מטה לאומי להגנה על ילדים ברשת 105

הפיצו תמונות חושפניות של הילדה ברשת? מהיום אתם לא לבד, אומני ישראל נרתמו לקמפיין של המשרד לביטחון הפנים ומשטרת ישראל להשקת המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת והקליטו גרסה מיוחדת של השיר "חדר משלי" של ארקדי דוכין

19.11.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון

המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת - חייגו 105 מילים ולחן: ארקדי דוכין עיבוד והפקה מוסיקלית: שמוליק נויפלד ואורי ברינקר מאסטרינג: רונן הלל הוקלט ומוקסס ע"י שמול...

השר ארדן: "כל ילד שלישי בישראל נחשף לאלימות ברשת וכל ילד חמישי נחשף להטרדה מינית. את המציאות הזו החלטתי לשנות ולהקים את המטה הלאומי שהוא הכתובת שלכם. הילד נפגע? חייגו 105".

אומני ישראל נרתמו לקמפיין של המשרד לביטחון הפנים ומשטרת ישראל להשקת המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת והקליטו גרסה מיוחדת של השיר "חדר משלי" של ארקדי דוכין בעיבוד ראפ בתוספת בית חדש שנכתב במיוחד להשקה ולנושא המאבק בבריונות רשת. הקמפיין שמושק היום מלווה בסיסמה: "לא עוזבים ידיים גם בימים קשים".

לקראת היום הבינלאומי לזכויות הילד שיתקיים מחר (20.11) הושק היום, לאחר עבודה מאומצת של כשנתיים, המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת 105 במעמד השר לביטחון הפנים גלעד ארדן ומפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשייך, מנכ"ל המשרד לביטחון הפנים ניצב (בדימוס) משה אדרי, ראש האגף לחקירות ולמודיעין ניצב גדי סיסו , וגורמים בכירים ממשרדי הממשלה השותפים. 

המטה הלאומי 105 בהובלת המשרד לביטחון הפנים הוקם כמודל ייחודי מסוגו בעולם ושותפים לו – משטרת ישראל, משרד החינוך, משרד המשפטים, משרד הבריאות ומשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים. 
המטה הלאומי 105 הינו מערך אזרחי-משטרתי, הצפוי לתת מענה במישור האכיפה והמניעה, ונועד להבטיח הגנה על ילדים ובני נוער ברחבי הרשת. בתוך כך, יופעל מוקד טלפוני 105, שיפעל 24 שעות ביממה ויאויש על ידי גורמי המשטרה והמקצוע הרלוונטיים. 

המטה הלאומי החדש 105 יהווה כתובת לפניות בנושא פגיעה של ילדים ברשת במגוון רחב של נושאים, וביניהם הפצת תכנים פוגעניים, אלימות ובריונות ברשת, סחיטה, פגיעה מינית ובמקרים המעוררים חשש  לאובדנות  המטה הלאומי הוא בעל יכולות טכנולוגיות מתקדמות וממשקים עם ספקי תוכן וחברות אינטרנט בארץ ובעולם.

את ההשקה מלווה קמפיין מוזיקלי ייחודי שנועד להעלות את המודעות לסכנות האורבות לילדים ברשת ובאינטרנט ולהביא לידיעת הציבור את קיומו של המטה הלאומי החדש שהקים המשרד לביטחון הפנים.

לצורך הקמפיין הוקלטה גרסה חדשה של השיר "חדר משלי" של ארקדי דוכין בעיבוד ראפ עדכני בהשתתפות ארקדי דוכין, אגם בוחבוט, איתי לוי, עדן פינס ואדם. השיר נבחר כדי להמחיש את המצב בעידן הנוכחי שבו הפך גם חדרם המוגן לכאורה של הילדים בבית, לזירה בה הם עלולים להיות חשופים לפגיעה. לכבוד ההשקה כתב ארקדי דוכין בית חדש לשיר העוסק בפגיעה בילדים ונוער ברשת, שמילותיו: "והחדר מנותק, ריק ושחור. הם צחקו כל כך, עד שכיביתי את האור. קו הרשת נחסם, נחצו הגבולות. זה בכלל לא משחק, זה למות או לחיות".

סיסמת הקמפיין תהיה "לא עוזבים ידיים גם בימים קשים" והיא משקפת את הרעיון שעומד מאחורי הקמת המטה הלאומי סיוע לילדים שנקלעו למצוקה בעקבות פגיעה ברשת.

שר לביטחון פנים, גלעד ארדן: "הנתונים מפחידים: כל ילד שלישי בישראל נחשף לאיומים או לאלימות מילולית ברשת וילדים רבים נחשפים לפניות בעלי אופי מיני. לא תמיד ההורים והילדים מודעים לכך שהפגיעה שהילד חווה היא עבירה פלילית, והם לא יודעים למי לפנות. מהיום יש כתובת. אנחנו רוצים שהילדים וההורים ידעו שהם לא לבד, ושהמטה הלאומי החדש יעזור להם. הסלוגן של 105 הוא: 'לא עוזבים ידיים גם בימים קשים'. ברגעים  הקשים אנחנו רוצים שההורים והילדים ידעו שיש למי לפנות ולקבל עזרה והגנה". 

עוד הוסיף השר ארדן: "יצרנו מודל ייחודי בעולם למאבק בתופעה, שבו המשטרה יחד עם משרדי ממשלה, יושבים יחד במטה הלאומי ואני בטוח שהמודל שלנו יהווה השראה למדינות נוספות בעולם. אנחנו מספקים כאן כתובת אחת שיש בה הכל לילדים, לבני נוער, להורים, לאנשי חינוך, לגורמי מקצוע ולכלל הציבור ושיודעת לטפל במקרים  כדוגמת: הפצת תכנים פוגעניים, אלימות ובריונות ברשת, סחיטה, פגיעה מינית וגם במקרים של חשש לאובדנות . אני קורא לציבור: נחשפתם לפגיעה בילדים? אל תחכו, חייגו 105". 

מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך: "המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת שהוקם כפרויקט משותף של המשרד לביטחון פנים ומשטרת ישראל ובשיתוף פעולה עם משרדי ממשלה נוספים נערך לתת מענה לנפגעים ונפגעות בני נוער וילדים במרחב המקוון.

"משטרת ישראל עומדת בחזית העשייה לאכיפה ומניעת אלימות מכל סוג והקמת המטה מהווה קפיצת מדרגה בהובלת מאמץ לאומי למניעה ואכיפה בתופעה, מאמץ לו שותפים כל גופי הממשלה הנוגעים בדבר. מעתה, מוקד 105 יהווה כתובת למתן שירות וביטחון לקטינים שנפגעו במרחבי המרשתת וכן יינתן דגש רב להסברה ומניעה.

"מדובר במהלך אחד מני רבים של מענים מותאמים של משטרת ישראל לנדידת הפשיעה לסייבר. עם זאת, זהו המהלך היקר, הנרחב ומרובה הממשקים האזרחיים, בשל הרגישות והפגיעות הרבה של קטינים, מאיומים חדשים בעולם הרשתי".

מוקד הפניות לציבור שמספרו 105 הוא מוקד לאומי לדיווח, המספק מענה כולל, בין משרדי, לסוגי הפגיעות השונות ברשת כנגד ילדים ונוער. המוקד מאויש על ידי שוטרים בעלי הכשרה ייחודית ואנשי המשרד לביטחון הפנים ולצידם גורמי מקצוע ממשרדי ממשלה השותפים (חינוך, משפטים, בריאות, עבודה, רווחה ושירותים חברתיים). בתוך כך, ביחידת להב 433 של משטרת ישראל הוקמה יחידת אכיפה ייעודית, המהווה חלק מהמטה הלאומי, ותכליתה לפעול במישור הפלילי כנגד עבריינים הפוגעים בילדים ברשת. לרשות היחידה עומדים אמצעים מודיעיניים וחקירתיים מתקדמים, והיא אף תפעל לחשוף פעילות שיש בה כדי לפגוע בקטינים ברשת בזמן אמת, תוך נוכחות במקומות שונים ברחבי הרשת שאותרו כבעלי פוטנציאל פגיעה משמעותי.

לצד הטיפול בפן הפלילי, המטה ערוך גם לפעול במישור המניעה בקהילה. המטה יפעיל תכניות מניעה בבתי הספר וברשויות המקומיות, בין היתר באמצעות מתנדבים שיוכשרו לכך על ידי המטה הלאומי החדש.
במטה הלאומי ציינו היום, כי "פעילות המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת, שהושק היום בהמשך להחלטת הממשלה מינואר 2016, נועדה להביא לאכיפה פלילית יחד עם פעילות מקצועית לצמצום תופעות אלימות ופשיעה במרחב המקוון, להגברת המודעות לגלישה בטוחה ויצירת סביבה וירטואלית בטוחה, להגברת ההרתעה כנגד עבריינות רשת ולהגברת הדיווח והעלאת אמון הציבור ותחושת הביטחון האישי".

 

תגובות

מומלצים