מה קורה שהאישה הדרוזית רוצה להתגרש וגם לקבל רכוש?

הרבה אנשים לא יודעים שבסמכות בתי הדין הדרוזים לגרש בני זוג כאשר חלוקת הרכוש מתנהלת בבית המשפט לענייני משפחה "בית משפט אזרחי ולא דתי" ומה קורה שאישה מבקשת להתגרש ודורשת חצי מהרכוש?

24.12.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מה קורה שהאישה הדרוזית רוצה להתגרש וגם לקבל רכוש?

חוק המעמד האישי של העדה הדרוזית בישראל מבוסס על חוק המעמד האישי של העדה הדרוזית בלבנון מיום 1948.2.24 החוק אומץ על ידי הראשות הרוחנית של העדה הדרוזית בישראל בתפקידה כ"מועצה ביום 1961.11.2 החוק חל על דתית.

חוק המעמד האישי של העדה הדרוזית הדין הדרוזי מבוסס על יסודות דתיים וחיקוקי השיח' הדגול ג'מאל אל-דין עבדאללה אל- תנוכי, הידוע בכינויו "אל-אמיר אל-סייד 1419-1479 על פיו דנים בתי הדין הדתיים הדרוזיים.

עו"ד כמיל מולא מנהל בתי הדין הדרוזים התייחס יותר מפעם לסוגיה וכתב:"החוק חל על העניינים שבסמכות בתי הדין האלה, הגם שבשינויים מסוימים, המחויבים מהחקיקה הישראלית בענייני המעמד האישי".

"בית הדין הדתי  הדרוזי, שהינו רשות שיפוטית עצמאית, בעל סמכות שיפוט ייחודית בענייני נישואין וגירושין של בני העדה בישראל ובכל הנוגע לענייני הקדש דתי סעיף 4 לחוק בתיה"ד הדתיים הדרוזיים, תשכ"ג-1962, להלן: חוק בתי-הדין הדרוזיים וסמכות בהסכמה לפי סעיף 5 לחוק בענייני מזונות אישה וילדים, אפוטרופסות, משמורת ילדים, ירושה, צוואה ועוד, עניינים בהם יש לביה"ד הדתי הדרוזי ולביהמ"ש לענייני משפחה סמכות מקבילה".

עפ"י הסכמה דהיינו, לביה"ד הדרוזי סמכות שיפוט, לאחר שכל הצדדים הנוגעים בדבר הביעו הסכמתם לכך. הקווים הייחודיים של החוק: לאישה הדרוזית זכות להתרת קשר הנישואין ביוזמתה, ז"א  לאישה שמורה זכות שווה לדרוש פירוד מבעלה, כפי ששמורה לבעל ואין כופים חיי נישואין על צד המבקש להתגרש.

פיצוי לגרושה  אישה שגורשה ללא סיבה חוקית ונגרם לה נזק - רוחני/ נפשי או חומרי, רשאי הקאד'י מד'הב לפסוק לה פיצויים, נוסף על המוהר הדחוי ,הרכוש וההון יחולקו באופן שווה בעת הפירוד, ז"א חלוקת רכוש שוויונית עפ"י עקרונות הדת.

 בהתאם לדין האישי הדרוזי, הבעל והאישה זכאים לבקש להתיר את הנישואין כזכות שווה, ואין הבדל בין בקשת גירושין שמוגשת ע"י הבעל לבין זו המוגשת ע"י האישה גם בקשה המוגשת לפי סע' 37 לחוק הפן
המהותי של הגירושין אינו מגולם רק בעצם הכרזת הבעל, כי הוא מגרש את אשתו והכרזת הגירושין ע"י מי מהצדדים לא תהווה, כשלעצמה, התרת נישואין ואין למעשה זה כל נפקות מבחינת מעמד הצדדים כלפי כולי עלמא.

אקט ההכרזה או בקשת האישה להתיר את הנישואין, שניהם טומנים בחובם התקיימות שלושה תנאים מצטברים:
1 )קיומה של כוונה של מי מהצדדים להתגרש,
2 )נחישות ועקשנות של מי מהצדדים להתגרש,
3 )אחד הצדדים הכריז על גירושיו בפני עדים מהימנים וניתנה לצדדים

תגובות

3. הדא לפני 6 שנים
טוב מאד
2. واحد לפני 6 שנים
المحاكم المدنية هي اكبر جريمة
1. סאמי לפני 6 שנים
צדק

מומלצים