אתיופית בדואית ורוסיה פגשו את הפליטים הסורים

ג'וזי זובידאת הבדואית ששרתה בצהל, רינה פיטקיס שהוריה הגיע מרוסיה ואנטש גבטיה שהוריה הגיע מאתיופיה, זהרה סעיד שפגשה בין הפליטים בגרמניה בני משפחה פלסטינים שברחו מלבנון

26.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
אתיופית בדואית ורוסיה פגשו את הפליטים הסורים

כשאתיופית, בדואית ורוסיה יוצאות לברלין לראיין פליטים סוריים, בום בפריים 2018  פסטיבל הסרטים של בוגרי החוג לתקשורת במכללת אורנים
סינימטק חיפה, יום שני, 25 ביוני

כל הסרטים המשתתפים השנה בפסטיבל 'בום בפריים', האירוע השנתי של החוג לתקשורת במכללת אורנים, עוסקים בנושא אחד:  'זהות'.

מסבירה ראשת החוג, ד"ר אריאל פרידמן: " בסרטים השנה יש הכל, כל מה שמרכיב את החברה שלנו, סכסוכים, מגדרים, תרבויות, דתות, אלו דיאלוג בין זהויות וקבלה של מורכבויות. אבל עיקר הייחודיות היא העשייה המשותפת של הסטודנטים, הבאים מרקעים שונים כל כך. הם מתחלקים לזוגות, חוקרים יחד את הנושא ואז עוברים לעשייה משותפת." 

דוגמא לכך הם כרמל אילני תלמיד תיכון בן 17 בבית הספר שקד, שהתקבל ללימודי תקשורת במכללה, ומתפקד כסטודנט לכל דבר, ושכולם ייגשו לבחינות סיום השנה האקדמית, הוא ייגש לבחינת הבגרות שלו בתקשורת. 

פרויקט הגמר של אילני נעשה, כמו מרבית הסרטים, עם סטודנט נוסף, דווקא המבוגר ביותר בחוג, ברק לומן בן ה-41. בסרטם 'אנג'ין לי' הם מלווים רקדנית קוריאנית שחיה בארץ עם ילדיה, שנה שאחרי שבעלה נפטר, ומתמקדים בהתמודדות שלה עם החיים בארץ כזרה, אישה, אימא ואמנית.

טל אלון ולירז ג'יבלי מספרות את סיפורו של ג'ונתן ניזאר אלחורי, בן ללוחמי צד"ל הנלחם נגד תנועות החרם נגד ישראל. הסרט מלווה את אלחורי בתהליך הבנת המורכבות שלו כ'מיעוט בתוך מיעוט', הנע בין הזהות הישראלית, הנוצרית, המאבק בתנועות החרם נגד ישראל, וחייו כהומוסקסואל בחברה הערבית.

נועה וסרשפרונג ואטל אוקנין מספרת בסרט "טוב שההגה בידיים של אמא" על אמה של נועה, שהיא כבר סבתא לנכדים המתפרנסת כנהגת אוטובוס בירושלים ומתמודדת עם שאלות של זהות, מגדר ומורכבותה של עיר הבירה.

אלאא זועבי בסרט 'לשבור את תקרת הזכוכית' מלווה לאורך תקופה ארוכה את חבר הכנסת זוהיר בהלול ובוחנת את זהותו הפלסטינאית כחבר במפלגת המחנה הציוני.

עבור מייסן קובטי ליזה אינה רק מטפלת פיליפינית אלא 'אמא שנייה', ויחד עם סלאם גדיר היא מספרת בסרט על הקשרים המיוחדים שנרקמו בינה ובין ליזה, שהגיעה לביתם לאחר שאימה עברה תאונה קשה.

ואי אפשר בלי רשמים מהסיור המטלטל שערכו הסטודנטים בעיר ברלין שם פגשו עדויות מהשואה, מתנדבים גרמניים ופליטים סוריים.

המפגשים האלו חיזקו אצל חלקם את הזהות הישראלית, אחרים הרבו לשאול שאלות של זהות, מיעוטים, מהגרים, פליטים ועוד.

מעניין במיוחד סרטן של ג'וזי זובידאת הבדואית ששרתה בצהל, רינה פיטקיס שהוריה הגיע מרוסיה ואנטש גבטיה שהוריה הגיע מאתיופיה 'שלושה סיפורים' ושל זהרה סעיד שפגשה בין הפליטים בגרמניה בני משפחה פלסטינים שברחו מלבנון.

כמו בשנים קודמות, גם הפעם מקווים הבוגרים הצעירים כי חלק מן העבודות יוזמנו להקרנות לפסטיבלים נחשבים ברחבי המדינה.

תמונות באדיבות המכללה.


 

תגובות

מומלצים