תעודות הצטיינות לתלמידים מבתי ספר מקצועיים

משרד העבודה והרווחה משקיע כ-500 מיליון ₪ מידי שנה בחינוך המקצועי, ושואף לייצר מערכת חזקה ואיכותית בשיתוף עם המעסיקים והתעשייה.

07.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
תעודות הצטיינות לתלמידים מבתי ספר מקצועיים

משרד העבודה והרווחה מחלק לעשרות תלמידים מבתי הספר המקצועי ולחונכים תעודות הצטיינות במערכת החינוך המקצועית

אגף הכשרה מקצועית ופיתוח כח אדם במשרד העבודה והרווחה מפקח וממן מערך של חינוך מקצועי המונה כ-65 בתי ספר תיכונים מט' עד י"ב. תלמידי החינוך המקצועי מסיימים את לימודיהם עם תעודת מקצוע מוכרת על-ידי המדינה, ויכולים להשתלב ישירות בתפקיד מקצועי בצה"ל או בתעסוקה.

בבתי ספר המקצועיים לומדים במגוון של מגמות מקצועיות כגון חשמל, רכב, מתכת, קולינריה, טיפוח החן ועוד. 
 
השנה, משרד העבודה והרווחה בשיתוף עם תנועת הנוער העובד והלומד יחלקו לכ-70 חניכים מצטיינים ו-30 חונכים תעודות הצטיינות במערכת החינוך המקצועית. הדבר יעשה בשלושה טקסים: אזור הצפון במוזיאון חיפה לאומנות, אזור המרכז יערך בתאטרון חולון ובאזור הדרום יערך במרכז הכנסים אשקלון. כל הטקסים יעמדו בסימן מורשתו של ישראל גלילי ז"ל, נער עובד, המזכ"ל הראשון של תנועת הנוער העובד, ממקימי קיבוץ נען ובכירי מפקדי ההגנה יתקיים ביום חמישי, 07/06/2018 בתאטרון חולון. בטקס יוענקו תעודות הצטיינות לחניכים ולחונכים במערכת החינוך המקצועית.

החינוך המקצועי בפיקוח משרד העבודה והרווחה פועל בכלל המגזרים ובכך מצליח לתת מענה חינוכי איכותי לתלמידים שהחינוך העיוני לא התאים להם. כמו כן, מאפשר להם לסיים את לימודי התיכון עם תעודה משמעותית שתתרום להם בפיתוח אישי ומקצועי בעתיד. מערכת חינוכית זו, מקנה לעשרות אלפי תלמידים מכל רחבי הארץ מקצוע, על ידי שילוב בין לימודים עיוניים ללימוד מקצוע כמו גם, עבודה מעשית בתוך מסגרת חניכות. ההתנסות המעשית בעבודה עוד בשלב הלימודים, ההכשרה הפרטנית והדאגה לשכר הוגן – כל אלה מכינים את התלמידים לשלב הבא בחייהם.

מערכת החינוך המקצועי אחראית למאות סיפורי הצלחה של בני נוער שמצאו בהכשרה מקצועית את מקומם להצטיין, זכו לצמיחה מקצועית ומהווים את עתידה המקצועי-טכנולוגי של מדינת ישראל. דוגמה לכך היא סיפורו של כפיר מרדכי, תלמיד בביה"ס עמל טק-אין, העובד בבסיס תל השומר שיזכה מחר לתעודת הצטיינות. כפיר, הלומד במגמת Computer Numerical Control, האחראית להכשרה להפעלת מכונות באמצעות מחשבים. את המקצוע כפיר ירש מסבו, שעבד במקצוע שנים ודאג להעביר את הידע לנכדו. כפיר, המייצר בעבודתו ציוד לחימה שמשרת את חיילי צה"ל בפעילותם המבצעית, מספר כי כאשר הוא הולך לעבודה, מנחה אותו המשפט "גם בטעות הכי קטנה - סיכנת חייל".

החינוך המקצועי החל את דרכו בישראל בשנת 1928, עם הקמת ביה"ס המקצועי הראשון על ידי חניכי הסתדרות הנוער העובד, שביקשו להעניק לעצמם הכשרה מקצועית וביטחון תעסוקתי. מאז, הוכשרו בחינוך המקצועי אנשי מפתח של התעשייה הישראלית ושל היחידות הטכניות של צה"ל. בעשורים האחרונים, חלה עליה בלימודים עיוניים-אקדמיים וכך נדחק ערך העבודה והכשרה מקצועית לצדי החברה. כתוצאה מכך, תנועת הנוער העובד והלומד ומשרד העבודה והרווחה חברו יחד כדי להסב את תשומת לבו של הציבור הישראלי לחשיבותם של בתי ספר מקצועיים והשלכותיהם על תעשייה ומשק ישראלי, שחווים בשנים האחרונות חוסר בהכשרה מקצועית בקרב העובדים.

שולי אייל, ראש האגף להכשרה מקצועית ופיתוח כח-אדם במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים: "אנחנו מעניקים לתלמידינו חווית לימודים אחרת – כיתות קטנות, ליווי צמוד, שעות מקצוע רבות בסדנא, וכמובן התמחות בשכר תוך כדי הלימודים. והמודל שלנו עובד – תלמידים שלא מצאו את מקומם במסגרות הרגילות פורחים אצלנו, וגם ה-OECD שיבח את המודל שלנו והמליץ להרחיב אותו. אני בטוח שתחת השר והמנכ"ל הנוכחיים המשרד ישכיל להשביח ולהרחיב את מערכת בתי הספר המקצועיים בישראל".

רועי יסוד, רכז הנוער העובד והלומד: "אנו רואים בתהליך של החלשת בתיה"ס המקצועיים סכנה חמורה לעתידה של מדינת ישראל. בלי יצרנות אין עצמאות. מדינת ישראל עלולה להגיע למצב של תלות מוחלטת בגורמים זרים אפילו במוצרים בסיסיים. נדרשת הכרעה ערכית כי חולצה כחולה שווה לצווארון לבן. ללא מכונאות, חשמלאות ועוד מקצועות המשק ייקלע למחסור חמור בידיים עובדות והמענה יהיה נסיגה מעצמאותנו לא פחות מזה!  בנוער העובד והלומד, אנו פועלים ללא לאות לחזק את החינוך לעבודה ולהכשרה מקצועית. אנחנו גאים לפעול במסגרת בתיה"ס המקצועיים, וגאים שיש באפשרותנו להכיר תודה ולהכביר מילים חמות על החניכים והחונכים המצטיינים. השנה, ובכל עשרות השנים האחרונות."

 

תגובות

מומלצים