עריכה של הסכמים בין בני זוג

הסכמים בין בני זוג, בני זוג טרם הנישואין וגם לאחר הנישואין חותמים על הסכמים בין בני זוג וזאת כדי ליצור הבנה ולקבוע דרכי התנהלות בסיטואציות שונות שקורות בחיים.

05.02.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
עריכה של הסכמים בין בני זוג

pixabay

 

בין ההסכמים הבולטים קיים הסכם ממון אשר בו מעלים על הכתב את פירוט הממון והנכסים אשר צבר כל אחד מבני הזוג ואת ההחלטות שלהם לגבי חלוקת הנכסים והממון במקרה של פרידה. מדובר בנושאים שהם מאד עדינים ואמוציונליים.

לקראת הנישואים, בני זוג רבים מעוניינים להחתים את בן הזוג השני על הסכם ממון יש מקרים שבהם כל אחד מבני הזוג מביא עימו למערכת המשותפת נכסים וממון בערך כספי דומה, מקרים שבהם קיים פער כספי בין ההון האישי של כל אחד מהם ומקרים אחרים שבהם רק לאחד מבני הזוג יש נכס או הון ולאחר אין כלל.

חתימה על הסכמים בין בני זוג

עצם המחשבה על חתימה של הסכמים בין בני זוג כמו הסכם ממון יוצרת במקרים רבים רתיעה. יש בני זוג שאינם מוכנים לחתום על הסכם ממון ועצם המחשבה מראש על התנהלות במקרה של פרידה, מרתיחה אותם. במקרים הללו עורך דין אשר מתמקצע בנושא זה נפגש עם שני בני הזוג ומסביר להם את היתרונות של הסכם זה, את הסדר שהוא עושה ובעיקר את השקט הנפשי ליום שאחרי אם המערכת הזוגית שכרגע נראית נפלאה, תתפוצץ בשלב כלשהו.

לאחר שמבינים את כל מה שעומד מאחורי הסכמים בין בני זוג, רבים מהם מבינים שהיתרונות בהסכמים הללו הם רבים יותר מהחסרונות ולכן כדאי לחתום עליהם. בהתאם להתנהלות בין בני הזוג לפני החתונה, חלק מהזוגות נרתמים לנושא, מקבלים את ההחלטות כיצד יפעלו במקרה של פרידה ולאחר מכן חותמים כל ההסכם. יש גם זוגות אחרים שאינם חותמים על כך ובמקרים קיצוניים הדרישה לחתימה על הסכם ממון יוצרת לא אחת ריחוק וגם פרידה.

הסכם לחיים משותפים

הסכם לחיים משותפים נועד להסדיר את קיומו של התא המשפחתי גם ללא נישואין. ההסכם מתווה את המסגרת של היחסים ביניהם בפאן הכלכלי. הדבר חשוב במיוחד כאשר מדובר בפרק ב' או בפרק ג' של אחד מבני הזוג או של שניהם, כאשר לכל אחד מהם יש ילדים ממערכות היחסים הקודמות. הסדרת נושא זה וחלוקת הרכוש באופן הוגן תיצור מערכת משפחתית הרמונית כאשר כל אחד יודע את מהות ההסכם וכך לא יתגלעו חילוקי דעות בעתיד.

הסכם גישור

כאשר המערכת הזוגית בין בני זוג עולה על שרטון והם מחליטים להתגרש, הצעד הנכון ביותר הוא ליצור ביניהם באמצעות עורך דין הסכם גישור. בסוג זה של הסכמים בין בני זוג מייתרים את הצורך לעבור מסכת של התנהלות אשר קשורה במגשר שימנה בית המשפט ואם המהלך לא יצליח, לעבור את כל המערכת הסבוכה של הדיונים בבתי המשפט.

לכן המגמה היא להגיע להסכמות, לחתום על הסכם גישור ולהעביר אותו לבית המשפט כדי לקבל תוקף חוקי.

 

תגובות

מומלצים