פרופ' גור אלרואי נבחר לתפקיד רקטור אוניברסיטת חיפה

פרופ' גור אלרואי מהחוג ללימודי ישראל נבחר על ידי סנאט אוניברסיטת חיפה לתפקיד רקטור האוניברסיטה. פרופ' אלרואי הוא היסטוריון המתמחה בתולדות העם היהודי בעת החדשה, לשעבר דיקן הפקולטה למדעי הרוח, מייסד ועומד בראש תוכנית רודרמן ללימודי יהדות ארצות הברית

21.03.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
פרופ' גור אלרואי נבחר לתפקיד רקטור אוניברסיטת חיפה

גור אלרואי

 

 "אני שמח על האמון של חברי הסנאט ונרגש להתחיל בתפקיד. המשימה המרכזית שלנו היא להמשיך לפתח את אוניברסיטת חיפה כאוניברסיטת מחקר מצטיינת שלה גם תפקיד חברתי חשוב", אמר פרופ' אלרואי, שיחליף את פרופ' גוסטבו מש בתפקיד.

"אני מברך על בחירתו של פרופ' אלרואי, חוקר מצטיין ומנהל מוכשר שהוביל את הפקולטה למדעי הרוח להישגים אקדמיים יוצאי דופן. אנו באוניברסיטת חיפה עומדים בפני משימות מאתגרות, ואני סמוך בטוח שיחד עם גור נצליח לקדם את האוניברסיטה שלנו להישגים מרשימים", אמר נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' רון רובין.

פרופ' אלרואי, מומחה להגירה יהודית בעת החדשה, הצטרף בשנת 2002 לחוג ללימודי ארץ ישראל באוניברסיטת חיפה.  בשנים 2009–2011 שימש כפרופסור אורח באוניברסיטת ניו יורק ובאוניברסיטת קולומביה בארצות הברית. עם חזרתו לישראל התמנה לראש בית הספר להיסטוריה ובשנת 2016 נבחר לדיקן הפקולטה למדעי הרוח, תפקיד אותו מילא עד שנת 2020. בתקופה זו עלה בצורה משמעותית מספר המחקרים של חוקרי החוג, ובשנה האחרונה לכהונתו דורגה הפקולטה במקום הראשון בארץ מבין הפקולטות למדעי הרוח מבחינת כמות הפרסומים.

פרופ' אלרואי חוקר את ההגירה היהודית בכלל וחקר ההגירה היהודית לארץ ישראל בפרט. מחקריו נחשבים לפורצי דרך בזכות המתודולוגיה הייחודית שפיתח ובזכות מסקנותיו המקוריות. הוא פרסם שישה ספרים על ההגירה היהודית בראשית המאה ה-20 ומאמרים רבים בכתבי עת מובילים בישראל ומחוצה לה.

בשנת 2014 הקים את תוכנית רודרמן ללימודי יהדות ארצות הברית, התוכנית היחידה לתואר שני בישראל המתמקדת בקשר שבין יהדות ארצות הברית וישראל. בהמשך הוא הקים את התוכנית ללימודי ישראל – תוכנית "אחות", המתמקדת בלימודי החברה הישראלית לתלמידים בינלאומיים.

 לאור חזון המולטיברסיטה עליה הכריזה אוניברסיטת חיפה לפני כשלוש שנים, האוניברסיטה נמצאת בשנים האחרונות בתהליך של השתלבות במרקם העירוני של העיר חיפה בפרט והצפון בכלל. האוניברסיטה ממשיכה לקדם את תחומי הדעת המובילים שלה בחקר הים. מדעי הטבע, חברה, רוח, החינוך והמשפט.

 

תגובות

מומלצים