3 תמרורים חדשים יוצבו בקרבת בתי ספר

בישיבת ועדת המשנה לקידום הבטיחות בדרכים שנערכה היום, חשפה מנהלת אגף הנדסת תנועה במשרד התחבורה, טופז פלד, 3 תמרורים שיוצבו בקרוב בקרבת מוסדות חינוך: מקום להעלאה והורדה של נוסעים, אזור מוסדות חינוך וקצה אזור מוסדות חינוך.

29.11.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
3 תמרורים חדשים יוצבו בקרבת בתי ספר

להמחשה


 
מנהל אגף זהירות בדרכים במשרד החינוך, מקס אבירם, בישר כי השנה יתחיל לפעול פיילוט של תכנית הדרכה להתנהלות נכונה עם אופניים וקורקינטים חשמליים.
 
עם זאת, קצין אגף מבצעים באגף התנועה במשטרה, נצ"מ יוסי שרביט, אמר כי "בגלל הקורונה המדריכים שלנו לא יכולים ללמד בטיחות בדרכים בבתי הספר, ביקשנו להחריג אותם, אך לא נענינו. עברנו לקיים הדרכות בזום, אבל ללא הדרכה בשטח עצמו, ליד הכבישים, לא ניתן לקדם את הכשרת משמרות הזה"ב".
 
יו"ר הוועדה, ח"כ בעז טופורובסקי, הודיע בדיון כי יפעל לבטל את הקיצוץ החד, בשיעור של כ- 80%, בתקציבי מטות הבטיחות העירוניים ברשויות המקומיות. עם זאת, אמר כי חלק מהרשויות המקומיות לא מנצלות עד תום את התקציב המוקצה עבורן לשיפור הבטיחות בדרכים של התלמידים בשטחן ובכוונתו לפנות אליהן בנושא זה. "אלה החיים של הילדים שלנו", אמר.
 
מנהל חטיבת המבצעים ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים, שניר זיידל: "ב – 65% מבתי הספר שנדגמו יש ליקויי בטיחות, המקשים על הגעה בטוחה לבתי הספר. במגזר הערבי המצב קשה יותר: ליקויים בשני שלישים מבתי הספר. בחלק מהמוסדות אין תשתיות המאפשרות הגעה בטוחה לבתי הספר בכלל. רק 40% מהליקויים המאותרים מתוקנים". בתגובה הודיע היו"ר טופורובסקי כי יש להעביר לידיו את רשימת הרשויות שבשטחן קיימים עדיין ליקויים.
 
לפי אבירם, 96% מתלמידי כיתות א'-ב' בכל הארץ משתתפים בתכנית "ללמוד תנועה" (כ-126 אלף תלמידים בשנה שעברה), ו- 87% מתלמידי כיתות ה' משתתפים בתכנית הלימודים "עצמאים בשטח" (היכרות עם הסכנות במרחב התעבורתי). בשנה האחרונה, כ-45 אלף תלמידים בכיתות י' ניגשו לבחינת תיאוריה בהדרכת משרד החינוך, וכ- 67% מהם עברו את המבחן ולא יצטרכו להיבחן שוב לקראת הוצאת רישיון הנהיגה. אבירם ציין כי השנה תתקיים הבחינה באופן מקוון. לדבריו, לא בכל בית ספר ניתן להפעיל משמרות זה"ב, בשל בעיות בטיחות. כ- 1,400 כיתות הוכשרו בשנת תש"פ לצורך הפעלת התכנית.
 
ח"כ מטאנס שחאדה: "ביישובים הערבים יש בעיית צפיפות מגורים וגישה לא נוחה לבתי הספר. זה נגזרת של הקצאת משאבים. חלק ניכר מנפגעי תאונות הדרכים הם אזרחים ערבים. האם משרד החינוך והמשטרה פועלים מספיק ברשויות הערביות?". אבירם בתגובה: "מושם דגש על חינוך לבטיחות ברשויות הערביות". ח"כ מיכאל מלכיאלי: "כשמדברים על זהירות בדרכים, צריך להכשיר גם במוסדות הלא ממלכתיים. הילדים שלי לא מקבלים שיעורי זהירות בדרכים. מדוע?"
 
פיני איפרגן, אב שכול, סיפר: "לפני 8 שנים, בני בן ה-7 יצא מבית הספר ונדרס על ידי רכב. אמו הצעירה נפטרה מצער לאחר מכן. בכביש הזה נהרג כמה שנים לפניו ילד נוסף. מאז כבר שופר הכביש. אני לא מצליח להבין איך עדיין קיימים מצבים בהם הן להולכי הרגל והן לכלי הרכב יש אור ירוק באותו הזמן. זה מתכון לחוסר תשומת לב ולאסונות".​

 

תגובות

מומלצים