מסע מורים להיסטוריה בחינוך הדרוזי לפולין

שיתוף פעולה בין בית הספר להוראת השואה ב"יד ושם", אגף רוח וחברה והפיקוח על הוראת היסטוריה באגף חינוך דרוזי, השתתפו המורים להיסטוריה יחד עם המפמ"רית להיסטוריה ג'יהאן פרהוד, במסע לפולין, במפגשי ההכנה למסע, נפגשו צוות המורים עם נצולת שואה גב' רחל חנן.  

31.07.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מסע מורים להיסטוריה בחינוך הדרוזי לפולין

 

בעקבות השואה מסע בהדרכת אורית מרגליות מבית הספר להוראת השואה ביד ושם, מרגליות הצליחה להחיות את כל הסיפורים האישיים, ולעסוק ולתאר את "שואה" באמצעות תמונות אישיות נוגעות ללב, כל זאת באכפתיות, הבנה ותחושת שליחות.

אחת המורות סיכמה את המסע:"זה מסע של משמעות, המשמעות שאנחנו נותנים לכל המראות, הקולות והצלילים שרוב הזמן, צריך לדמיינם. ללכת על מסילת הברזל בבירקנאו ולדמיין את מיליוני היהודים צועדים אל מותם, ולעבור מתחת לשער הברזל באושוויץ שעליו מתנוססות המלים המפורסמות "העבודה משחררת" ולדמיין לצדו את תזמורת המחנה מנגנת צלילים צורמים השולחים את היהודים אל קיצם. לדעת שאם אין אנו לומדים מן ההיסטוריה, אין כמעט טעם ללמוד אותה. לדעת את הנורא מכל, שאת כל הזוועות האלה עשו אנשים רגילים, אשר צייתו לפקודות מבלי להניד עפעף ולשאול שאלות נוקבות על מהות העשייה שלהם, כשהם משאירים את כל הרשע בין כותלי המחנות כאילו הוא לא קיים".

אחת התובנות של המורים הייתה: "המסע מחזיר אותנו הביתה שונים ממה שיצאנו אליו. יצאנו אליו עם הרבה שאלות, וחזרנו הביתה עם הרבה יותר שאלות. שאלות שלא תמיד יש עליהן תשובות, אבל שאלות שגורמות לנו לעצב את אישיותנו, את ההחלטות שלנו, את הערכים שלנו ואת הפעולות שנבחר לעשות".

ובסוף המסע התפללנו: "שלא נהיה אדישים לעוול, לא נהיה אדישים לסבלו של אחר, שנאבק יחד על דמותנו כחברה המקדשת ערכו של כל אדם באשר הוא".

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים