תלמידים במשימה למאדים

שבעה מתלמידי בית הספר לאסטרונאוטים צעירים של מכון דוידסון לחינוך מדעי, לראשונה בעולם, ערכו הדמיה למשימת חלל במאדים, בשנה שעברה, דימו התלמידים משימה מבצעית במאדים של שליטה מרחוק בכלי רכב רובוטי שמוקם בקנדה ובשיתוף פעולה עם סוכנות החלל הקנדית.

09.04.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
תלמידים במשימה למאדים

בית הספר לאסטרונאוטים של מכון דוידסון הוא פרויקט ייחודי וחדשני בארץ בשיתוף סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע שהחל השנה לראשונה. בית הספר לאסטרונאוטים צעירים מדמה באופן מיטבי הכשרת אסטרונאוטים למשימה על מאדים. כאשר במשך שנתיים, התלמידים לומדים מגוון נושאים מתחומי המדעים הפלנטריים, מתחומי הביולוגיה והאסטרוביולוגיה, מתכננים ומבצעים משימות המדמות פעילות מדעית וטכנולוגית על מאדים, מבצעים אנלוג של משימה רובוטית, אנלוג של משימה מאוישת, יישום שיטות מחקר מדעי על מאדים, רפואת חלל, תכנון מגורי האסטרונאוטים ועוד. 

לדברי אבי בלסברגר מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע: "החלל מצית את הדמיון של ילדים ובאמצעות תכניות מסוג אלו אנו מקרבים את החלל אליהם, מאפשרים להם לחוות את המדע והחלל, ומטפחים את הדור הבא של המדענים בישראל".

מכון דוידסון לחינוך מדעי הוא הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע. מטרתו העיקרית היא טיפוח החינוך המדעי בישראל והנגשת המדע לכל. במכון מאמינים בחיבור בין אנשים למדע, ולכן הם יוזמים, מארגנים ומפעילים קשת רחבה של תוכניות העוסקות בתחומי מדע שונים. בית הספר לאסטרונאוטים צעירים הוא אחת מתכניות אלה, שמטרתה לקדם את למידת מדעי החלל בקרב תלמידים המתעניינים בתחום זה. התכנית מופעלת בתמיכת משרד המדע, סוכנות החלל הישראלית, קרן יק"א, ובשיתוף פעולה עם מרכז מדע ים המלח והערבה, סוכנות החלל הקנדית, אוניברסיטת בן גוריון וגורמים נוספים, ומתמקדת בדרום הארץ ובמצפה רמון.

ד"ר ליאת בן דוד, מנכ"לית מכון דוידסון לחינוך מדעי: "הסקרנות, היצירתיות והחשיבה הלוגית האנושיים לקחו אותנו מהיכולת לספר סיפור על הנמצא במרחבי היקום ועד ליכולת המדעית לחקור ולגלות עולמות חדשים. אלה התכונות שאנו מבקשים לקדם בכל התכניות שלנו במכון דוידסון. בית הספר לאסטרונאוטים הוא אחת התכניות שבהן הכוכבים זוהרים לא רק בשמים, אלא גם בעיני המשתתפים, שמצליחים להדביק את כולנו בהתלהבותם. זו ללא ספק תכנית המשלבת חוויית למידה, התנסות וגילוי במיטבן."

הלל רובינשטיין, פיזיקאי פוסטדוקטורנט באוניברסיטת בן גוריון, מנהל התכנית של בית הספר לאסטרונאוטים צעירים במכון דוידסון לחינוך מדעי: "ביה"ס מאפשר לתלמידים לדמות ולהתאמן כאסטרונאוטים במשימת חלל במאדים, כולל לימוד הרקע המדעי וההנדסי שנדרש למשימה כזו. שיאי הפרויקט הם ביצוע של משימה רובוטית כשהרובוט עצמו נמצא בקנדה, וביצוע של משימה שמדמה פעילות של אסטרונאוטים, אותה נבצע במדבר. מדובר בתכנית חינוכית בינתחומית יוצאת דופן, במהלכה נחשפים התלמידים למגוון נושאים בפיזיקה, ביולוגיה, הנדסה, רפואת חלל ואפילו ארכיטקטורה. התכנית מלהיבה תלמידים שמתעניינים בחלל ושהחלום להיות אסטרונאוט הוא סוג של חלום ילדות ראשוני עבורם. בבית הספר לאסטרונאוטים הם גם לומדים וגם חווים את החוויה הכי קרובה להגשמת החלום הזה."

 

 

תגובות

מומלצים