סרן א הקשר עם האויב

הלוחמה האלקטרונית היא מרכיב חשוב בצה"ל, סרן א' דרוזי מינוח בגליל, מפקד באחת הזרועות החשובות של מערך ההגנה של צה"ל, משלב בין קריירה לחברה, לפורטל הכרמל "פועלים בכל גזרה, אנחנו כפופים לחטיבת ההגנה בחיל התקשוב וגדוד מטכ"לי".

10.03.2018 מאת: אמילי חלבי
סרן א הקשר עם האויב

סרן א' מפקד בית ספר של הלוחמה האלקטרונית, אחראי על הכשרת לוחמים למערך של הלוחמה האלקטרונית בצה"ל, והעצמת ופיתוח מפקדים בבית הספר.

בראיון לפורטל הכרמל, סרן א' מספר: "בית הספר ללוחמה אלקטרונית בדומה לבתי ספר אחרים בצבא, מבחינת המבנה, תפקידו של בית הספר לקחת חיילים שמתגייסים ומבצעים את שלב הטירונות, אחרי זה באים אלינו ועושים הכשרה של 5-6 חודשים, ותפקידו להקנות להם את המקצוע והידע בלוחמה האלקטרונית ולהכשירם להיות לוחמים בסדיר, הגדוד שלנו פועל במרכז הארץ"

"אני בן 27, גר בכפר ינוח בגליל המערבי, נשוי בלי ילדים, גדלתי למשפחה מרובת ילדים, אנחנו 7 ילדים, 6 בנים ובת, עד לפני שהתחתנתי גרתי עם המשפחה, כיום מתגורר בבית משלי אני ואשתי, שלומדת באונ', התגייסתי ב 2009 ללוחמה האלקטרונית, הייתי לוחם בסדיר בל"א, יצאתי לקצונה, ועשיתי מספר תפקידים כקצין, היום בתפקיד בתקן רב סרן, מפקד הבית ספר של הל"א".

סרן א': "אחרי המלחמות והמבצעים שהיו לאחרונה, כחלק מהפקת הלקחים, התרחשה בצבא מהפכה דיגיטלית, לאור העידן שחיים בו, כמובן צה"ל הבין שצריך להתעצם גם בתחום התקשורת, התדרים, התשתיות, הסייבר, צה"ל היום במקום אחר והוא משתמש במערכות שכמובן ברובן מערכות אזרחיות, ע"י חברות כמו אלביט, תדיראן, נטליין, רוכשים מערכות אלה ומשתמשים בהם בצבא, כמובן שיש בצה"ל אגפים שמפתחים מערכות תקשורת".

"בסוף כל מחזור יש מה שנקרא שיבוץ הלוחמים בסדיר בגדוד, יש לנו שתי פלוגות מבצעיות, ויש את בית הספר להדרכה, שבו החניכים הכי טובים ממשיכים את דור העתיד, להכשיר ולפקד עליהם".

סרן א': "התפקיד שלי מסתדר מצוין עם החיים המשפחתיים, אני נמצא בתפקיד כל השבוע מראשון עד חמישי, במקביל אשתי לומדת באונ' בחיפה, כך שאנחנו נפגשים בסופי שבוע".

"לגבי החניכים שלי, מי שנשאר אצלי הופך לפקוד שלי, מי שהולך לפלוגות המבצעיות אז הוא כפוף למפקדים שלו, ההכשרה שהיא ארוכה גורמת לחניכים להיות מאוד קרובים אחד לשני, הגיבוש חשוב מאוד שאנחנו עובדים עליו בהכשרה, גיבוש זה מרכיב מאוד חשוב להצלחה של המחלקה והתפקוד שלהם".

סרן א': "התחלנו לפני שנה למיין את המלש"בים שמגיעים אלינו, מאתרים אותם על פי קריטריונים שהיחידה דורשת, מי שעומד בקריטריונים מגיע ליום עיון, עובר מבחנים, ראיונות, לפי זה אנחנו מחליטים בשיתוף עם גורמים מקצועיים בצבא, אם המלש"ב יכול לעמוד בתנאים של התפקיד או לא וכך אנחנו מאתרים את האנשים שלנו".

"דורשים רף גבוה לקבלת המלש"בים, אנחנו בוחרים את האנשים עם פוטנציאל שיש להם סיווג בטחוני, ויכולים לעמוד בכל הדרישות והקריטריונים שהצבנו".

"מבחינה הררכית אנחנו כפופים לחטיבת ההגנה בחיל התקשוב, מבחינה מבצעית אנחנו גדוד מטכ"לי, יש לנו מרכז ל"א שהוא מעלינו, ואנחנו כפופים לו פיקודית ומבצעית".

"אנחנו גדוד שפועל בכל החזיתות, עם כל היחידות בשטח, ומסייעים בכל הגזרות".

סרן א': "בחייל שהוא מסווג בכל התפקידים שעשיתי יש לי סיווג בטחוני, יש לציין שכל האחים שלי בצבא, רס״ן ברוכב שמיים, לוחם בגולני, אח ב8200, אחד בנ״מ חיל אוויר ואח עתודאי בתקציבים, אנחנו פחות מדברים על תפקידים וענייני צבא בבית, בצבא כל חייל חשוף למה שהוא צריך לדעת ולא מעבר".

"אני יודע לעשות את ההפרדה בין התפקיד לחיים האזרחיים, בבית יש לי את הזמן למשפחה, יחד עם זאת אני תמיד זמין למחויבות בתפקיד, ומתי שאני בצבא, אני עושה את תפקידי נאמנה, אני בחרתי במקצוע וההפך הוא הנכון המקצוע בחר בי".

סרן א': "בל"א רוב התכנים הם מקצועיים, חלק מהחיילים עוברים תכני חינוך והעשרה, לחיבור לזהות ולמולדת, בפן הלוחמה עוברים תכנים של לוחמה וכושר גופני, כדי לשמור על כשירות, לקחת חניך שמסיים את הטירונות, לעבור תהליך, לבנות אנשים ולהיות שותף לתהליך הבנייה, אנחנו בגדוד לוקחים חלק בתרגילי צה"ל השונים".

"היעוד של הגדוד בגדול שיבוש קשר ואנחנו עושים את זה ביבשה, באוויר ובים, בכלל החזיתות והלוחמים שלנו לומדים את זה בהכשרה".

"בית הספר של הל״א דואגים לטכנאי מת״מ, טכנאים של מערכות תקשוב ומערכות חשמל, טכנאים של מערכות המצפן, מתקן ומתפעל ומפעיל מערכות קשר ותקשורת, ומשבצים אותם לכלל צה״ל".

סרן א': "הכל היום עובד על תקשורת ולפעמים אולי פוגעים במערכות אזרחיות ואחרות, יש מדור שתפקידו לגלות איפה יש מערך ספקטרלי שיש בו מערכות אזרחיות ולתת לנו את האינדיקציה שבמרחב זה לא נפעל, כל עוד וזה לא מבצעי לפעמים יש נזק שנגרם לאזרחים ואנחנו יודעים לתת מענה בסוגיה זו"

"אני ממליץ לצעירים להתגייס לל"א, כדרוזי יש לי את יתרון השפה הערבית, אנחנו צריכים אנשים עם יתרון זה, החניכים עוברים חודש הכשרה לימוד השפה הערבית. זה העידן שאנחנו חיים בו וזו המלחמה העתידית שהיא מלחמה מבוססת רשת".

"אני רואה את עצמי מתפתח בתוך החייל ומתקדם בין אם בל"א או באגף התקשוב, עדיין מוקדם מדי לדבר על העתיד, אבל בינתיים אני נהנה במה שאני עושה".

תודה לדובר צה"ל שמאפשר לנו לשוחח ולחשוף חלק מהמערך הצה"לי הסודי ולהכיר את הלוחמים הדרוזים בצה"ל.

  

פורטל הכרמל

סרן א

תגובות

מומלצים