ראש הממשלה ישתתף בדיון הוועדה למיגור הפשיעה בחברה הערבית

רה"מ חה"כ בנימין נתניהו, יו"ר הכנסת חה"כ יריב לוין, והשר לביטחון פנים אמיר אוחנה, ישתתפו בישיבת הוועדה המיוחדת למיגור הפשיעה בחברה הערבית שיתקיים ביום שני 9.11.2020 בשעה 13:30. הוועדה תדון בקידום התוכנית הממשלתית למיגור הפשיעה והאלימות בחברה הערבית.

08.11.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
ראש הממשלה ישתתף בדיון הוועדה למיגור הפשיעה בחברה הערבית

ראש הממשלה בנימין נתניהו צילום דוברות הכנסת

 

להציל חיים של 324 ילדים עד שנת 2030, יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ ג'בארין, קורא למשלה לאמץ את יעדי הבטיחות של ארגון בטרם

הוועדה לזכויות הילד, בראשות ח"כ יוסף ג'בארין, שמעה היום את המלצות ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים על היעדים הלאומיים לצמצום היפגעות ילדים עד לשנת 2030.

יו"ר הוועדה, ח"כ ג'בארין:  "כל 3 דקות בממוצע מגיע ילד בישראל לחדר מיון עקב היפגעות בתאונה זה אומר 560 ילדים כל יום ו-200 אלף ילדים כל שנה. ממוצע מקרי התמותה מתאונות אלה הוא 124 ילדים בשנה. אלה הילדים של כולנו שנפגעים ונהרגים מתאונות חצר, מטביעה בבריכה משכחה ברכב. מתוך 35 חברות OECD, ישראל במקום ה-21, כלומר בחציון העליון והגרוע יותר של ממוצע מקיר תמותה למאה אלף ילדים, והמצב חמור אף יותר באוכלוסיות המוחלשות אשר חלקן במקרי היפגעות גבוה מחלקן באוכלוסייה".

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים: "לפני מספר שנים לקחנו את מדינת ישראל וחילקנו אותה ל-56 קבוצות שונות לפי גיל, מצב סוציו-אקונומי וקבוצות אוכלוסייה. בתוכן בחנו איפה היו התמותה וההיפגעות הקשים ביותר. למדנו שיש קבוצות מסוימות שייצוגן באוכלוסייה מצומצם אבל נטל ההיפגעות שלהן מאוד כבד. הבדואים בנגב מהווים 4% מאוכלוסיית הילדים, אך הם 18% ממקרי התמותה מהיפגעות בילדים. במספרים זה 18.6 מקרים לכל מאה אלף ילדים, בעוד באוכלוסייה הכללית השיעור הוא 4.6".

"אחרי זה יש את החברה הערבית שאינה בדואית, שהם 20.7% מכלל הילדים בישראל, אבל 25.2% מכלל מקרי התמותה עדיין יותר מחלקם באוכלוסייה, אבל זה שיפור רב לעומת מה שהיה בשנים קודמות. אם מחברים את הנתונים, כ-45% אחוז מהתמותה של ילדים מהיפגעות הם מהחברה הערבית כולל הבדואים".

ד"ר אמיר פאלק, חוקר בארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים: "ישראל במקום ה-21 בין מדינות ה-OECD  בשיעורי התמותה בגילי 0-14. בשנת 2000 היינו במקום 15, ואף שהשתפרנו בשיעורי התמותה, מדינות אחרות השתפרו יותר ועקפו אותנו. היעד הכללי שלנו הוא הורדת שיעור התמותה מתאונות בגילי 0-17 ב-35% עד שנת 2030, מ-4.6 למאה אלף ילדים, ל-3 מקרים למאה אלף ילדים, כלומר הצלת חיים של 324 ילדים".

היו"ר ג'בארין סיכם: "הוועדה מודאגת מכך שבעשור האחרון לא חל שיפור משמעותי בנתוני ההיפגעות בישראל ורואה ביעדים הזדמנות לשנות זאת. הוועדה קוראת לכל משרדי הממשלה הנוגעים בדבר לאמץ את ההמלצות ולפעול בשיתוף פעולה עם החברה האזרחית וארגון בטרם בכדי להשיג את היעדים שהוצגו.

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים