שוטרות ערביות בבית הנשיא

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין נפגש עם שוטרות מהחברה הערבית בבית הנשיא בהשתתפות מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך וראש מנהלת החברה הערבית במשטרת ישראל ניצב ג'מאל חכרוש. 

20.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
שוטרות ערביות בבית הנשיא

נשיא המדינה לשוטרות: "הנוכחות שלכן כאן מייצגת לא רק שינוי מגדרי אלא גם שינוי מגזרי, העשייה שלכן מוכיחה שלנשים ערביות יש יכולת להשתלב במגזר הציבורי, להוריד את החומות ולקרב בין הלבבות".

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין נפגש עם שוטרות מהחברה הערבית בבית הנשיא בהשתתפות מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך וראש מנהלת החברה הערבית במשטרת ישראל ניצב ג'מאל חכרוש. 

מנהלת החברה הערבית במשטרת ישראל הוקמה ביוני 2016 במטרה לבנות תחנות משטרה נוספות בחברה הערבית, שילוב בשורות המשטרה ופעילות קהילתית מול הקהילה לקירוב לבבות.

מאז הקמת המנהלת הצטרפו לשורות משטרת ישראל 728 שוטרים מהחברה הערבית, 74 מתוכם הן נשים פורצות דרך. במפגש השתתפו 29 שוטרות שהציגו עצמן וסיפרו לנשיא על האתגרים בפניהם הן עומדות והחשיבות שהן רואות בעבודתן.

"תודה לכן שלקחתן את ההזדמנות, תודה לכן על האומץ לקחת חלק בשינוי", אמר הנשיא לשוטרות והוסיף: "אתן, שוטרות יקרות, החלטתן לקחת אחריות על החברה שלנו ולפעול. למרות הדעות הקדומות, הוכחתן לא רק שאתן יכולות, אלא שאתן גם מעולות." 

הנשיא אמר עוד: "אתן צריכות לדעת, שבזכות ההחלטה שלכן, ילדים הולכים בבטחה לבתי הספר, נשים מנהלות בעצמאות ובביטחון את אורח החיים שלהן ואזרחים רבים, במיוחד אלו החשים ניכור, מרגישים שיש עם מי לדבר ושיש מי שמקשיב. אני יודע שהדרך שעשיתן עד שהגעתן לכאן הייתה מאתגרת. העובדה שאתן נשים, עם משפחות וילדים, כל אלה לא מנעו מכן לממש את כוחכן. להראות שמגיע לכן, שאתן יכולות. ואתן באמת יכולות. אין לי ספק כי בזכותכן נוכל להגיע למקום טוב יותר, בטוח יותר, שיוויוני יותר, עבור החברה הישראלית כולה".

"החברה הערבית היא ללא ספק חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית", הדגיש הנשיא ואמר "המשטרה, היא הזרוע של המדינה שתפקידה לשמור על הסדר ועל החוק. מכאן, שההשתלבות של החברה הערבית בשורות הפיקוד של המשטרה, חייבת להיות מובנת מאליה. ראוי לציין גם כי המשטרה בכללותה, מבצעת בשנים האחרונות מהלכים משמעותיים לשילוב החברה הערבית בשורותיה ולטיפול בפשיעה. המאמצים הללו מוכיחים כי אם נעבוד יחד, אם נכיר בצרכים הייחודיים של החברה הערבית ונשכיל להבין כי גופי הביטחון עובדים לטובת כולנו, כלל אזרחי ישראל, נוכל לחיות כאן בשגשוג, בביטחון, בשלווה".

מדברי מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך: "משטרת ישראל שמה לה ליעד להרחיב את גיוס הנשים במשטרת ישראל  ולחזק את פוטנציאל הפיקוד הייעודי בקרב הנשים. כארגון המספק שירותי משטרה לאזרחים, הפריזמה המרכזית שלנו היא שכל אזרח ירגיש שהוא מיוצג במשטרת ישראל. זו גם הסיבה  שבגינה אנו חותרים לגיוס שוטרים ושוטרות מן החברה הערבית בישראל. היעד הוא: ייצוגיות. אזרח באום אל פאחם שיודע שאחיו אוכף את החוק כשוטר בראשון לציון, יודע ומפנים שהמשטרה היא גם שלו! כאשר אנו מביטים בפניה המגוונים של החברה הישראלית, ושואפים לבסס במשטרה ביטחון אישי שוויוני לקבוצות, לזרמים ולמגדרים, אחת המטרות תהא להסיר חסמים, ולעודד קידום נשים, מכל המגזרים, לתפקידי פיקוד במשטרה. כאשר למשטרה שהאזרח פוגש, פנים רבות ומגוונות, כל אחד רואה בה את פניו ומסוגל להזדהות איתה ולהרגיש שהיא שם בשבילו״.

בהמשך הוסיף המפכ״ל: ״לא פעם ישנה קריטיות מקצועית שהמפגש של האזרח יהיה דווקא עם אישה שוטרת. האמור, לצד החשיבות ל"פענוח" המציאות על ידי נשים, בוודאי במגזרים חדירים פחות למשטרה, כמו המגזר הערבי. האתגר שלנו הוא עצום: מחד- על הארגון לזהות את החסמים המרכזיים בשיטתיות, מאידך- על הנשים עצמן להעז ולצעוד צעד קדימה, אחרת לא יתחולל שינוי. נמצאות עמנו כאן נשים שהעזו לצעוד קדימה, והן פורצות דרך של ממש, עבור המגזר. כשאני מסתכל על חבורת הצעירות חדורת השליחות הזו, עם הברק בעיניים, אני יודע שאנו בדרך הנכונה לחולל את המהפך שכולנו מייחלים לו״.

בסיום דבריו, פנה המפכ״ל לשוטרות ואמר: ״הרשו לי לומר, כי אנו גאים בכן ובפועלכן כחלוצות לפני המחנה, ולאחל לכן הצלחה רבה באתגרים המורכבים המונחים בפניכן. הצלחתכן היא הצלחת משטרת ישראל והחברה הישראלית כולה. שאנה רק ברכה והצלחה״.

אינאס אבו ואסל, חוקרת במחוז הדרום סיפרה על הדרך שעשתה ועל השינוי המורגש בקרב החברה הערבית ביחס לנשים במשטרה: "במשך 12 שנה הייתי מורה במגזר הבדואי בדרום במקביל להתנדבותי בתחנת דימונה. חשתי זעם בקרב התלמידים, ההנהלה והחברה. לא הצלחתי לשנות את התפיסה שלהם לגבי המדינה והמשטרה בתור מחנכת. יצאתי במסע להתגייס למשטרה ולהשפיע על החברה כולה דרך המדים. המסע לא היה קל, אבל הקמת המנהלת היא חלק משמעותי לחברה הערבית במאבק להשפיע. ההתמודדות מאד קשה, אבל אנחנו מתחילות להרגיש את השינוי. כדי לשנות ולהשפיע צריך לגייס עוד ועוד נשים כדי שתהיה השתלבות מלאה בשורות המשטרה, העצמת האישה הערבית, והתרומה לשירות המדינה".

 

פורטל הכרמל

צילום: חיים צח, לע״מ.

תגובות

מומלצים