד מהמטרה הכה חשובה. יש דברים רבים שאנו יודעים לעשות היום כדי לטפל במחלות לב, אך בשנים האחרונות אנו שמים דגש על נושא המניעה בקרב אלו הנמצאים בקבוצות סיכון. מחקר ופיתוח פרוטוקולים ותרופות חדשות יוכלו לסייע לנו להבין את המנגנונים הללו טוב יותר ולהציל את חייהם". 

מחלות הלב השונות, ביניהן מוות לבבי פתאומי, עדיין מהוות את הגורם מספר אחת למוות בארה"ב ובעולם המערבי בכלל. כאשר מדובר בהפרעות לבביות על רקע גנטי לא מאובחן, החולה, מבוגר או צעיר, לא מקבל שום סימני אזהרה לפני הרגע הקטלני, מה שהופך את המניעה לקשה יותר.

בימים אלו רמב"ם מקדם מחקר רב תחומי, המשתף פעולה בין חוקרים מצטיינים, מומחים מרמב"ם, חוקרים מהטכניון וגופים מובילים מהתעשייה הביו-רפואית בסביבת בית החולים. מחקר זה יכול לתרום להתפתחות וליישום של שיטה חדשנית, מניעתית וטיפולית, לבעלי סיכון גבוה למוות פתאומי, בעולם כולו.

 

סיכום משחה "שוחים מהלב" שנערך ב-4/6/2017. צילום: עופר גולן, שיווק רמב"ם

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים