רב סרן שני פלצי הקשר עם המשפחות השכולות

רב סרן שני פלצ'י ראש מדור פרט ונפגעים במנהל אוכלוסיות, בראיון לפורטל הכרמל על הטיפול במשפחות השכולות "ללמוד לחיות בלי, חרף זה שמרגישים בחוסר ובכאב כל יום,בעדה הדרוזית האמונה בגלגול נשמות מקלה".

18.04.2018 מאת: אמילי חלבי
רב סרן שני פלצי הקשר עם המשפחות השכולות

שני פלצי רביעית מימין

רב סרן שני פלצ'י, משרתת בצה"ל מזה 21 שנים, נשואה ואמא לשני ילדים, תושבת קריית מוצקין. בוגרת מסלול יעודי לקצונה, את תפקידה הראשון עשתה כקצינת קשר של הגדוד הדרוזי, כך הכירה את העדה הדרוזית לראשונה והתאהבה בה.

רב סרן שני פלצ'י: "מנהל האוכלוסיות היא יחידה בתוך כוח האדם בצה"ל, שעוסקת בליווי ובהכנה לגיוס של כל בני המיעוטים המשרתים בצהל, דרוזים וצ'רקסים שהם מחויבי גיוס, והמשרתים מתוקף חוק שרות ביטחון, והאוכלוסיה המתנדבת בדואים, מוסלמים, נוצרים".

"הבסיס יושב במחווה אלון בגליל, אנחנו נותנים שרות לכל המיעוטים שמשרתים בצה"ל, עוסקים בהכנה לגיוס ובעידוד גיוס, ליווי במהלך השירות, במידה ויש בעיות בבית, סיוע חריג, בכל המערכים, הכנה לשחרור ועוד, אנחנו עוסקים בחייל בעודו מלש"ב ועד לשחרור מצה"ל, מנסים לסייע במציאת מקום עבודה והשתלבות באזרחות".

רב סרן שני פלצ'י: "תפקידי רמ"ד נפגעים, מתעסקת בפרט, חיילים בשירות שיש להם בעיות ת"ש, מסייעים להם, יש לנו חוקר ת"ש שעושה ביקורי בית לחיילים שצריכים הקלות בשירות או סיוע, הקובע השני שלי שאני קצינת הנפגעים של כל בני המיעוטים המשרתים בצה"ל, אני מלווה את משפחות השכולות לאורך השנים, מיד אחרי קבלת ההודעה המרה, אחרי סיום ההלוויה, ושומרת על קשר רציף איתם".

רב סרן שני פלצ'י: "אנחנו מגיעים למשפחה השכולה ומציגים את עצמנו, מקיימים שיח ומחבקים את המשפחה במטרה להעמיד את המשפחה על הרגליים. זה תפקיד לא קל אבל מאוד מספק, הקשר עם האנשים הוא מרקם אנושי נדיר, המשפחות הן ממש גיבורות, למרות כל מה שהן עברו בחיים, והטראומה לאבד בן או בעל או אבא, בכל זאת להמשיך ולבחור בחיים, המשפחות יכולות להגיע אלינו ביום קבלת הקהל בלי לקבוע תור ומקבלים מענה לכל הסוגיות שעולות".

רב סרן שני פלצ'י: "אנחנו עורכים ביקורים למשפחות ושומרים על קשר רציף איתם, עורכים ביקורים עם מפקד היחידה ראש מנהל אוכלוסיות בליווי שלי, וגם ביקורים שלי לאורך כל השנה, אנחנו נוכחים בכל מני טקסים בצה"ל, כמו טקסי התייחדות, טקסים ואירועים של משרד הביטחון, טקסי יד לבנים, טיולים וימי נופש למשפחות שכולות, כך המשפחות מחזקות קשר עם המפקדים, והשיח בין המשפחות שמחזקות אחת את השניה".

"בנוסף אנחנו מלווים חיילים נפגעים שנפצעו בפעילות מבצעית, וחולים ממחלה כרונית, או מחלה קשה, אנחנו מלווים בזמן האישפוז עד שחוזרים לשירות תקין או עד שמשתחררים מצה"ל ועוברים לטיפול משרד הביטחון. אנחנו הגוף שמקשר בין צה"ל לבין האוכלוסיה האזרחית ובתפקידי בדגש על המשפחות השכולות".

"למרות שינויי התרבות הקיימים, והמנהגים השונים מהיהודים, אני אישית מאוד מסתדרת עם אוכלוסיות המיעוטים, וחושבת שמדובר באוכ' מאוד מחבקת אותנו כצבא, פותחת את הדלת, ורוצה בקשר עם צה"ל. אין לי קשיי שפה, אני מבינה ערבית, ומדברת קצת, תמיד יש את החיבור עם המשפחות כאשר מדובר בנשים מבוגרות שאינן דוברות עברית, אני יכולה לתקשר איתם, ויש את החיבור כאמא לאמא, אני ארבע שנים בתפקיד ומאוד מסופקת, ביקשתי להמשיך בתפקיד, נפלה זכות בחלקי ללוות את המשפחות השכולות האלה".

"הקשר עם המשפחות השכולות הוא קשר בלי שעות, יכולים להתקשר ביום שבת, אנחנו מבינים את הרגישות ומנסים לתת מענה, הסיפורים של המשפחות האלה נכנסים לך ללב,  כי כולנו בני אדם, ורוצים לחבק את המשפחות השכולות".

רב סרן שני פלצ'י: "רוב המשפחות השכולות מקבלות אותנו בצורה טובה, כי רובן מאמינות בגורל, במכתוב, ולומדים לחיות עם זה, אחת האמהות השכולות אמרה לי פעם משפט "את רואה את השמש בבוקר, השמש ממשיכה לזרוח ולא משנה מה, ואנחנו חייבים להמשיך את החיים, זה הגורל שלנו", וזה משפט שמהדהד לי בראש תמיד, זה ללמוד לחיות בלי, חרף זה שמרגישים בחוסר ובכאב כל יום. בעדה הדרוזית האמונה בגלגול נשמות מקלה על המשפחות".

"כל המעטפת המלאה למשפחות השכולות שצריכות טיפול פסיכולוגי או עובד סוציאלי, ניתנת ע"י משרד הביטחון אם יש צורך אנחנו פונים ומבקשים מענה, מעבר למסגרות שיש בכפר, אנחנו גם יודעים לפנות לרווחה בכפר באופן יזום ולערב אם צריך".

רב סרן שני פלצ'י: "ביום הזיכרון, מעבר לטקסים בבתי העלמין ובכפרים יש את הטקס הממלכתי בבית העלמין בעוספיה, שאנחנו שותפים לטקס, מגיע נציג צה"ל לכל טקס בכפר, בנוסף למבצע נר זר ודגל שאנחנו שותפים בו, בנוסף חיילי צה"ל (חיילי היחידות) פוקדים את בתי העלמין ופוגשים את המשפחות השכולות, בנוסף למערך ביקורים מוגדרים ליום הזיכרון, עושים ריכוז מאמץ לבקר כמה שיותר משפחות שכולות ובדגש על המשפחות הטריות, שצריכות יותר ליווי מטעם הצבא".

"יש לזכור, כי הזכות שלנו לחיות במדינה בזכות אלה שהקריבו את חייהם, אני מאחלת לפצועים החלמה מהירה ולכל תושבי ישראל ולבני העדה הדרוזית השותפים שלנו מאז ולתמיד, שיהיו רק בשורות טובות ושניפגש בשמחות. אנחנו מכבדים תמיד את הנופלים ומרכינים ראש לכבודם, שיהי זכרם ברוך".

 

תגובות

מומלצים