סמי ואוסאמה שמא אחים ואחראים

לרגל חג אלחדר עה"ש קיימנו שיחה עם שני האחים שמא מיאנוח בגליל, על חשיבות התפקיד שלהם בצבא ועל רכישת מקצוע לחיים והאחריות המקצועית בצה"ל, רס"ר סמי שמא בוחן טנקים בגדוד 52, רס"ר אוסאמה שמא בוחן רכב בגדוד 9, לשניים יש הרבה דברים משותפים ובעיקר חוויות מהשירות ומסר לצעירים ולחברה.

25.01.2021 מאת: אמילי חלבי
סמי ואוסאמה שמא אחים ואחראים


מערכת פורטל הכרמל והצפון בראיון אישי עם שני האחים שמשרתים בחטיבה 401, שניהם באים מהכפר הדרוזי יאנוח, כל אחד מהם ממלא תפקיד טכני ומקצועי חשוב עם הרבה אחריות על הכתפיים.

אוסמה היה עד לפני ארבעה חודשים בסיירת חרוב ורק לאחרונה עבר לגדוד 9 בעקבות עידוד אחיו להצטרף אליו לחטיבה.

סמי שמא בן 34 נשוי ואבא לשני ילדים, סלמאן בן 7 ורם בן 4.5, מתגורר עם המשפחה בשכונת חיילים משוחררים ביאנוח, סמי בוחן טנקים ואחראי בוחנים בגדוד 52, סמי בגיל צעיר מאוד שהיה בכיתה י' התחיל ללמוד בפנימיה צבאית של חיל הטכנולוגיה והאחזקה, בדרך עבר קורסים וסיים הנדסאי מכונות, ומשם זה התחיל להתגלגל.

אוסאמה שמא, בן 30 נשוי פלוס ילד בן שנה וחצי, משרת בגדוד 9, אוסאמה למד במכללה הטכנולוגית עד כיתה י"ד, אחר כך התגייס לחטיבה 900, ונשאר בחטיבה כעשר שנים, אז החליט ללכת בעקבות האח, היום בתפקיד בוחן רכב.

שני האחים אומרים לנו שהכל בא מהלימודים, וזו הייתה נקודת ההתחלה, משם השניים ידעו שהם ממשיכים בצבא, וכך התקדמו.

 

 

סמי מספר על הרקע המשפחתי: "אני הבכור במשפחה ואוסאמה הוא האח היחיד במשפחה, יש לנו עוד 3 אחיות, אבא שלנו פנסיונר שירות ביטחון, הוא היה לוחם במג"ב ואחר כך במשטרה היום גמלאי שב"ס, המשפחה מאוד מעודדת אותנו ותמיד מחבקת, הסבא שלנו היה בשירות ביטחון וגם הדודים".

סמי: "בתור בוחן טנקים בגדוד מבצעי נדרשת גם מחויבות וגם השקעה מאוד גדולה, שזה לוותר לפעמים על הבית, במבצע צוק איתן למשל, הגדוד שלי השתתף במבצע, ואני הייתי רחוק מהבית 45 ימים, השתתפתי גם במבצעים מורכבים בתוך עזה ודאגתי לטנקים וכשירותם וגם לחילוץ טנקים, משימה לא פשוטה".

"מי שאחראי על הכשרות של הטנק ודואג שביום של מבצע או מלחמה הוא יעבוד במאה אחוז זה אנחנו אנשי האחזקה".

"ברגע שאנשים מברכים אותך ומבקשים שתשמור על עצמך פה בעצם אתה מרגיש שאתה עושה משהו למען המדינה ולמען החברה שלך וזה רק דוחף אותך להמשיך במלאכה כמה שאתה יכול".

אוסאמה מספר לנו על העבודה שהוא עושה: "בגדוד שלנו יש שני בוחנים שאני אחד מהם, הרכב זה לא פחות חשוב מהטנק, וזו אחריות מאוד גדולה לשמור על כשירות הרכבים, להחזיק את הגדוד, זו עבודה קשה שדורשת מאמץ וויתורים, ולפעמים עושים שבתות הרחק מהמשפחות, אני מקבל הרבה תמיכה מהבית, האישה בעיקר, המשפחה והחברים, בשל האנשים האלה אתה ממשיך ומצליח בגדוד מבצעי שעובד 24 שעות, כל אירוע או מבצע אנחנו ראשונים להיות ולשמור על איכות הכלים, לא כל אחד יכול להיות במקום הזה".

שני האחים שמא, סיפרו לי על חוויה משמעותית ביחד במבצע עמוד ענן שבו שניהם היו על הגדר בשטחי הכינוס.

אוסאמה: "במבצע עמוד ענן הייתי כשנה בצבא, הגענו לשטחי כינוס בעזה, ושם פגשתי את אחי סמי שהם היו הראשונים בשטח, זה היה מאוד מרגש עבור שנינו להיפגש בשטח במקום הכי לא צפוי, גבול רצועת עזה, עבור ההורים שידעו שאנחנו במלחמה הזו אלה היו ימים ממש קשים ולחוצים".

סמי: "יצא לנו להיפגש בשטחי הכינוס, שאוסאמה היה בגדוד חי"ר בחטיבה 900 ואני הייתי בגדוד טנקים, ככה שיצא לנו לעשות קווים ביחד, גם בגזרה הדרומית".

סמי סיפר על ההכשרות המקצועיות במסלול הצבאי "בהתחלה הייתי מכונאי טנקים מרכבה 23, אחרי זה עשיתי קורס מרכבה 4, הטנק הכי מתקדם בצבא היום, ועשיתי מלא קורסים שעוזרים לשגרת הגדוד להתקיים, אמצעים ודברים שצריך לדאוג לכשרות שלהם מעבר לטנקים, עברתי קורס משא כבד למשל שזה רשיון למנוף ולמשאית ולומד איך להחליף מנוע לטנק, וכו', כל הזמן שאתה בצבא את רוכש מיומנות וידע, ניסיון ומקצוע לחיים".

"אני ממליץ לצעירים להתגייס לצבא כי זה משנה הרבה, וחושב שזו חובה להתגייס לצה"ל היום, אנחנו חיים במדינה שדואגת לאוכלוסייה שלה גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה ביטחונית, המינימום שבנאדם יכול לתרום זה השלוש שנים שהוא מחויב להם, אחרי זה כל אחד יחליט או להמשיך בדרך הצבאית או לצאת לאזרחי".

"התחושה הזו שאתה תורם ונתרם היא גולת הכותרת. אני מתכנן להמשיך ולהתקדם עוד אולי למנהל עבודה באחד הגדודים בחטיבה כי משם צמחתי".

 

 

אוסאמה: "כל אחד רוצה להתקדם ולהגיע הכי רחוק שאפשר בצבא, אני רק קיבלתי דרגה, והחלטתי להמשיך בצבא, עוד כמה שנים בעזרת השם נמצא את היעד הבא. בינתיים עד לפנסיה אני פה, בעוד 15 שנים, אז יש זמן לחשוב על דברים ותכניות מחוץ לצבא".

"לחג הנביא אלחדר עה"ש אני מאחל שיהיה חג שמח לכל בני העדה, למשפחתי ולעצמי, אני מאחל עוד שנים רבות של בריאות ושנחגוג את החג בשלווה, שנעבור את משבר הקורונה בשלום".

סמי: "שיהיה חג שמח לכולם, אנחנו בתקופה מאוד מורכבת מבחינת הקורונה, ולצערי לא נוכל לעלות למתחם הקדוש אלחדר עה"ש כמו בכל שנה ולחגוג עם כולם, אז נאחל חג שמח מרחוק ושהמשבר הזה יחלוף ונחזור לשגרה במהרה".

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים