עמותת זקני הכרמל קרייה לגיל השלישי

אוסמה סיף מנכ"ל עמותת זקני הכרמל רושם הצלחה גדולה בהובלת זקני הכרמל למקום בטוח ומחבק, בשנים האחרונות העמותה הפכה בית חם לכל הקשישים, אוסמה לפורטל הכרמל והצפון:"אנחנו מטפלים ב 120-140 קשישים בכל יום, ויש לנו קהילה תומכת ב 205 בתי אב".

20.12.2019 מאת: אמילי חלבי, חלא חלבי

עמותת זקני הכרמל קרייה לקשישים 2019

 

בשנים האחרונות ישנה עלייה במודעות בטיפול בזקנים בכפרים הדרוזים, לאפשר להם חיים טובים ומשמעותיים ובעיקר טיפול אישי, אוסמה סיף מנכ"ל עמותת זקני הכרמל מסכם שנה של פעילות במרכז יום לקשיש וסוקר את ההישגים של העמותה בחברה הדרוזית הכרמלית והתכניות לעתיד בנוסף לפעילות באגף קהילה תומכת למען הקשיש.

אוסמה: "עמותת זקני הכרמל הפכה להיות הכתובת של כל קשיש וקשישה בכרמל, אנחנו מתאימים מסגרות לכל קשיש ונותנים פתרונות לכל מעגלי החיים של הקשיש".

"יש לנו שיתוף פעולה מלא על לשכות הרווחה של דליה ושל עוספיה, מקבלים נשים מגיל 62 וגברים מגיל 67".

אוסמה: "שנת 2019 הייתה מאוד מוצלחת עבורנו, עשינו קפיצה משמעותית בכל הפרמטרים, הצלחנו להכשיר את העובדים שלנו ולהתאימם לתפקידים השונים, הקמנו קורס למטפלות שעובדות בסיעוד ביתי בתוך הבתים, בשיתוף הביטוח הלאומי והמשרד לרווחה, הקמנו קורס מחשוב לעובדים שמאפשר שימוש יותר מקצועי במחשב ובאפלקציות לעבודה יום יומית, היה גידול משמעותי בכל המחלקות של הקשישים, והוספנו עוד עובדים כדי לתת מענה, יש לציין את ראש המועצה בהיג מנסור שלקח את מרכז פסגה והעביר לנו ואנחנו מיד התאמנו והכשרנו את המקום למשרדים של העמותה ובאגף השני הכשרנו למועדון מופת שהולכים לפתוח".

אוסמה: "אנחנו מטפלים ב 120-140 קשישים בכל יום, ויש לנו קהילה תומכת ב 205 בתי אב, שזה כפול שתיים, כ 400 אנשים שנותנים להם טיפול בכל יום בשבוע".

"אנחנו היום מסכמים שנה וסוקרים בפני העובדים את המלאכה שנעשתה במשך 2019, בנוסף ישבנו עם דירקטוריון העמותה וגיבשנו תכנית עבודה עבור 2020 ומקווה שנעמוד בכל האתגרים ששמנו".

אוסמה: "נתחיל בבניה נוספת וניצור הפרדה בין נשים לגברים, בתחילת השנה נפתח מועדון מופת לאחינו הנוצרים, כל מסגרות העמותה יעבדו עד שעה שבע בערב, זה מאוד משמעותי שזה יכלול סופי שבוע, המטרה שלנו להפוך להיות הבית הראשון של כל קשיש וקשישה בכרמל".

אוסמה: "הפעילות שלנו לא נתקלת בשום בעיה, יש שיתוף פעולה עם לשכות הרווחה גם בדליה וגם בעוספיה, שזה יוצר תשתית פוריה לפעילות טובה, יש מכשולים שקורים מהבירוקרטיה הממשלתית הקיימת אנחנו מתגברים תמיד, מבחינתנו כעמותה העלייה בגיל המבוגרים בשני הכפרים זו סיבה טובה להשקיע בשני הכפרים, ככל שנשקיע בקשישים נגמול להם טוב".

אוסמה: "פרויקט הדגל "عنقود الكرمل ענקוד אלכרמל" שאנחנו מובילים בעמותה, של תלמידים וקשישים, בשיתוף פעולה עם המועצה הדתית הדרוזית והאימאמים בשני הכפרים יחד עם מנהלי בתי הספר, התכנית להוביל לשני פרויקטים "סבא לומד" שהסבא מגיע לבית הספר לבקר את הנכד וללמוד איתו, ונכד משתתף שהנכד מגיע למרכז יום לקשיש ולוקח חלק במסגרות במרכז יום לקשיש".

לכל הדברים בראיון

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים